Дата и час: 21 Яну 2026, 22:17

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 80 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2006, 18:28 
Легендарен флуудър

Благодарил (а): 0 пъти.
Не се безпокой! Ако си поискаш, ще ти дадат и още 6 листа, че и повече! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2006, 18:47 
Драскач
Аватар

Това ясно, но просто малко хора могат 30 страници да ги напишат за 5 часа. Лично аз не мога :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2006, 22:06 
Легендарен флуудър

Не искам да те плаша, но асистенти от ИФ ми казаха за тема по история, която била дълга над 50 страници, вярно с леко едър шрифт. :shock: И все пак... :roll: Не й писали много! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Ное 2006, 23:45 
Драскач
Аватар

Обема не е гаранция за качество. Все пак, темити по история са в много по-голяма степен запаметени, отколкото тези по литература. То и аз като си пиша тема ми излиза 25-30 страници, ама съм далеч от мисълта, че такъв обем ще гоня и на изпита :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2006, 12:30 
В началото бе словото

Здравейте:)
И аз съм една от тия измъчени душици,дето ще кандидатства с литературата.Не знам,дали даскалката ми е максималистка,но мен ме кара да пиша минимум 40страници и днес даже ми каза,че на изпита 18листа не ми мърдали,ако искам 5.83(не знам как го пресметна :D ).На мен ми трябват около 8-9 часа за да напиша тема от 40страници,но все пак ще се опитам де.Хубавото е,че поне не ги уча наизуст.
Май ще ни се отели вола с тая литература:).Успех на всички!:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2006, 14:24 
Драскач
Аватар

Да измислиш 18 листа за 5 часа си е чиста проба подвиг. :D Но все пак, успех! :thumbleft:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2006, 17:28 
В началото бе словото
Аватар

Не претендирам, че мнението ми е компетентно, но да се отплеснеш и да изпишеш 40 страници не е мн удачно.
Според по-важни са идеите, а не да гоним някакъв обем. Чувала съм, че проверяващите са по-критични към дългите теми. Може да имаш 5 силни изречения и пак темата ти да е добра, отколкото 40 страници.
Аз лично, когато пиша нещо дълго мн се разводнявам и възможността да изпаднеш в неточност е по-голяма.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2006, 19:46 
Ice in the Rain
Аватар

Благодарил (а): 11 пъти.
5,88 е оценката...пожелавам ти да я постигнеш,но не с обем :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2006, 20:28 
Да живей словото
Аватар

ей, хора ко ме направихте!!! мойта даскалка ми дава 5 листа текст А4(т.е. около 12 страници на ръка :roll: ) а вие говорите за 18+ :shock:
...второто, което иск да питам: абе как така не я зубрите темата!? 4е то кво твор4еско мислене има? а и кви са тези 5/6 "добри" изречения? то не гледат ли само присъствието на факти, събития, личности, що годе компетентен поглед към историч. обстановка и малко елементарни разсъждения върху логиката на събитията... :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2006, 22:24 
Легендарен флуудър

Виж какво пише в официалния сайт за КСК по история:
"Основни изисквания и критерии, по които се оценява работата на кандидатстудентите
1. Въпросите по темата е необходимо да се развиват цялостно и изчерпателно, съобразно фактологията, застъпена в учебниците.
2. В изложението кандидатите следва да покажат умения за анализ, обобщения и систематизация на събитията, явленията и процесите, свързани с темата.
3. При пропуск на основен въпрос оценката се намалява до две единици.
4. При оценяването на писмените работи се взема под внимание и способността на кандидатстудентите да боравят с историческата терминология, както и показаната от тях езикова култура."
Еми тва е!
Тук са и учебниците:
УЧЕБНА ЛИТЕРАТУРА
1. История на България от древността до наши дни - за 11 клас, авторски колектив: Делев, П., Г. Бакалов, П. Ангелов, Ц. Георгиева, П. Митев, И. Илчев, И. Баева, Е. Калинова. С., Планета 3, 2001.
2. История и цивилизация - за 11 клас на СОУ, авторски колектив: Гюзелев, В.‚ Р. Гаврилова, И. Стоянов, М. Лалков, Л. Огнянов, М. Радева. С., Просвета, 2001.
3. История и цивилизация - за 11 клас на средните общообразователни училища, авторски колектив: Мутафчиева, В., К. Косев, С. Грънчаров, Х. Матанов, И. Илиев, А. Василев. С., Анубис, 2001.
:roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2006, 22:33 
От дъжд на вятър
Аватар

Странно аз защо си мислих, че тук за литературата си говорим :roll: Моля, ако съм грешала, някой бързо да ме поправи :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2006, 22:36 
В началото бе словото

Ами в интерес на истината не е невъзможно да се напишат.Наистина си е бая трудничко само че ако свикнеш да се подготвяш по тоя начин,вярвам, на изпита ще ти е къде-къде по-лесно,ще имаш повече материал в главата си.А пък това за обема -че проверяващите са по-критични,наистина си е донякъде вярно,но всичко зависи какво си написал/а и как си го извел/а,а не просто да трупаш листи около теб.Далече съм от тая мисъл.Естествено съдържанието е най-важно,но не единствено.Освен това учителката ми е състудентка на доста от проверяващите,познават се добре,знае им изискванията,така че й вярвам.
дамиен,колкото и да ти е странно и тук може да се прояви някаква творческа мисъл стига да не е алогична и стига да разберат,че ползваш интересни изрази,метафори.Освен това от всички анализи,които ги четеш ти се оформя някакво мнение,нали?Някои си противоречат и ти трябва сам да решиш за себе си към мнението на кой от всичките си по-съгласен да се присъединиш.Не ти знам метода на подготовка де,но да зубриш теми наизуст (най-вече за едно момче) е бая трудна работа,а пък и ми се струва хабене на труд и нерви,защото като те приемат вече не ти трябва да знаеш всичката критика за Ботве и Вазов примерно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2006, 23:42 
Пишеща машина
Аватар

Teufelchen,
темата си е за литературата...Просто бяха вмъкнати и няколко мнения за историята...
Не си се объркала, споко :thumbup:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2006, 23:49 
Легендарен флуудър

:( Сори, мислех, че помагам, а съм се разспамил и разфлудил! :oops: То аз все така си правя... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2006, 00:01 
Пишеща машина
Аватар

Е, не е така. Важното е, че си искал да помогнеш все пак :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 80 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща