Дата и час: 20 Яну 2026, 11:16

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 103 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Да или Не за предварителен по Английски
Да! :) 81%  81%  [ 226 ]
Не! :@ 19%  19%  [ 54 ]
Общо гласове : 280
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2006, 21:12 
Легендарен флуудър

Благодарил (а): 0 пъти.
А тебе изядоха ли те? Не ми казвай, че са те пропуснали... Тъпи акули! :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2006, 14:26 
От дъжд на вятър

И аджеба никой не ми каза иска ли да правим този "проект" с подписките или не ;) Пратете ми лично съобщение плс

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2006, 16:30 
Летящите Пръсти
Аватар

Здравейте,

ще ми позволите ли един съвет и коментар от позицията на човек минал по суъщия път.

Имате няколко варианта. Единият е да се примирите. Няма да го описвам и да се спирам на него.

Вторият е да направите подписка и да я внесете в деловодството, включително и да сформирате нещо като инициативен комитет и да търсите среща с ректорското ръководство.

Третият е да се обърнете към някоя асоциация, юридическо лице с нестопанска цел, което да защитава интересите ви пред ръководството на СУ и евентуално пред съда или Комисията за защита от дискриминация.

Такова юридическо лице виждам в лицето на Асоциацията за Европейска интеграция и права на човека, която в момента съди СУ за дискриминация по повод половите квоти.

По-нагоре из форума съм писал нееднократно. Публикувал съм и интервюта в пресата по този повод с адвокат от Асоциацията и със СУ, като страна по делото.

Мисля че съм изчерпателен. Поразровете се из форума и се запознайте с делото за квотите в СУ. (отбелязани са като важни теми по-нагоре из форума)

От позицията на неспециалист ми изглежда, че може да се говори за някакъв вид дискриминация. Защото на предварителен изпит имат право да ходят само някой кандидати, които са подготвени по определн предмет, докато за другите няма предварителен изпит.

Заинтересуваните страни могат да си набавят чрез гугъл и Закона за защита от дискриминация и да направят справка.

Дано съм бил полезен.

п.п.
пропуснах варианта с внисането на проблема на Академически съвет на СУ, който решава тези въпроси. Като за начало се свързвате с човек от Студентския съвет и той вкарва в дневния ред този казус (става дума за всички предварителни изпити, а не само по английски)

Успех желая!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2006, 17:47 
Proud and Noble Man
Аватар

alhimikat написа:
Такова юридическо лице виждам в лицето на Асоциацията за Европейска интеграция и права на човека, която в момента съди СУ за дискриминация по повод половите квоти.

Айде стига бе? Това не мога да го повярвам, просто не може разумни хора да се занимават с такива глупости :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2006, 17:54 
Легендарен флуудър

:lol: Интересно ще стане ако в резултат от подобни действия в полза на предварителния изпит по английски език, за да предпази тези нещастни и онеправдани нежни същества от дискриминация, АС на Университета вземе неочаквано решение - премахване на предварителните изпити по останалите предмети - история например... :shock: Така всички кандидатстуденти се изравняват като шанс! :? В допълнение ще бъде особено забавно след такова решение да бъдат публично оповестени имената и адресите на ищците, за да постъпят с тях останалите както намерят за добре... :wink:
Аз съм за този тип решение... :thumbleft:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2006, 22:53 
Proud and Noble Man
Аватар

Joker написа:
...Аз съм за този тип решение... :thumbleft:

Риспект ту ю! Напълни ми душата :notworthy:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Окт 2006, 23:20 
Легендарен флуудър

:lol: Обичам неочакваните и гадни решения, които формално трябва да са приемливи за тези, които си търсят правата.... :evil: :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2006, 17:23 
Пишете, о, братя
Аватар

Цитат:
Аз си мисля че няма човек,който да бъде против предварителен изпит,защото това си е втора възможност.Доста е да чакаш и да си загубиш цяла една година за да се пробваш пак

еми аз пък съм против. както вече написах - а не искате ли по един изпит всеки месец да ви сложат?!?
не може аз да съм влязла(а и всички, кандидатствали преди появата на предварителните изпити) с оценки само от едно явяване на изпити, а тука разни пикльовци, дето цяла година си веят парцалите и се чудят къде да си размотават задниците да имат предварителни изпити. а пък даже и по повече предмети. и половината от тях да ми влизат на чист късмет или пък 2 месеца да си доучват това, което не са научили. еми малко е нечестно. някъде по света да сте чули за такива глупости? по 2 изпита за кандидатстване. който не успее, догодина пак!

обесен върху черния прозорец. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2006, 17:34 
Легендарен флуудър

Разбира се, че искат! :? Как иначе нивото на Университета ще падне дотолкова, че и те да могат да влезнат в него? :shock: Първата стъпка вече е направена с най-големия изпит по История на България.... :evil:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2006, 18:57 
От дъжд на вятър

Еми не мисля пък, че ще изгубим нещо. Както вече казах, организираме приятели, познати, учители, а-у. Да се съберем от няколко града в БГ пък да видим няма ли някой да ни чуе. И нека да ми разправят тия от горе, че нямали време за теми - теми има разработени предварително и се пазят в сейф. Изкарват две, вкарват две всяка година. А и нека направят изпита по-скъп - няма проблем, няколко лева повече. Цената не може да се сравни с шанса, който ти дават. Пък какво те ще се спечелят от цялата работа - да не им гледаме в чиниите. Тъй че казвате - правим. Не казвате - ... ще се видим юли.

Ама защо да не е май?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2006, 14:01 
Пишете, о, братя
Аватар

а защо не другата година?

обесен върху черния прозорец. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2006, 19:56 
В началото бе словото
Аватар

аз съм твърдо за!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Ное 2006, 12:00 
В началото бе словото

Твърдо ДА! Според мен трябва да има предварителни изпити за всички предмети! Защото не е честно за едни да има, а за други да няма!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2006, 23:10 
От дъжд на вятър

Еми аре маняци нека действаме да правим някое предприятие с нестопанска цел :) и да тормозим даскалята. Пишете ми на лично съобщение ако нещо решите!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2006, 12:29 
Летящите Пръсти
Аватар

Привет,

Не ви трябва "предприятие", има готово :)

Написал съм го по-горе - "Асоциация за Европейска интеграция и права на човека", която се занимава с подобни казуси. Включително и срещу СУ има заведени доста съдебни дела.

Имат сайт, потърсете и се обадете да ви обяснят как може да се подходи. За консултация едва ли ще поискат пари.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 103 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща