Java написа:
О, не, приятелю, като не си компетентен, не прави 100%-ови изводи. Нито си идвал, нито знаеш какво правим. За замисляното поскъпване на билетчетата се коментираше още на предните два протеста, които бяха няколко месеца ПРЕДИ да поскъпнат билетите. И се коментираше ЗАЩО аджеба поскъпват, когато услугите, които ни предлага любимата нам СКГТ НЕ се подобряват. Мислиш, че ако цялото общество дупчи билети, цените ще останат същите? Поогледай се наоколо, помисли и тогава ми отговори. Или ти предлагат такава услуга, че да си струва да си плащаш, или те "принуждават" да си плащаш. Нито едното го има, нито другото. А стикерите поскъпват, защото държавата иска да цоца. Поскъпването да е накарало някой да започне по-често да купува билети??? Далеч не. Лично аз съм си дупчел сравнително редовно билетчета от талоните по 5 броя ПРЕДИ да го оскъпят. Е сега вече рядко ще ме видиш да купя билет (а откакто почнаха да ги правят с евро-лика отзад - просто забрави. СКГТ ми е противна, ЕС ми е противен, като ми ги треснат на едно място - смятай...) Така че стикерите са в резултат на това безумно и неоправдано поскъпване, което се осъществи въпреки масовото недоволство. Като искаме толкова да се правим на мъже, защо ПРЕДИ поскъпването нямаше призиви за гратис-пътуване? Така че призивът е породен в резултат на протест срещу едно безумие, а не подкокоросване да минем всички "по-тънко"...