Дата и час: 22 Яну 2026, 20:45

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1144 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 77  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2006, 22:22 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
anelka написа:
Аз имам един въпрос към тези, които ще кандидатстват с история. В училище имате ли профили по история (при нас се води ЗИП - история, т.е. -задължителен) и според вас полезни ли са тези допълнителни часове?

Аз например уча в ЕГ и от 11-ти клас трябваше да изберем и ЗИП и ПП (профилиращ предмет).За ПП аз избрах история с надеждата, че ще мога поне малко да си помогна за изпитите....НО..нищо общо.. :? Даскалката в прав текст си каза че в тва ПП нищо няма да правим и да си избием от главата,че ако не ходим на уроци ще влезем някъде. И така-благодарение на тази иначе толкова мила женица :evil: губим на вятъра по 6 часа седмично,в които според мен един даскал с мерак (и по-малко комерсиален естествено) би могъл поне да даде някои насоки,в които да се подготвяме.
А иначе учим по учебника на Просвета за Профилирана подготовка, който според мен е натъпкан с ужасно много излишна информация и тромави изрази... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Ное 2006, 22:50 
Легендарен флуудър

Raya_Alexandra написа:
Да, ама не ходя... Иначе бих го попитала и дали "мемоар" е синоним на "меморандум". :lol:

В неговото време е!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2006, 10:32 
В началото бе словото
Аватар

Аз също имах ПП по История, но тя не ми беше кой знае колко полезна.Първо поради учебника за ПП по История на Просвета,защото като бях на курсове миналата година Пламен Митев ми каза, че учебника не е "много подходящ" и естествено препоръча ми неговия(Планета 3) и този на В.Гюзелев.Но мисля,че за подготовката са достатъчни теми и помагалото на Каймакамова,Митев и колектив...Успех на всички!!!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2006, 12:13 
От дъжд на вятър
Аватар

AlexielChan - същата работа е и при нас. Аз също съм в ЕГ и миналата година избрах ПП (профилиращ предмет) История, поради същата причина, която ти си написала. Само че за разлика от вас, нашата даскалка иска да научим нещо на тоя профил, обаче повечето не идват и сме по няколко човека. От една страна е добре-пишем хронология, говорим, обаче някои неща, които взимаме ми се струват доста подробни, дори излишни. Профила по История може да се използва като преговор, да си припомниш някои личности, събития, дати, но да се подготвяш за кандидатстване, мисля, че е крайно недостатъчно. Особено пък ние учим по големия учебник на Планета 3. Там като погледнеш един урок колко страници е и ако трябва да го пишеш това като тема, нз, просто ми се струва невъзможно.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2006, 16:07 
Легендарен флуудър

На всичко отгоре ги няма всички теми от програмата! :?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2006, 17:54 
От дъжд на вятър
Аватар

Kажете нещо и за литературата.... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2006, 18:57 
В началото бе словото
Аватар

Литературата ли...Пълен дизастър :lol: (колко хубаво български звучи...)
Уроците...ми мн зле,чувствам се тъпа напрао като почнат да пишат едни завъртяни изречения.... @_@

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2006, 19:14 
Легендарен флуудър

Ми то тва е литературата като наука! Да беше езика, да го научиш... :oops:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Ное 2006, 21:14 
Пишете, о, братя
Аватар

хаха. и аз бях в училище при учителка, която искаше учебника на Планета 3. само ще ти кажа, че уроците там са около 2-3 пъти по-кратки от темите, които трябва да развиеш за изпита. всъщност само учебника за никъде не ти стига. така че, подготвяй се психически и дерзай :) успех :D

anelka написа:
AlexielChan - същата работа е и при нас. Аз също съм в ЕГ и миналата година избрах ПП (профилиращ предмет) История, поради същата причина, която ти си написала. Само че за разлика от вас, нашата даскалка иска да научим нещо на тоя профил, обаче повечето не идват и сме по няколко човека. От една страна е добре-пишем хронология, говорим, обаче някои неща, които взимаме ми се струват доста подробни, дори излишни. Профила по История може да се използва като преговор, да си припомниш някои личности, събития, дати, но да се подготвяш за кандидатстване, мисля, че е крайно недостатъчно. Особено пък ние учим по големия учебник на Планета 3. Там като погледнеш един урок колко страници е и ако трябва да го пишеш това като тема, нз, просто ми се струва невъзможно.

обесен върху черния прозорец. :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2006, 00:21 
В началото бе словото
Аватар

Zdraveite :)
Suvsem skoro ( predi 15min ) otkrih tozi forum i se zaintriguvah... Az su6to 6te kanditatstvam s istoriq, no bez BEL.
Temi4kata, koqto ste podhvanali e interesna.....I az, kakto i mnogo drugi tuk, u4a v EG i sum profil matematika i fizika....Prosto za6toto profilut literatura i istoriq e absoliutno bezsmislen - pretrupvat 4asovete s informaciq, koqto ako slu4aino ima ne6to ob6to s istoriqta ili literaturata, e absoliutno nenujna, a v ob6tiq slu4ai - zasqga li4niq jivot na prepodavatelite...No tova zavisi ot samite u4iteli.
Ina4e - vidqh, 4e nqkolko puti e spomenato nqkakvo pomagalo na Mitev i Kaimakamova.....Zaslujava li si da se vzeme? I ako da - to kude moje da se nameri? :roll:

Не виждат те в своята гордост моята горест,
не усещат допира на мойте горчиви сълзи...
Дива радост е за мен, когато вали!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2006, 12:25 
В началото бе словото
Аватар

Willow, от книжарницата в СУ, поне аз от там се сдобих.
В общи линии си заслужава, макар че според мен доста теми са посъкратени, а и ги няма всичките. Липсват Политическа криза в България - 1886 - 1887г.; Обществено - икономическо и политическо развитие на България от Освобождението до 1885г. (май животът на Александърчо не е им е много интересен и са го пропуснали...); Войните за национално обединение (Първа Балканска, Междусъюзническа и Първа Световна ) са в една тема, а ве, има какво още да се желае...
Ако ще кандидатстваш и на други места, ти трябват и други източници...
А останалите съфорумни другарчета, ако мога да ви попитам, как върви подготовката ви?
Моята лично дооста разпокъсано...
Вече започнах с ученето по история, положителното е, че доста неща си спомням от миналата кск...:)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Ное 2006, 12:51 
От дъжд на вятър
Аватар

Аз започнах курсове в Образователни технологии и започнах да уча темите, малко съм позакъсняла и ми е малко натоварено и трудничко,но се надявам да се справя.И аз си взех помагалото на Каймакамова , Митев и колектив ... според мен темите от Средновековието са доста добри, другите не чак толкова, мислех да уча само от там, но реших , че не ги разбирам нещата сама и ми трябва и чужда помощ и се записах на уроци... така или иначе трябва здраво учене, а мен от време на време доста ме мързи :( а се опасявам, че и времето може да не ми е достатаъчно, но ще видим ! Успех на всички,които са се заели с тази наистина трудна задача-кандидатстването :Р :))))

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2006, 19:09 
Форумно зомби
Аватар

Не се шашкайте :)
Аз стратирах курса през януари,а самите теми започнах да уча..Май месец ;) Времето е предостатъчно и за литературата :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Ное 2006, 19:42 
Да живей словото
Аватар

аз вече 4ти месец не моа сдъвча Средновековие :(
ох, дано до пролетта да съм изръшкал сички теми, че и аз къвто съм заблуден още нз ко искам - право ли/ журналистика ли...и още работи ест. :oops: ...ма не че се надявам за правото...голям залък ми се вижда, а то таз история тогаз се чудя за кво друго ще ми потрябва :? някой да има идея...пфу
пп: бе вие мн рано сте я подкарали...аз август са стартирах :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2006, 00:46 
В началото бе словото
Аватар

Pff, не ми говори за Средновековието, че темата за Борис ме приспива. Уча си я на части, че е мн "интересна".
Той самият период е беден на събития, дати и имена. Някви локуми ми се разтягат. Няма за какво да се хване човек. Трябва си ги наизустява..
Ти сега се моткаш 4 месеца, но когато ти остава 1 месец, ще видиш как учиш една тема за един ден, просто нямаш др. избор...

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1144 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 77  Следваща