Дата и час: 22 Яну 2026, 09:45

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 57 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: ne se obijdaite kolegi ot SU
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2006, 09:33 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
zmey написа:
Интерсно, защо ли някой изтри същата тема в отела за "студенти" в този форум :)))

Аз я изтрих.Против правилата е една и съща тема да се повтаря в два подфорума.Реших,че е повече кандидатстудентска, отколкото студентска тема.
Относно кандидат-студент - да, пише се с тире. Прилагателното от него обаче е без тире.Аз съм филолог.Или поне половин... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2006, 10:14 
Пишете, о, братя

Благодарил (а): 0 пъти.
Добре, просто ми беше интересно да го разбера защо е изтрита, макар и прехвърлянето от друг университет в чужбина, каквато беше основната ми идея за темата, да е колкото кандидатстудентска, толкова и студентска тема - става въпрос за студенти, които са един вид кандидат студенти. Ако ти си администратор и половин филолог, се чудя защо не промените и рубриките във форума "кандидат-студентски" и не го напишете правилно, за да не се бъркат хората като го четат. Добре би било и кандидатстудентска кампания да се напише в такъв случай според правилата на новия правопис (защото все още е с тере в сайта).
Успех с другата половинка от филолога :)))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Апр 2006, 11:28 
metal angel with daemons inside
Аватар

Не е променено, защото не съм администратор.Само модератор съм :D Не съм се издигнала толкова. Благодаря за пожеланието :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 07 Яну 2007, 17:30 
Пишете, о, братя

Няма ли вече желаещи за прехвърляне? Първата вълна, които последваха съветите ми, се прехвърлиха успешно :)))
Няма такива, на които им е отказано, поне не такива,за които знам и съм си писал с тях :)
При въпроси zmeyan@abv.bg :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: "Кандидатстудентски"
МнениеПубликувано на: 07 Яну 2007, 17:33 
Пишете, о, братя

Много моля..."кандидат-студентски" да се чете "кандидатстудентски", както е правилно.
Простете ме и за другите механични грешки..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Яну 2007, 18:00 
Тhe regular one
Аватар

Каква е тази безмислена агитация, която се опитвате да правите?
Защо да се насърчават тъпунгелите, половин лумпени, които 1 кандидатстудентски изпит не могат да изкарат, камо ли да следват... Да си ходят в Македония, там да си "учат" и да не се връщат повече тук. Нещастна работа!!!
Имам бивша съученичка, която учи в Есен, Германия медицина ( май ) и аз искрено и силно се надявам, че няма да се прехвърли в МУ, защото в 12 клас тя не можеше да чете, а сричаше. Но зубренето й беше пословично и дипломата й се доближаваше до 6.00. А това е абсурдно! Извод : тъпунгелите "следват" 1 година някъде и после се местят в български университет, а той най-често се оказва СУ. Аре fcuk off!
Други 2 мои съученички учат в Холандия, но за тях съм сигурна, че ще си следват там и няма да се местят. А дори и да го направят - те са достатъчно интелигентни и знаещи!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Яну 2007, 22:40 
Да живей словото
Аватар

дам...и аз бях чувал за тази порочна тактика, но не вярвам в СУ да няма някакви елементарни ограничения :roll:
все пак за да учиш в чужбина се иска минимум усилие - един два изпита, и най-важното - можеш да ги минеш няколко пъти и когато си искаш!;поне 40% от познатите ми направиха именно това, а не всички блестят с особен акъл...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2007, 10:06 
В началото бе словото

По въпроса с прехвърлянето от чужбина в СУ имам едно питане:
В същата специалност ли имаш право да се прехвърлиш, в която си бил приет в чужбина или имаш право на избор.
Ако някой знае , моля помогнете.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2007, 12:28 
Пишете, о, братя

Само в същата специалност или ако я няма в СУ, то в близка такава - повече информация за конкретните специалности се получава на телефона в "отдел студенти" на СУ :).
За други университети (например ПУ) прехвърлянето е по втория начин, струва около 2000лв, но се записваш различна специалност, може и направо от втори курс, като изпитите ти от първи се вписват взети с 6:00 и имаш дори право на стипендия. - Там обаче това е по втория начин, докато в СУ всичко си е легално и законно :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2007, 12:45 
От дъжд на вятър

Ха-ха-ха! Забавно е.Вие наистина ли си мислите ,че в СУ са умрели за студенти от чужбина? :lol: Една моя позната,учаща във Франция,страхотни оценки,международно право учи и й предлагаха пълни стипендии за специализация в много европейски университети,точно в СУ й отказаха:).Колко много енергия трябва да хвърли човек,само и само да прецака системата и да не си седне на задника заради 1-2 изпита!Това си е направо героизъм!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2007, 14:24 
В началото бе словото

Отказали са и защото досега не сме били в европейския съюз. Отсега нататък не могат да и откажат.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2007, 14:48 
Пишете, о, братя

хаха ха отказа ли са й, защото в чужбина има два вида право - обикновената специалност право, каквато е и в България и се учи 5 години и се завършва магистър.
Другото право се води "право за неспециалисти", "право като втора специалност", "право като допълнителна специалност".. и още как ли не. Студентите по тазо "подспециалност" не завършват магистри и нямат право да практикуват като юристи. Тя е по-скоро като специализация и се учи УСПОРЕДНО С ОСНОВНАТА СПЕЦИАЛНОСТ. Такава "подспециалност" е точно "международното право", което като самостоятелна специалност не съществува!!! Тя е винаги придатък към основната специалност, която може да е например политология, международни отношения или дори детска педагогика. Ето защо студент по детска педагогика с "подспециалност" международно право не може да очаква да се прехвърли друго освен педагогика.
Ако обаче учи основна специалност право, завършва с държавен изпит и е изкарал поне първи курс, то прехвърлянето му е 90% сигурно в СУ.
Много съжалявам за твоята позната и мога само да я посъветвам или да се прехвърли там и да учи нормално френско право и тогава да се прехвърли да учи право в СУ, или да си учи "международното право", да си взема стипендиите и да се радва, че учи само една пета от същинското право(няколко международни конвенции и основни принципи), които са далеч от същността на правото. Пък дано и свърши работа по-нататък тази специалност. Силно се съмнявам обаче, когато завърши "международното право", да може да практикува като юрист където и да е по света :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2007, 17:06 
Легендарен флуудър

:? Мдаа, не могат да я приемат тук, ако няма сходна специалност. Това е очевидно, а има и регулирани професии като право, медицина, архитектура и строително инженерство - там е още по-сложно и малко вероятно! :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2007, 16:25 
В началото бе словото

Има ли такъв човек във форума, имам предвид, който се е преместил - той да каже лесно ли е , законно ли е и т.н.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2007, 21:20 
Да живей словото
Аватар

ooo, първият мераклия да изпита тарикатската тактика на гърба си :lol: похвално, бе!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 57 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидат-студентски изпит по немски език 2000 год.

в ФКНФ

tannia_simeonova

0

529

20 Мар 2013, 21:06

tannia_simeonova Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Кандидат-студентски изпит по физика (втора сесия)

в КСК 2010-2011

Gauss

0

547

25 Апр 2010, 16:15

Gauss Преглежда последните мнения