Дата и час: 20 Яну 2026, 10:02

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2007, 13:03 
Sick Satisfaction
Аватар

Благодарил (а): 357 пъти.
Изобщо не очаквах точно такива нови специалности да сложат :lol: Но съм убедена, че ще има много желаещи да влязат - като се сетя миналата година за Минало и съвремие-то какъв наплив беше :D Колкото до перспективите, гледам да остана оптимист ;) То вече и без това каквото и да завършиш никога не е сигурно какво ще правиш след това :roll:

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2007, 16:12 
Бакалавър по Румънска филология
Аватар

Благодарил (а): 38 пъти.
Добре де, простете моето невежество... хората, които са запознати, могат ли да кажат в какво се състои разликата между специалностите Балканистика и Минало и съвремие на Югоизточна Европа? Защото са с една насоченост, или поне така ми звучи. Сигурно е в два различни аспекта... де да знам... ей сега се замислям над този въпрос. Съжалявам, ако е прекалено глупав. :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2007, 17:51 
Легендарен флуудър

Благодарил (а): 0 пъти.
Балканистиката е филология, а МСЮИЕ е историческа специалност -личи по факултетите!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2007, 12:36 
Дивото зове
Аватар

Аз съм от МСЮИЕ, Жокер правилно отбеляза основната разлика. Другото са подробности. :) Не знам какъв е плана на Балканистиката, но при нас се набляга повече на история, имаме си и политологически модул и езиков - 2 балкански езика. Общо взето - интересни неща се учат. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2007, 11:01 
Бакалавър по Румънска филология
Аватар

Благодарил (а): 38 пъти.
Ахааааа, къде бил ключа от бараката :roll: . Сега ми се изясни. Знаех си, че има нещо такова, някаква тънкост. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Мар 2007, 14:34 
В началото бе словото

Tripio написа:
Деси, добре, да оставим настрана спора за математиката и статистиката, безсмислен е :) пък и Илиян много се надъхва нещо, почвам да се плаша. но вече за втори път повтаряш, че СУ трябва да остане хуманитарен, като се премахнат икономическите специалности - ами биологията, химията, физиката, математиката за хуманитарни науки ли ги броиш? пък и според мен това е идеята на университета - да се изучават всякакви науки, именно науки, на едно доста теоритично ниво. а тясната специализация е в институтите - МЕИ (преименуван на технически "университет"), ВИАС ("университет" по архитектура, строителство и геодезия), УНСС (което си е икономически институт). така си е било винаги.

ако на някого му се спори по темата, нямам нищо против ;)

Лори, добре, нека си имаме статистика - ще си водят лекциите на 6-тия етаж :D

Първо, не виждам смисъл една наука или специалност да бъде само на теоретично ниво, както каза. Или да я има, но да е качествена, или да я няма. И УНСС е бил институт до 1990 г., след това не, вече 17 години са минали. А и в него още по времето преди 1990 е имало специалоности, които не са икономически, а политически-МО (НЕ МИО, което си е било отделна специалност), както и една административна и информатика. Така че не е бил специализиран само в сферата на икономиката. А и тази тенденция да има специалности от различни професионални направления я има по целия свят. Не виждам какво лошо има, стига, разбира се, специалността да е наниво, а не да се открива специалност и в същото време да се казва "ама ние нямаме преподаватели по нея", я да обявим конкурс, дано някой дойде. Наскоро чух подобно изказване. Като няма преподаватели, няма да има и специалност. Те са най-важната част за провеждане на обучението.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Мар 2007, 18:13 
В началото бе словото

Вижте сега тези нови пециалности са доста непознати . До колкото разбрах Енерготерапията е доста интересна специалност където ще се изучава и хирургия даже . Много ми е интересно какво е това Педагогика по масмедии и художествена култура :roll: товапък за какво дтава въпрос не ми е ясно .

Относно това аз уча сега специална педагогика - почти всеки ще каже егати и специалноста нямам думи но в интерес на истината в тази специалност се оказа че има много ама много пари и човек както може да помага на другите така и да забогатее . Хората работещи това са твърде малко и се тари такъв персонал . За които не му е ясно специалната педагогика се занимава с обучението на болно родените деца с дефекти . Оказва се че м България това е толкова малко чувано но на запад в Англия , Германия , Америка тази специалност е много извесна и страшно добре платена. Бих казала дори по добре платена и от икономистите и финансистите :P

Относно това което съм учила за сега то това е - анатомия , генетика , патология , актиорско маисторство , история на педагогиката , психология , общо взето каквот акъла ви събира а до колкото разбрах ще уча и математика и електротехника :lol:

Какво повече може да иска човек от такава специалност . В началото бях скептична и това че няма да ми хареса хич защото исках икономика да уча но уви това ми харесва също и не е никак зле :D тъи че не приемаите с недоверие новите специалности . Всяка от тях си има своя чар .

Енерготерапията е приложима в рехабилиацията
А японистиката педагогика че знаете ли колко пари може да се изкарват примерно в Япония с тази специалност .
Общо взето тези подценени специалности според мен оварят вратите на света пред нас и на чуждите страни и + това Софииския е единствения университет ездаващ призната диплома в цяла Европа.
Докато икономисти , счетоводителии финансисти завършват куп всяка година :D и конкуренцията е голяма а плащането според мен не е достатъчно за тези специалности :roll:

Та след това което написах кажете ми кое бихте предпочели икономист ли да сте и да блъскате в някоя бака или да имате занаят и да сте хора които се търсят доста в чужбина и бихте искарвали страшни пари :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2007, 09:12 
От дъжд на вятър
Аватар

Те в Япония 'щото си нямат достатъчно даскали, че ще си вземат от нашите дето са учили 4-5 години японски и айде да стават самурай!
А да не говорим, че меркантилни като теб не щем да сме! Искаме да си седим в БГ и да отстояваме родните култура и традиции пред засилващата се глобализация.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2007, 14:05 
В началото бе словото

pantera22 написа:

А японистиката педагогика че знаете ли колко пари може да се изкарват примерно в Япония с тази специалност .
Общо взето тези подценени специалности според мен оварят вратите на света пред нас и на чуждите страни и + това Софииския е единствения университет ездаващ призната диплома в цяла Европа.
Докато икономисти , счетоводителии финансисти завършват куп всяка година :D и конкуренцията е голяма а плащането според мен не е достатъчно за тези специалности :roll:

Та след това което написах кажете ми кое бихте предпочели икономист ли да сте и да блъскате в някоя бака или да имате занаят и да сте хора които се търсят доста в чужбина и бихте искарвали страшни пари :D
След приемането ни в ЕС всички университети в България, въвели кредитната система, издават диплома, призната в страните-членки на Съюза. Назад сте с информацията. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2007, 20:23 
Легендарен флуудър
Аватар

ivanov написа:
След приемането ни в ЕС всички университети в България, въвели кредитната система, издават диплома, призната в страните-членки на Съюза. Назад сте с информацията. :D

да, за съжаление :( сега ще ни падне реномето, като напълним Европа с разни "кадри" дето са си платили за 6-ците в УНСС или в НБУ например (ама тяхната диплома не знам дали се признава)

http://avatek.bg

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Мар 2007, 13:33 
В началото бе словото

Tripio написа:
ivanov написа:

да, за съжаление :( сега ще ни падне реномето, като напълним Европа с разни "кадри" дето са си платили за 6-ците в УНСС или в НБУ например (ама тяхната диплома не знам дали се признава)
Не можете да го твърдите така кардинално, без изобщо да познавате въпросните университети и студентите, обучаващи се в тях, веднъж казах и пак ще повторя-тази идея непрекъснато някои хора да се сравняват с другите и постоянно да говорят недостойни работи с цел да ги принизят, а така също и крайните квалификации, които давате за цели ВУЗ-ове, показва само едно, че разпространявате твърде недостойни мнения по отношение на други университети, специалности и т.н. Това не говори лошо за тях, а за Вас. Защото кадърните хора се реализират чрез уменията, които притежават, не чрез злословене по отношение на останалите.
И само едно уточнение-УНСС са въвели кредитната система няколко години преди СУ, същото е и за НБУ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Нови специалности в СУ къде ги пише ?

в Студенти - общ форум

pantera22

3

333

13 Мар 2007, 18:32

independiente Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Две нови бакалавърски специалности в СУ

в КСК 2009-2010

jolly_f

7

1119

19 Фев 2008, 19:58