Дата и час: 19 Яну 2026, 22:44

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2007, 09:55 
Пенсиониран модератор
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Здравейте!
При нас специално скъса само първото момиче, което влезе, докато аз бях там. След това разбрах, че имало скъсани и от последните, но то е защото повече се изплашили и направо решили за септември. Иначе аз имам 4, а почти нищо не му казах.
Влизаш, оставяш си нещата и теглиш въпрос - 2 колонки, 1 за средновековие, една за нова история. Сядаш на първото столче. След всеки изпитан влиза следващ, всички се изместват с едно столче напред, докато стигнат до столчето при него. С малко зор може и да усепееш да си смениш въпрос ( 1 или и 2та) с този до теб, ама не знам как ще се разберете. Като стигнеш до него, даваш му въпросите и започваш да говориш. Хубаво е да си напишеш колкото можеш повече на листчето, преди да стигнеш до него, в случай, че се панираш - да четеш поне в началото. Задава въпроси, но те не са винаги заяждане, понякога са смислени, макар че понякога се заяжда наистина гадно и те панира, особено ако имаш предразположение към това. Във всеки случай струва ми се, че е благосклонен към ония, които не протакат, не мънкат, карат директно и по смисъл. Аз му говорих сбито, но бързичко, без да мънкам. Въпреки това той слуша и внимава. Когато ми каза да говоря по втори въпрос ( последния 65ти), му казах, че не мога да кажа нищо, той каза 'добре" , писа ми 4 и ме изпрати. Малко нереално ми се видя, но... Не съм мераклия на цафе :) .

п.П. Колежката до мен супер мн я спече по 1 време, чак и аз се спекох, като чух следното:
Тя : Вликият логотед изпълнява тая и тая длъжност в Средновековна България и не само.
Той ( гледа я известно време): Знаете ли, колежке, че двойката също е държавна оценка... И не само!
:roll: Мацката има 4 и тя ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2007, 10:55 
Пишеща машина
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Ice_Spirit написа:
Che_Guevara написа:
Аре, мойте хора, утре сте вие - газ!!! Опция за провал не присъства, така че утре само чакам да ми кажете с 5 или 6 сте го взели :) Успех! И нека EXCALIBUR бди над вас! :D

:lol: :lol: :lol:
Викам да си направим един клуб на скъсаните и лятото да се съберем да учим ---Хубава идея! :roll: 8) :)

Иве, Ивее...добре си ти - 6.00 изкара...Браво!!!

Аз - 4.00 и съм доволен :D

Статистика:
Заяждаше се с всички, които бяха преди мен, но това по никакъв начин не влияе на оценката...просто ако се изразяваш с глупаеи изрази се дразни...но гледа дали си зубрил :wink:
Момчето преди мен имаше ЗСЛ - беше си написало към 3-4 стр. голям формат...Токушев го прекъсваше постоянно и много му се караше...задаваше му лесни въпроси и пича отговаряше по-сложни процедури :lol: ...абе много му се навика на момчето и после 6.00 колега ;)

Аз си казах виртуозно :wink: първия въпрос(Еклоги), въобще не ме прекъсна и беше много доволен и с кеф каза давай следващия(новобълг.наказ.) и се усмихва такъв,ама аз - " ми не мога да говоря по следващия"...взе ми книжката и ми писа оценка, която не можех да видя...и вместо да ми каже "бегай си у дома" ми вика - "Правомощия на ВНС"... и аз ми хубу и му ги казах сичко точно - ама вече ми беше писал оценката и беше решил сигурно да види дали съм отварял втория учебник :wink:

Кой иска 3.00 - лесно става...Изискват се е 1-2 стойностни изречения по единия въпрос :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Яну 2007, 11:25 
Пишете, о, братя
Аватар

Ако продължавате с тия постове спирам ученето...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2007, 00:47 
Летописец Виртуоз
Аватар

Така... при мен положението беше такова...

МНОГО СЕ СПЕКОХ, ЗАЩОТО МНОГО БРУТАЛНО РАЗКАТА ПЪРВАТА КОЛЕЖКА! Скоро след това бях аз...

Почнах аз за Учредителното събрание...
Говоря аз за Дондуков и искането да има по избор и... той ме прекъсва с негативно изражение на лицето...
Пита ме... Как се конституира?

И аз малко се спекох и след 1 секунда казах, че има депутати, които се изибират от населението, такива, които се избират от княз Дондуков и такива, по право... и той пак ме сецна!
Пита ме... Кои са по право?

Въпреки,че си знаех всички цифри и неща той направо мина на това. (това малко ме притесни но...) Казах аз висши духовници и той пак се намуси и аз след малко пънене казах представители на българската православна църква, софийският равин и мюфтията на видинската губерния. После двама висши магистрати (малко се замислих - 1 секунда - не можете да си представите колко злобно ме гледаше)... и последва ПЪРВАТА ми грешка. Казах председателите на ОБЩИНСКИТЕ, окръжните и губернските съвети и съдилища и той доста се озлоби и каза е КАК ОБЩИНСКИТЕ... все едно, че е огрооооммна грешка. Правилно е КМЕТСКИ.

Каза да престъпя към дейността на УС...
Почнах да разказвам за националния въпрос - съвсем синетизрано. След това за "умните глави", конситуционните начала и ... той пак ме прекъсна сецнато!
Пита ме... Колега, забравихте да споменете кога е започнало деността си!?

Е, не! Това въобще ми беше излязло от главата, а и аз не го считах за толкова важно (въпрос на лична преценка де)! Знаех аз, че е зимата, но какво да се прави... датата не я знаех. Той доста се ядоса. Пита да продължа и аз казах там за местното самоуправление, за знамето, почнах за монарха малко по на дълго и на широко (споменах за конситуционна монархия) и той ме прекъсна.
Пита ме... Кога е приета ТК?
Е нямаше как пък да ме забие с този въпрос! Не, че не съм обръщал внимание на датите, а простто съм запомнил по 1-2 на въпрос. Кое е по-важно ЗЗД или началото на УС :?
Та... понеже вече се бях поядосал, че го взе толкова насериозно и му казах, че 3то четене е на 14ти, а е окончателно приета на 16ти.
Явно му стана малко гадно, че не можа да ме хване на тясно и да ми пише 2!

Каза да продължа със следващия въпрос.
Доколкото имам спомен се справих много добре, но направих съчетание от точките във въпроса. Хем показах развитието, хем съпоставих писмано и обичайно... Едва ли това е проблем.

Забравих да кажа, че всички забавяния или няколкото корекции са били все с целта да кажа всичко на правен език без никакви грешки (затова и не ми е правил забележки)

Накрая ме прекъсна и каза:
Колега, не можете да станете добър юрист, без да знаете кога е започнало дейността си УС - 4.

:shock: :shock: :shock:

Това ще го запомня... Даже един ден, ако още преподава, ще го сложа на билбордове това! :lol:

П.П. ЦЯЛАТА РАБОТА Е НА КЪСМЕТ!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2007, 16:15 
Robot Unicorn Sith
Аватар

Благодарил (а): 182 пъти.
Междудругото, Яворе, при мене се получи ама съвсем същото с това учредително събрание. Даже репликите бяха същите... :roll: (неговите де)

Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2007, 16:23 
Вазов
Аватар

явор написа:
Така... при мен положението беше такова...

МНОГО СЕ СПЕКОХ, ЗАЩОТО МНОГО БРУТАЛНО РАЗКАТА ПЪРВАТА КОЛЕЖКА! Скоро след това бях аз...

Почнах аз за Учредителното събрание...
Говоря аз за Дондуков и искането да има по избор и... той ме прекъсва с негативно изражение на лицето...
Пита ме... Как се конституира?

И аз малко се спекох и след 1 секунда казах, че има депутати, които се изибират от населението, такива, които се избират от княз Дондуков и такива, по право... и той пак ме сецна!
Пита ме... Кои са по право?

Въпреки,че си знаех всички цифри и неща той направо мина на това. (това малко ме притесни но...) Казах аз висши духовници и той пак се намуси и аз след малко пънене казах представители на българската православна църква, софийският равин и мюфтията на видинската губерния. После двама висши магистрати (малко се замислих - 1 секунда - не можете да си представите колко злобно ме гледаше)... и последва ПЪРВАТА ми грешка. Казах председателите на ОБЩИНСКИТЕ, окръжните и губернските съвети и съдилища и той доста се озлоби и каза е КАК ОБЩИНСКИТЕ... все едно, че е огрооооммна грешка. Правилно е КМЕТСКИ.

Каза да престъпя към дейността на УС...
Почнах да разказвам за националния въпрос - съвсем синетизрано. След това за "умните глави", конситуционните начала и ... той пак ме прекъсна сецнато!
Пита ме... Колега, забравихте да споменете кога е започнало деността си!?

Е, не! Това въобще ми беше излязло от главата, а и аз не го считах за толкова важно (въпрос на лична преценка де)! Знаех аз, че е зимата, но какво да се прави... датата не я знаех. Той доста се ядоса. Пита да продължа и аз казах там за местното самоуправление, за знамето, почнах за монарха малко по на дълго и на широко (споменах за конситуционна монархия) и той ме прекъсна.
Пита ме... Кога е приета ТК?
Е нямаше как пък да ме забие с този въпрос! Не, че не съм обръщал внимание на датите, а простто съм запомнил по 1-2 на въпрос. Кое е по-важно ЗЗД или началото на УС :?
Та... понеже вече се бях поядосал, че го взе толкова насериозно и му казах, че 3то четене е на 14ти, а е окончателно приета на 16ти.
Явно му стана малко гадно, че не можа да ме хване на тясно и да ми пише 2!

Каза да продължа със следващия въпрос.
Доколкото имам спомен се справих много добре, но направих съчетание от точките във въпроса. Хем показах развитието, хем съпоставих писмано и обичайно... Едва ли това е проблем.

Забравих да кажа, че всички забавяния или няколкото корекции са били все с целта да кажа всичко на правен език без никакви грешки (затова и не ми е правил забележки)

Накрая ме прекъсна и каза:
Колега, не можете да станете добър юрист, без да знаете кога е започнало дейността си УС - 4.

:shock: :shock: :shock:

Това ще го запомня... Даже един ден, ако още преподава, ще го сложа на билбордове това! :lol:

П.П. ЦЯЛАТА РАБОТА Е НА КЪСМЕТ!

хахаха на мен ми се падна също УС и ми зададе абсолютно същите въпроси :) единствена ми грешка бе, че и аз казах ОБЩИНСКИ вместо кметски

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2007, 20:08 
Легендарен флуудър

:? Токушев старши е бил прав - и при нас така правят като не си знаете за отците-учредители... И за 10 февруари.... :?
Много сте знаели, ама и той много ви е писал - 4! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2007, 17:48 
Пишете, о, братя
Аватар

И аз имам 4 - маи е масово явление, но съм доволна. Важното е че мина, няма наесен пак да се гледаме под вежди, а и въпреки че се заяждаше, не ме оряза... 1:0 за мен срещу СУ :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2007, 21:06 
Живее, за да пише
Аватар

Всички от 16-а група минахме! :wav:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2007, 08:23 
От дъжд на вятър
Аватар

Калев написа:
Всички от 16-а група минахме! :wav:

Браво на вас! Вие сте отличници!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2007, 13:24 
Летописец Виртуоз
Аватар

Smoking Mirror и Sherlock Holmes ... ай честито! Прелгама на направим билборд заедно!

Joker написа:
:? Токушев старши е бил прав - и при нас така правят като не си знаете за отците-учредители... И за 10 февруари.... :?
Много сте знаели, ама и той много ви е писал - 4! :wink:

Е как пък точно тая дата ще е по-важна от ЗЗД или НК и ТЗ! Просто търси с какво да се заяде! Нали знам кога е конституцията! Това дали е било на 9 или 10 февруари не е в същността на правото... Въобще годините не са същността на правото, а само хронологическата подредба (която в случая не е от значение)!

И още нещо... цял живот съм се сблъсквал с несправедливости, но си мислех, че като вляза специалност ПРАВО, където би трябвало нещата да се решават справедливо, ще бъда най-накрая удовлетворен, но не - и по ИБДП и по ППУ (днес с купчинките) се убедих в напълно обратното!!! Явно право и справедливост са не просто различни, а съвършено различни неща!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2007, 13:34 
Легендарен флуудър
Аватар

И аз се надявах. :cry: За мен правото беше култ... :lol: А откак влязох, егати, само несправедливости и тва - меко казано... :wink: И днес поредната порция "бъзик"...Ама сега...някой път се компенсира с успехче на друг изпит... :P

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2007, 13:39 
Летописец Виртуоз
Аватар

Кажи ми как да се надява човек на спаведлив процес, като хората, които ни учат на него, постъпват несправедливо?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2007, 13:42 
В началото бе словото
Аватар

явор написа:
Явно право и справедливост са не просто различни, а съвършено различни неща!

Че това се учи по основи на правото бре :-) Още римската правна система е била основана на този факт :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2007, 13:48 
Легендарен флуудър
Аватар

Да, хората, които ни учат следва да са ни пример( уж).....Поне за морално удовлетворение... :oops: То като гледаш в БГ как всичко ни е наред...И как всеки си върши работата както трябва...За това е така...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Какво ви направи щастливи днес?, номер 8

[ Отиди на страница: 1 ... 97, 98, 99 ]

в Други

Мила

1483

29804

08 Сеп 2010, 21:05

Deschain Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Какво ви направи щастливи днес? 10 волуме

[ Отиди на страница: 1 ... 98, 99, 100 ]

в Други

alter ego

1497

44092

04 Ное 2012, 12:08

FloWersOfEviL Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. [Flood ]Какво ви направи щастливи днес ?

[ Отиди на страница: 1 ... 176, 177, 178 ]

в Студентски живот - АРХИВ

Гост

2657

29587

17 Юни 2008, 16:36

^PrincessA^ Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. [FLOOD] Какво ви направи щастливи днес? vol. 5

[ Отиди на страница: 1 ... 99, 100, 101 ]

castelo

1512

25694

04 Мар 2009, 22:15

^PrincessA^ Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. [FLOOD] Какво ви направи щастливи днес? vol.7

[ Отиди на страница: 1 ... 97, 98, 99 ]

dimo

1481

29338

15 Апр 2010, 13:51

Kristo Преглежда последните мнения