Дата и час: 01 Апр 2026, 19:44

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2006, 20:40 
Легендарен флуудър

Благодарил (а): 0 пъти.
Мдаа, самообразоването му е майката! :shock: За кво човек да ходи някъде да учи като може и в къщи да си лежи на леглото и да си чете книжки? :? Еми, щото така не става! :lol: Светът го знае от около 5000 години, по някое време и fly4o ще го научи... 8) :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2006, 21:00 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Кое да нау4а??? 4е трябва да следвам ли? Аз това съм го осъзнал на петгодишна възраст...и мисля, че съм си доста амбициозен... а и хората около мен подбирам по акъл...така че не ми обяснявай, че ще осъзная нуждата да следвам...просто отдавна се е случило! Просто Минало и Съвремие е последното нещо, което бих учил, защото, според мен, правото е наи-фундаменталната наука...и като завършиш право, можеш да работиш доста работи... адвокат, съдия, журналист и не е нужно да съм завършил МО, МИО, СИЮЕ, за да работя в областта на тези специалности... Но не...аз не съм осъзнал нуждата да уча!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2006, 21:21 
Драскач
Аватар

Някой ако си я хареса какво да прави ? Ще влезе ако може. Преспектива винаги може да намериш ;)
По твойта логика няма смисъл да изучаваш и Английска филология и Румънска филология и Френска филология и какво още предлага СУ.
За какво ти е ? Нали така и така може да научиш езика ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2006, 21:42 
В началото бе словото
Аватар

fly4o, нищо лично, обаче не може всички да ставаме прависти. Човек почти никога не знае какво ще му дойде на главата в бъдеще. Пример с една приятелка, която е завършила ракетостроене в Русия, а сега конструира детайли за ел. печки в Пловдив :D Освен ако не си отделил достатъчно време на предварително проучване какви специалисти ще са търсени на пазара на труда след 5 години, не мисля, че можеш да твърдиш дали специалността МСЮЕ е перспективна или не. Така или иначе все още няма завършил випуск, за да се правят някакви базови сравнения.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2006, 23:08 
Легендарен флуудър

Ми като завършиш "кривото", както го беше кръстил един от учещите го, а не знаеш нищо за Косово, как да те пратят посланик в Тирана? Ти ще им тръгнеш с международното право, а те не са го и чували - направо ще ти резнат главицата... После голям дип. конфуз!
Впрочем, запознах се с бившия наш посланик в Тирана - абсолютен пич и спец по Нова албанска история! :lol: Новата история рулз навсякъде! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2006, 23:42 
Дивото зове
Аватар

fly4o написа:
Абе тая специалност, поне според мен, няма абсолютно никаква перспектива... Това е една от поредните измислени специалности като Публична администрация етц. ! И не мога да си обясня как може балът за такава специалност да е по-висок от например право. Това е нодопустимо, според мен! Ама вие си решавате...Баща ми винаги ми е задавал въпроса така: Каква е професията, която ще практикуваш, когато завършиш? И си е мнг прав, защото такива специалности нямат професия, а само надежди, вървящи заедно с изречението: "НИЕ КАТО ВЛЕЗНЕМ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!!!!" Еми като влезнем, няма да се появи професия: Специалист по минало и съвремие....

Леле....Всички с това - "Какъв ще станеш?!", "Кво ще правиш?!" и т.н. Това според мен е най-тъпият въпрос като избираш какво да следваш !!! А от историците какво може да стане, а с тези, които учат МО, а адвокатите...Всяка една специалност сама по себе си дава някаъв риск - аз не знам за някоя, от която да излезеш и хоп - веднага те назначават на работа (е, Академията на МВР е изключение)...За това се учат езици тука. Освен това аз не съм с някакви хипер големи надежди - че едва ли не ще си намеря супер престижна работа, знам, че не всичко зависи от мен, но каквото зависи - ще се постаря да си намеря нещо, с което да се занимавам с удоволствие, нещо, което ще подсигури бъдещето ми и това на децата ми! И какво трябваше друго да уча - МО може би, където щях да се чудя какво да правя, МСЮЕ ми харесва, интерсно ми е, поела съм си риска и ще си играя хорото до край!
Хората под мен, май реагират по сходен начин. :)
А относно питането на автора на темата - аз съм доволна засега от нещата, които се учат. Интересно е, не много трудно и си заслужава (поне според мен :)). Освен това гръцкият е на много високо ниво, и двете преподавателки са страхотни! В крайна сметка ти си преценяваш, ако това ти се учи - скачай и не му мисли. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2006, 23:54 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Joker, ти историята на Албания можеш да я знаеш и без да си завършил МСЮЕ.... Това вече зависи от културата ти! А и в България не се учи международно право...само да ти кажа, за да знаеш :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2006, 23:55 
Драскач
Аватар

feichka ама така се прави , бе ;)
Избрала си си това , ще го отстояваш.
Докато и за такива като мен не дойде момента да изибираме,дано, в коя специалност да влеземе.
Просто резултатите ще покажат. Сега е лесно да се каже , тази специалност ми харесва, тази - не.
И затова аз напълно те подкрепям - това е твоя избор и ще гледаш напред.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2006, 09:37 
Легендарен флуудър

Можеш да знаеш албанската история, а може и да не я знаеш! :shock: :? И ако следваш история и още повече МСЮИЕ, шансът да я знаеш нараства в пъти.... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2006, 12:01 
Легендарен флуудър

fly4o написа:
Абе тая специалност, поне според мен, няма абсолютно никаква перспектива... Това е една от поредните измислени специалности като Публична администрация етц. ! И не мога да си обясня как може балът за такава специалност да е по-висок от например право. Това е нодопустимо, според мен! Ама вие си решавате...Баща ми винаги ми е задавал въпроса така: Каква е професията, която ще практикуваш, когато завършиш? И си е мнг прав, защото такива специалности нямат професия, а само надежди, вървящи заедно с изречението: "НИЕ КАТО ВЛЕЗНЕМ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!!!!" Еми като влезнем, няма да се появи професия: Специалист по минало и съвремие....

Щом си толкова прагматичен и не мислиш за друго мястото ти не е в СУ.В УНСС ще паснеш добре на системата,там хората наистина са на "твоя" акъл.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2006, 16:09 
Легендарен флуудър

Браво, Паразитче, как само го каза! :lol:
Но там нямат МСЮИЕ! :shock: :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2006, 16:23 
В началото бе словото

Флоайчо ли си, Майчо ли си, ако обичаш излез от рамките на темата и повече не влизай в нея, защото тя е направена за хората, които се вълнуват от тази специалност, които с огромно желание си учат темите по история само и само, за да успеят да влязат в тези бройки, които са отредени за специалността.
Айде учи си Правото, стани съдия, журналист, адвокат, прокурор или това, което желаеш и остави останалите, и те да станат това, което желаят.

МСЮИЕ е страхотна специалност и това си личи не само от това, което се учи в нея, а и от високо интелигентните хора, които пишат в тази тема (изключая теб, който ни в клин, ни в ръкав се появи от прависткото небитие) Чау, чау ! :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2006, 16:31 
Дивото зове
Аватар

Освен това, флайчо, не знам как като завършиш право, можеш да станеш журналист. :lol: Някак странно ми изглежда. :roll: Може и да съм в грешка, де... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2006, 19:47 
От дъжд на вятър
Аватар

fei4ka :) Журналист можеш да станеш винаги стига да имаш шанс,късмет и да ти се работи точно това:)разбира се трябва да имаш и Висше образование,без да има значение дали е туризъм,право или археология:) Разглеждала съм автобиографиите на повечето журналисти от БТВ и от Нова ТВ и повярвай 2-ма или 3-ма са завършили Журналистика,всички други нещо различно,но пак са може би най-добрите журналисти в БЪлгария!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Дек 2006, 20:56 
Дивото зове
Аватар

plamKA написа:
fei4ka :) Журналист можеш да станеш винаги стига да имаш шанс,късмет и да ти се работи точно това:)разбира се трябва да имаш и Висше образование,без да има значение дали е туризъм,право или археология:) Разглеждала съм автобиографиите на повечето журналисти от БТВ и от Нова ТВ и повярвай 2-ма или 3-ма са завършили Журналистика,всички други нещо различно,но пак са може би най-добрите журналисти в БЪлгария!

Да, и аз така знам - че много малко от журналистите в БГ за завършили точно тази специалност. :) Но адвокат да стане журналист ми звучи нелепо. :) Не знам, просто ми е адски несъвместимо. :) Както примерно, човек завършил археология или туризъм. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Минало и съвремие на Югоизточна Европа 2011-2012

в КСК 2011-2012

countryman

1

544

02 Авг 2011, 10:22

svetlio.varna Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. [КСК 2012] Минало и съвремие на Югоизточна Европа

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2012-2013

pavlov

16

3460

19 Авг 2012, 18:59

O|OeHukc Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Минало и съвремие на Югоизточна Европа

[ Отиди на страница: 1 ... 14, 15, 16 ]

в ИФ

_kikito_

231

22110

26 Май 2011, 01:59

teddyssom Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Минало и съвремие на Югоизточна Европа 2

[ Отиди на страница: 1 ... 50, 51, 52 ]

в ИФ

Crematory

770

50410

08 Окт 2008, 04:39

sientelo Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Минало и съвремие на Югоизточна Европа

в ИФ

Future_dusk

4

1317