Дата и час: 16 Яну 2026, 22:46

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Олимпиада по история. Някой да даде повече инфо?
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2005, 19:15 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте, приятели, надявам се, бъдещи колеги!

Разбрах, че има национална олимпиада по история. Провеждала се в няколко кръга, първите задочно....

Някой има ли по-подробна информация? :shock: Интересува ме кой кръг горе-долу кога започва, какъв материал обхваща (съответно период или темички) и т.н. Прекрасна работа ще свърши отговорът на някого, който се е явявал вече. Всякакви детайли ще са от огромна полза.

Благодаря много предварително! :oops:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Дек 2005, 20:52 
wild child
Аватар

Well, ето ме :D Аз се явявах преди 2 години на втория предварителен кръг и имам 5,50.
Значи.....Олимпиадата се провежда съвместно от СУ и Радио Христо Ботев всяка година. Победителят е само един и получава оценка 6 от КС-изпит в СУ, но само за специалност История. Въпреки това обаче определено съм на мнение, че си струва да се участва, най-малкото за да си провери човек нивото, защото оценяващите са лектори от ИФ на СУ и са сред комисията за изпитите. Рецензията им ще ти бъде много полезна!
Сега за самата олимпиада. Има 3 предварителни кръга върху трите тематични блока- Средновековие, Възраждане и Нова българска история. Провеждат се през няколко месеца( вече би трябвало да е минал първия кръг). Човек може да участва в който си поиска кръг и да се включи от който си поиска, като разбира се можеш да участваш и в трите, което увеличава шанса ти за по-нататък. За всеки кръг се определят около 5-6 теми, от които ти си избираш една, разработваш я възможно най-пълно (много по-високи са изискванията от тези за КС-тема) в определения обем (който не се сещам колко е) и я изпращаш до радиото в ръкописен вариант. Оценката и рецензията можеш да си научиш по телефона или на място.
Отличните оценки от предварителните кръгове се класират за втори кръг, който се провежда в радиото и представлява анализ на исторически извор.
Получилите и на това отлични оценки се допускат до трети финален кръг пак в радиото, който се излъчва директно в ефир и представлява събеседване с комисията в лицето на Пламен Митев и други величия от ИФ. Тука се избира най-добрият, който печели голямата шестица :lol: и голямата слава най-вече :lol:
Всяка седмица в определен ден (май сряда, ама не съм сигурна) от 15ч. по радио Христо Ботев е предаването на доц. Елка Дроснева (чете Историография в ИФ), посветено на Олимпиадата. Гостуват всеки път известни историци- специалисти по разглеждания период и говорят адски интересни неща, както и дават насоки за съответния кръг.
Това е всичко, което се сещам. Ако някой иска още инфо- да пише тук или на ЛС. Успех и участвайте- струва си!

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Ное 2006, 18:44 
Легендарен флуудър

От тази година се разработва общонационална олимпиада по история, организирана от МОН и ИФ на СУ. Ще прилича на олимпиадите по другите учебни предмети - напр. география. Всичко е в началото си...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Яну 2007, 15:07 
В началото бе словото

Струва ми се, че имаше нещо в сайта на МОН. Там трябва да се провери. :pirate:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 4 мнения ] 

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Румен Генов (история) - инфо?

в Студенти - общ форум

Студентката

3

282

14 Яну 2007, 21:55

Joker Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Олимпиада по история 2008-2009-2010-2011

[ Отиди на страница: 1 ... 24, 25, 26 ]

в Олимпиади

ТΞD

385

23573

02 Май 2011, 16:54

assault Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Имали някой инфо за предварителните курсове на ФЖМК

в КСК 2007-08

juve_girl

4

864

26 Фев 2007, 19:55

Raya_Alexandra Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Някой да ми даде инфо за туризма...

в Спорт

Merry-go-round

3

366

15 Ное 2006, 19:18

nickolay Преглежда последните мнения