Дата и час: 16 Яну 2026, 16:53

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2007, 18:54 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Java написа:
Добре, какво правите всъщност? Показателен е примера със тъпите ви стикери за гратис пътуване по спирките на градския транспорт. Значи цените на билетчетата поскъпнаха преди да слагате стикери. После транспорта слага новите цени, вие се правите на мъже, за да ви видят хората. Е, видяха ви. И какво? Билетите поскъпнаха точно, защото голяма част се правиха на хитри да пътуват без да дупчат, поскъпват билетите и вие призовавате именно за това :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ебавам ви лозунгите. Те са само за мангалите, защото така и така чернилките пътуват гратис :evil: :evil: :evil: :evil: Ако всеки е редовен да видиме дали ще поскъпнат така :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

О, не, приятелю, като не си компетентен, не прави 100%-ови изводи. Нито си идвал, нито знаеш какво правим. За замисляното поскъпване на билетчетата се коментираше още на предните два протеста, които бяха няколко месеца ПРЕДИ да поскъпнат билетите. И се коментираше ЗАЩО аджеба поскъпват, когато услугите, които ни предлага любимата нам СКГТ НЕ се подобряват. Мислиш, че ако цялото общество дупчи билети, цените ще останат същите? Поогледай се наоколо, помисли и тогава ми отговори. Или ти предлагат такава услуга, че да си струва да си плащаш, или те "принуждават" да си плащаш. Нито едното го има, нито другото. А стикерите поскъпват, защото държавата иска да цоца. Поскъпването да е накарало някой да започне по-често да купува билети??? Далеч не. Лично аз съм си дупчел сравнително редовно билетчета от талоните по 5 броя ПРЕДИ да го оскъпят. Е сега вече рядко ще ме видиш да купя билет (а откакто почнаха да ги правят с евро-лика отзад - просто забрави. СКГТ ми е противна, ЕС ми е противен, като ми ги треснат на едно място - смятай...) Така че стикерите са в резултат на това безумно и неоправдано поскъпване, което се осъществи въпреки масовото недоволство. Като искаме толкова да се правим на мъже, защо ПРЕДИ поскъпването нямаше призиви за гратис-пътуване? Така че призивът е породен в резултат на протест срещу едно безумие, а не подкокоросване да минем всички "по-тънко"...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2007, 19:49 
В началото бе словото

изпълнението на въпросните протести си е направо смешно, колкото и благородни да са първоначалните идеи. така и не разбрах какво точно обсъждат след това в стаичката, но, по мои наблюдения, на самите протести повечето люде ходят, за да се чувстват истински пАнкари, практиката е след това да се ходи да се пие. половината от всички там на 11 февруари примерно изобщо не се замисляха какво скандират. 'станишев бандит стига геноцид'. много им разбират главите. здравеца и там важните, организаторите - те хубаво, ама другите изобщо не го приемат както трябва. изпълнението на всичко тук куца. тези, които могат, не виждат смисъл, тези, които виждат, обезсмилят всичко с наивния си анархопатриотизъм. ако не се вдигнат всички, и то сериозно, нищо няма да стане. ще продъжат да се гаврят с цените и заплатите, ще продължат да мислят за 'европа', вместо за нас и нищо, никога няма да се промени. освен ако не се изнесем (:
а това, че билетите се вдигнали заради лепенките .. никак не е вярно. дори не е логично. държавата знае, че е пълно с гратисчии, просто като се разлепи навсякъде, им се струва, че е излязло извън контрол и наяве. а и да, лепенките бяха преди поскъпването на билетите, те не са виновни, просто нямаха ефект (:

it's a shame there wasn't room
for Whiskey Man as well

Последна промяна Pop Will Eat Itself на 22 Яну 2007, 22:12, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2007, 21:22 
От дъжд на вятър
Аватар

@ Pop Will Eet Itself - Добро мнение, съгласен съм с доста неща.
Един от кофти моментите на протеста тогава беше, че дойдоха хора, принадлежащи към партия (не споменавам коя). Някои скандирания бяха техни. Не можеш да ги изгониш, защото трябва да се стигне до бой, а не това е целта. Че някои не разбират - така е. Че практически е малко смешно и куца - така е (50 човека са си.... 50 човека, откъдето и да го погледнеш) Както и на други протести (на други социални групи и прочие) няма как да мине без хора, дошли просто да гледат сеир, така и тука няма как да са 100% тру хедз всички. И някак си ти е чоглаво, когато се огледаш и видиш как групичката пред теб е толкова нищожна, че ефект няма и как да се надяваш да има. Но че това, за което си дошъл, касае и останалите 6-7-8 милиона - това никой не го взима под внимание...

@ Java - Тъй тъй... Ако ти направят хляба в магазина 3.50, това официално НЕ е престъпление. Ти ще си стоиш ли мирен и кротичък, продължавайки да си купуваш като агънце хляб и обяснявайки на всички недоволни как вдигането на цената му не е престъпление, съответно те няма от какво да недоволстват? Ще им кажеш ли "като не ти се дават 3.50 за хляб, не си взимай"? Или може би и ти ще възроптаеш, че те дерат като овчица?
Пак се опитвам да ти обясня - стикерите не са ЗА гратисно пътуване, те са ПРОТИВ вдигнатите цени. Двете неща обаче просто няма как да минат едно без друго. Не знам как по-ясно да го кажа...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2007, 12:14 
В началото бе словото

ами тъй де, че гевара е прав (:
престъплението ни е срещу престъплението на държавата. а тяхното е срещу нашто .. уж. не знам защо се правят, че мислят, че с вдигането на цените гратисчиите ще намалеят. както си седях на компютъра, чух по телевизията някакъв човек говореше как в лондон се вдигнали цените на транспорта с 4%. а при нас .. мързи ме да пресметна, но е доста повече. а качеството никак не се подобрява. освен може би онези хубавите рейсове като 84. но пък има и от гадните червени все още. това е резил направо, 70 стотинки. а пък защо шофьорите продават по 80, не знам.

пс. на протестите най-смешно ми е като почнат 'протестът е за вас, елате със нас' :P а на 1 май не отидох, май се разболях или ме нямаше, но добре, че не отидох. после какви мизерии е имало (:

for Whiskey Man as well

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2007, 14:29 
Гутенберг
Аватар

Трябва да има някакъв отчет какво правят с парите от билетите...поне в общи линии де. Щото се чудя защо рейсовете са толкова мръсни и с повредени прозорци и т.н. В Икарусите вали дъжд вътре.

Както за СУ се чудя как може да няма пари да си измие кенефите и да сложи сапунчета, така се чудя и какво им коства на СКГТ да мият рейсовете по-често от веднъж годишно... Чистачите едва ли искат милиони за услугата...

:(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2007, 15:32 
От дъжд на вятър
Аватар

Winyan написа:
Трябва да има някакъв отчет какво правят с парите от билетите...поне в общи линии де. Щото се чудя защо рейсовете са толкова мръсни и с повредени прозорци и т.н. В Икарусите вали дъжд вътре.

Както за СУ се чудя как може да няма пари да си измие кенефите и да сложи сапунчета, така се чудя и какво им коства на СКГТ да мият рейсовете по-често от веднъж годишно... Чистачите едва ли искат милиони за услугата...

:(

Ми те и веднъж годишно не ги мият... Ти сам го каза - в Икарусите вали дъжд вътре, така че за хигиенични цели се ползва кръговрата не веществата в природата. Че и по-евтинко излиза даже... За какво да набиваш пари за чистач, като пробитите покриви и гумени "уплътнение" на колелото, както и неуплътнените прозорци са си цяло комбо 2 в 1 - лятото проветряват, а като завали - пропускат дъжда да измие. Лесно, удобно и практично. Все едно го е рекламирал Хорст Фукс. Как не сме се сетили по-рано за тази прагматичност...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2007, 19:58 
В началото бе словото

частни ли са 84? |: чии са?

for Whiskey Man as well

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2007, 20:13 
В началото бе словото

да, днес гледах няколко 72 дето ми харесаха
е да ги направят всичките частни тогава :P
а икарусите са отвратителни.

for Whiskey Man as well

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Яну 2007, 20:31 
В началото бе словото

кожените са много гнусни, особено като някой ги обели и отдолу започне да човърка донапрена (:
но пак, най-гадният проблем на градския транспорт си остават злите баби, това няма как да се оправи. до едно време някакси ги оправдавах и разбирах, но те просто по дифолт са си гадни. особено на голяма опашка пред медицински кабинет.

for Whiskey Man as well

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща