grrr написа:
много крайно изказване, но и аз не мога да разбера защо го разшириха този паркинг, много ГРОЗНО стана в двора 
Мдам...
pora_e_priqtel написа:
grrr написа:
трябва да си паркират, да, но все пак трябва да има и двор. Не мисля, че е много удобно да се минава измежду колите, за да се стигне до пейките или да се влезе през двора. Просто е една грозна гледка. Тази година бях на гости в Германия и видях двор на уни за чудо и приказ, нали все пак студентите трябва да седнат някъде на спокойствие, а не да ни се навират коли. Недоизмислена работа е това...
А случайно въпросният университет в Германия да се е намирал в най-оживената централна част на град с размерите на София? На запад си правят университетите заедно с кемпусите встрани от най-натоварения пътнико-и-автомобило поток, както и не в най-гъсто застроената част. Затова могат да си позволят да имат хем дворове хем паркинги. В случая със СУ няма как да се получи, така че стига сте зяли за щяло и нещяло. Като искате градинка - ето ви тази пред Народната библиотека, ето ви и Докторската. Остава само паркирането да се организира малко по-умно.
Аз пък ще ти кажа, че си има и много университети, някой от чиито факултети са си като при нас(като ректората)! Градинките им никой не ги пипа!!! В България (и особено София) в такава градинка блок ще построят! Освен това имам и колеги, които паркират там... т.е. местата не са само за служители!
Кой Ви натиска да карате коли! Вижте на какво прилича целият град! А ако не се движат автомобили в BUS лентата, пак ли ще ги ползвате! Заради всичките тези коли хем хората си губят всеки ден времето, хем превръщат всичко наоколо в паркинги.
Настоявайте за подземни. Хем пешеходците ще са малко по-доволни, хем вие ще има къде да паркирате.
За здравето и околната среда въобще няма да го коментирам, защото някой ще го вземат за префърцунено и несериозно (или незначително).
Имате късмет, че не искам да ставам кмет... Сигурно щеше да има къде да паркирате, но това щеше да е в резултат на многократно намелиля брой на автомобилите, а не на увеличените паркинги.
А за други неща също си имам изисквания: сапун и ако може топла вода в тоалетните (каква хигиена, не е истина) ; всички входове да са отворени, когато има занятия (не само за удобство, но и при евентуална евакуация; решение за отоплението в ауд.272...