Дата и час: 20 Яну 2026, 18:43

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 201 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Фев 2007, 23:19 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
denitu сега щи обесним :P
В СУ има 2 изпита по физика :Физика първа и втора част като се взима по високата оценка от двата изпита(може ако искаш да не се явяваш на един от двата ,но поне според мен е добре да се ходи и на двато).Изпита представлява тест състоящ се от малки задачки (след като решиш задачата трябва да посочиш верния отговор),тези задачи са около 20 и накрая има една доста трудна задача.Оценява се възоснова на точките,които имаш.Добре е да разгледаш тестовете ,които са се падали през годините за да ти стане по-ясно,можеш да ги намериш в списание "Физика".СУ дават много трудни задачи :(
Ти каква специалности си избрала?Аз доста се колебая.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Фев 2007, 23:40 
Писаружяк
Аватар

Ей, да знаете, става ми много хубаво като виждам, че има доста желаещи да учат физика.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Фев 2007, 20:52 
В началото бе словото

sedrik да ти кажа като гледам хората изобщо не са много :wink:
Ти да не учишнещо свързано с физиката?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Фев 2007, 21:26 
Писаружяк
Аватар

Не, уча Информатика, но бях в клас със засилено изучаване на физика и въпреки, че изобщо не съм добър в областта , си изпитвам едни такива топли чувства към нея. Освен това всички твърдят, че няма никакви перспективи във физиката, но с влизането ни в Евросъюза аз съм обнадежден.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Фев 2007, 22:06 
В началото бе словото
Аватар

хехехехехехехеееееееееееехехехе :)
значи аз кадндиатствах миналата година (ама не с физика) и не ме приеха...
понеже не знам какво точно искам да уча ми е трудно да реша тази година с какво да кандидатствам..
Но! По принцип имам афинитет към озвучителните системи и разгледах специалностите с физика в СУ и забелязах , че в Радиофизика и електроника има интересни неща , които се доближават до афинитета ми -
***Програмируеми аналогови схеми (усилватели, захранващи източници, генератори)
***Приложения на цифрови сигнални процесори
***Импулсни захранвания -
реших , че ще отдам голямо значение на тази специалност...
По принцип не съм много добра във физиката , ама мисля да се постегна и да опитам. Ако се бъркам относно съвпадението на това,което ме интерасува и тази част от "Радиофизика и електроника" , някой моля да ме поправи да не си живея в заблуждение :P
Математиката също ми куцука , ама нали желание имам пък оттам другото макар и трудно мога да го постигна...
И от компютри много не разбирам (само основното) , но наистина ще ми бъде интересно да се занимавам с това , което ме влече!!! :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Фев 2007, 22:18 
Писаружяк
Аватар

Каква е тази специалност "Радиофизика и електроника" в СУ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Фев 2007, 22:50 
В началото бе словото
Аватар

у.. моя грешка :oops:
не е специалност ми 'катедра' било.. аз лично си нямам идея какво значи това.. ако може някой да поясни ?
http://rfe.phys.uni-sofia.bg/genRFEbg.html

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2007, 09:39 
little bit of everything,all rolled into one
Аватар

Carter написа:
denitu сега щи обесним :P
В СУ има 2 изпита по физика :Физика първа и втора част като се взима по високата оценка от двата изпита(може ако искаш да не се явяваш на един от двата ,но поне според мен е добре да се ходи и на двато).Изпита представлява тест състоящ се от малки задачки (след като решиш задачата трябва да посочиш верния отговор),тези задачи са около 20 и накрая има една доста трудна задача.Оценява се възоснова на точките,които имаш.Добре е да разгледаш тестовете ,които са се падали през годините за да ти стане по-ясно,можеш да ги намериш в списание "Физика".СУ дават много трудни задачи :(
Ти каква специалности си избрала?Аз доста се колебая.

Аз лично съм решила да е Астрофизика,геофизика и метеорология. Миналата година кандидатствах с математика, но не ме класираха.. Carter гледала съм всички изпити от минали години, но въпроса е самото оценяване как става.. Колко точки - каква оценка, дали за задачата се дават повечко точки и т.н. Иначе според мен теста не е въобще труден... Бих казала, че и аз не съм някакъв факир по физика, но съм решила напук на всички да уча това което ми харесва а не това което като го завърша ще изкарвам звездни запалати...
Гледах в страницата на физическия факултет нещо за самата специалност, но уви нищо не намерих.. На другите специалности дори има програмите за всичките семестри, но не и на Астрофизика, геофизика и метеорология... :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2007, 12:16 
В началото бе словото

dekadaдоколкото знам специалностите в СУ са 4 :Ядрена Физика;Инжинерна Физика;Физика и Математика;Физика.Повече информация би трябвало да има в справочниците ,които ще излязат за тази година.
Иначе да ти каза и аз не съм много добър по математика,алгебрата е знам горе долу ама стереометрията,планиметрията изобщо не ги разбирам.На изпита по физика трябват само основните познания по математика поне аз смятам така.Седи да порешаваш сериозно по физика и ще стана работата.
Пожелавам ти успех,надявам се да сме колеги във физическия факултет! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2007, 12:24 
В началото бе словото
Аватар

е да де.. аз снощи малко не бях адекватна и понеже вълнението от вдъхновението ми дойде вповече и си реших,че си е специалност :D
видях , че са 4 специалностите и аз предполагам , че тая катедра "Радиофизика и електроника" спада към специалността "Инженерна физика" :roll: хммм .. :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2007, 12:30 
В началото бе словото

Цитат:
Аз лично съм решила да е Астрофизика,геофизика и метеорология. Миналата година кандидатствах с математика, но не ме класираха.. Carter гледала съм всички изпити от минали години, но въпроса е самото оценяване как става.. Колко точки - каква оценка, дали за задачата се дават повечко точки и т.н. Иначе според мен теста не е въобще труден... Бих казала, че и аз не съм някакъв факир по физика, но съм решила напук на всички да уча това което ми харесва а не това което като го завърша ще изкарвам звездни запалати...
Гледах в страницата на физическия факултет нещо за самата специалност, но уви нищо не намерих.. На другите специалности дори има програмите за всичките семестри, но не и на Астрофизика, геофизика и метеорология...
За Астрофизика,Геофизика и Метеорология аз поне са съм срещал информация.Аз лично съм се насочил към Инжинерната Физика,но все още много се голебая.
А за оценяването ,за последната задача дават значително повече точки от колкото за другите,но е доста трудна.Иначе теста по физика в СУ е най-труден в сравнение с тези в ТУ и ПУ.Изкара ли се 3-3.20 и си вътре ,защото всяка година изкаралите повече от 2 са значително по -малко от местата и затова приемат и с хора ,които са кандидатствали с математика само,че на тая оценката от изпита им се умножава по 2.5 ,а не по 3 както е от изпита по физика.Може би затова миналата година не са те приели като си била с математика.
denitu пожелавам ти и на теб успех,надявам се да сме колеги във физическия факултет!

[/quote]
Цитат:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2007, 12:34 
В началото бе словото

dekada и аз съм се насочил към инжинертата физика,обаче нямам много информация за самата специалности и переспективите с нея.Ако знаеш нещо повече сподели :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2007, 12:50 
Аватар

Carter : Не се надявай.. Аз съм сигурна :) Само малко усилие и решаване на задачки и ще се видим на есен ;) :hello2:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2007, 13:06 
В началото бе словото
Аватар

Carter написа:
dekada и аз съм се насочил към инжинертата физика,обаче нямам много информация за самата специалности и переспективите с нея.Ако знаеш нещо повече сподели :lol:

хахаехаеххае
ами като се има предвид,че снощи реших да кандидатствам с физика все още нямам особено много информация , след като измислих и специалността "Радиофизика и електроника" хаехахеах :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Фев 2007, 13:09 
Аватар

dekada : аз миналата година исках да кандидатствам стопанско управление, след това реших културология... , и най-накрая реших че ще уча това което ми е приятно, а не това от което ще се изкарват пари :) За това и не се записах да уча в техническия,а сега пак ще кандидатствам Така че споко! Имай воля, учи и ще те приемат :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 201 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Следваща