Fly4o, ще съм благодарен ако не слагаш всички в чалга кюпа. Щото представи си, че има хора дето когато са на кеф, слушат друга музика. Както и когато не са на кеф. А това че когато отида някъде да пия бира, ми пускат чалга, не значи че я слушам. Това да можеш да се изолираш от околният шум, е много хубав скил, който съм развил доста.
Сега он дъ одър хенд, всички Ан-Джи-та, Каризми, Рушита, Лейди-Б-та, Графове и ей такива мижитурки, могат да си извадят едно килимче пред кака им Анелия и да почнат да се кланят. Щото тая жена може да пее изключително добре /както и още няколко от чалгаджийките/ за разлика от горепосочените и е много по-надарена музикално отколкото тия катили. И реално като погледнете, една съвременна чалга песен, е много по-музикантска от дрисните на Дичо-Мичо /аз ня-ма-м ше-ф а-а-а-ха-а-а-а-ха/. Ами в парчето на Дичо няма музика! Няма пеене! Той само пъшкоти некъф малоумен текст, отдолу има нещо което е само бийт, с няколко тона колкото да не е без хич. Пък наскоро в автобуса един шофер слушаше чалгаджийско радио някакво и пуснаха едно парче с жици, хармония, що-годе смислен текст, повече от три акорда в цялото парче. Абе барнато.
Та идеята ми е, че в момента чалгата може да се окаже по-стойностна музикално /като текстове и съдържание на клиповете и ценностна система не искам да се ангажирам, щото не съм запознат/, от всички дрисливи "поп звезди" у тая държава. Каква звезда си бе муньооооо. Но после те си пускат дрисканите песни и плюят поп-фолка че бил пошъл. Ами я се виж ти:
Код:
Мен живота ми е в песента,
сам съм шеф сега.
Нека който иска дойде с нас,
дайте мръсна газ.
Бях момче за всичко аз и вършех всякакви неща.
Знам и някои други номера.
И пак:направихме пара (х3)
Еми турете му една втора понижена и си е като чалга песен.
Хората хубаво са си го казали: Зъбки жълти и нерви лабави.
И за да не ме разберете неправилно: не защитавам чалгата. Просто искам да посоча, че в тая държава, дори и това на което не му е лепнат етикета 'чалга', е именно такова. А това че на Дичо-Мичо, Део, Графа, Ан-Джи и останалите дрисльовци, дето не могат един тон да изпеят, не им изнася това, си е техен проблем.
Писна ми от всепространното некадърие в тая държава. Както и от български 'звезди'. Муньовци. В тази държава хората които заслужават да са звезди, са около 5% от тия дето ги гледаме по телевизора. И още известно количество хора, които никога няма да ги видим там, но само в една от песните си имат повече музика от цялото творчество на горепосочените лумпенскии 'поп звезди'.
Уф, нещо много дълго се получи, но поп-музиката в тая държава е нещо което наистина ме дразни много, както и изкуствено създадените 'звезди', та исках просто да си кажа мнението.
Чалга = зле. Чалга, която претендира за нещо повече = дабъл зле.