Дата и час: 21 Яну 2026, 14:14

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 80 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2006, 00:02 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Ъ, damien, аз говерех за литературата.
Иначе по история свежите идеи и импровизации даже силно не са препоръчителни. Дори 100 силни изречения да имаш, ако са фактологически неточни и не по темата - гориш /образно казано/.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Ное 2006, 10:25 
Да живей словото
Аватар

:lol: :lol: :lol:
ами то история, литература все съм на един хал...
малко флууд ама няма лошо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2006, 01:51 
В началото бе словото
Аватар

:D :D :D кви са тея теми по 4о страници бе хора,аз пиша по 8 страници на word,шрифт 12 и си мислех ,че са мн и с езанимавам с тях с дни ,шото ме мързи и предпочитам да правя всичко друго,но неи да си довърша темата...поздравления,явно всички са по-усърдни от мен,аз не си давам толкова зор,чета си малко анализи (наистина малко :D ), после сядам и цял ден пиша една темичка мизерна и пак съм доволна от постигнатото,макар че не се чувствам пълноценно подготвена..но нито ше уча наизуст,нито че пиша 40 страници теми :x или пък да чета една седмица анализи по една и съща тема,опомнете се ,важното е да усвоите способността да пишете добре,ако така разправяте за вашата подготовка,аз направо да с еотчаям и да с еоткажа :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2006, 05:15 
Пишеща машина
Аватар

Я, го дай по-уверено :)
Въпреки че и аз като тебе понякога се чувствам така...нормално е, защото си най-вероятно амбициозно момиче и искаш всичко да е изрядно, все ти се струва, че нещо може да го направиш и по-добре.
Споко.Трябва да си вярваме :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2006, 10:30 
В началото бе словото

kem4o,спокойно,бе :).Ако толкова са ти достатъчни и ти стигат за подготовката-браво!Иначе преди и аз се подготвях като теб,но усещах,че не е достатъчно и реших да си взема една ударна доза,смених даскала и тръгнах при една жена,която доста ме мори,но определено си разбира от работата.Аз лично съм доволна,защото когато се чувствам уморена знам,че имам напредък,но не при всички е така.Имам познати,които също пишат по 20 листа (даже повечето са така),но някои успяват и с по-малко да изкласят.За мен оценката е изключително важна ,понеже не просто искам,а трябва тая година да вляза и ако все пак не стане,искам да знам,че съм направила всичко възможно.Но и аз не уча теми наизуст,то е и невъзможно да ги научиш :).А добрият речник ,правилното изразяване и писане,формирането на стила,за които говориш,се трупа именно с четене на анализи,като виждаш използване на различни метафори от хора,които цял живот се занимават с това.А иначе подходяща подготовка е и четенето на книги,само че аз лично отделям по-малко време на това,понеже не мога да смогна.
А и за изпита по журналистика е много важно не само да имаш оргинална идея и представяне,но и подбор на думите все пак:).Това го казвам просто в защита на това,че трябва да се четат анализи.Просто всичко зависи от гледната точка.Не се отчайвай,всеки си има собствен метод.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2006, 11:14 
Да живей словото
Аватар

kem4o, и от мен един съвет - не пиши темите си на компа :roll: вземи 6 бели(защото такива ще са на изпита) листа, направи им два пръста подгав, и хващай химикала! :lol:
така най-добре ще си прецениш възможностите

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2006, 14:44 
Master Of Puppets
Аватар

Прав е damien. По история аз лично първо пиша тематите на ръка на бели листи и после ги набирам на компютъра. :) Колкото до литературата - днес съм на път да свърша първата си тема :) но тези теми смятам да ги пиша само по веднъж на ръка. :)

And it's not my last life at all...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2006, 17:16 
В началото бе словото
Аватар

благодаря мн з аполезните съвети,мн сте мили и отзивчиви,опитвам се да не се шашкам...но съм си такава,немог ада не пиша темите на компа,защото съм мн мързелива и не мога да стоя с лист и х8имикал,толкова дълго време,а на изпита ше съм принудена и ше го направя,пък и съм профил"програмист" и съм свикнала 5 години да се занимавам с компютри,така че трудно ще отвикна...а за дължината на темите,ок закво ви е да пишете по 40 стр ,като на изпита повече от 5-6 няма да има време да се напишат...но добре е да се чувствате напълно подготвени ..."накарай мързеливия на работа,на ум да те научи " :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2006, 21:03 
В началото бе словото

kem4o,и аз като другите ти препоръчвам да пишеш на бели листа ,защото ще свикнеш да пишеш по права линия и освен това после на изпита ще ти е много трудно да докараш 6 листа.Иначе успех и дано се видим догодина:).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2006, 21:15 
В началото бе словото
Аватар

Цитат:
По история аз лично първо пиша тематите на ръка на бели листи и после ги набирам на компютъра

Герой!
Когато реших първо да пиша темите си на листове, а после на компа /говоря за историята/, това се оказа - "мисията невъзможна".
Една тема я пишех цял ден - средно 20 страници, което прави 6-7 часа набиране в word. Един месец не станах от пс-то, но най-после темичките ми са събрани в папка.
Представям си, ако не се бях отказала от листа и химикалката, сигурно 2 месеца щях само да си пиша.....
Както и да е, идеята е, че мн време се губи в писане. Според мен, трябва да отделим повече на ученето...
Пък, когато ги науча някой ден /дай, боже/, ще започна да си ги пиша, за да проверя какво знам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2006, 03:39 
В началото бе словото
Аватар

о,милата,за мен ти си герой,заради факта,че ше кандидатсваш с история,преди години и аз си бях наумила същото,но реших,че за мързел като мен ше е непосилно да подготвя едновременно и литература,и история,а предполагам,че ти точно това правиш...успех ти пожелавам,предполагам ,че атакуваш Право-то

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2006, 14:51 
Легендарен флуудър

8) Наш пловдивски лаф е да направя един телефон. :lol: За атаката не бях чувал, сигурно защото от 3 години не живея вече Пловдив. :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2006, 15:18 
От дъжд на вятър
Аватар

Joker ми аз още тук си живея, но сега за сефте го чух, изоставам нещо :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2006, 15:19 
Легендарен флуудър

Може пък да си е нейн личен кандидатстудентски лаф.... :? :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 80 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща