|
Не, не вълнуват само теб. Едно време в гимназията даже писах реч за насилието, което масмедиите упражняват върху детската психика, ама е няколко страници и не върви да я копна тук. Погледни какво чуват и виждат децата-от една страна са новините-еди-кого си убиха, втори изгоря при пожар, трети загина при катастрофа, четвърти е корумпиран, замислял ли си се колко често съобщават хубави неща, колко често едно дете може да намери в новините, някой, които да използва за пример, в чисто човешки план. Аз съм на 22 и не гледам новини. Само ме депресират, какво остава за децата.
От друга страна, виж какви филми вървят по телевизиите. Като попадна на филм без убийство и без мръснишки интриги, ми се иска да подскачам от радост. А децата СЕ УЧАТ от телевизията, те се социализират така. За мен, защото вече имам изградена ценностна система, глупостите във филмите са болните фантазии на един сценарист, но за едно дете, това, което вижда във филмите е самият живот, т.е. то започва да възприема като нормално това поведение.
Това за насилието. От друга страна е секса, разбира се. Замислял ли си се колко са вулгарни голяма част от децата? Да се върнем пак на това, което гледат по телевизията.
Разбира се, не само медиите възпитават, родителите също имат своя дял, но колко от тях имат дори елементарни познания по психология, за да могат да реагират, да неутрализират външното влияние? За училището няма да говоря, то днес е бойно поле...
Решението на проблема е яка цензура според мен, никакви филми с насилие или секс и никакви новини с насилие преди 23.00 примерно, иначи оправия няма.
_________________ The Forbidden Lady from the Forbidden floor
|