Дата и час: 19 Яну 2026, 09:01

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: образование ?! за пръв път чувам
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2007, 14:03 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Обучение, придобване на знания, сбор от знания, степен на научна подготовка получена чрез системно обучение - хмм ,това българското значение на фикция ли трябва да е?!

Аз лично за пръв път се сблъсквам с подобен казус тоест през по голямата част от това, което наричам мой живот ми бе тъпкан и разясняван някак си "на готово", но така и не можах да схвана аджеба какво е това образуванието,хубаво ли и ако не защо..хетеросексуално ли е какво е?

Ето, сега съм попаднал Там, където уж с оглед на всеизвестни факти, събития, личности или щастливо стечение на обстоятелства наричаме уж елит.. ама това Там трябваше най-накрая да допринесе,да разясни, да даде знание,да заличи поне това мое петно, срам ме е , вече съм на 20, а си нямам и на идея какво следва и какво всъщност дава правото на наш'то мило университетче да присъжда шокиращо смелата, лично мен, характеристика на дейността, която то горкото си мисли че провежда ,под кодово-завоалираното и така неразшифруемо съчетание на словото, сбито и приведено в най-общ смисъл посредством две някъде до максимум три думи,а именно "учебен/образователен процес".

Нямам амбицията да се оприлича, но пък горя в надеждата да съм от групата еволюирали, които разчитат безусловно на сивото в главите, грижливо градено, дума по дума, лекция след лекция,шибан ден подир шибан ден прекакрани в града-кочинка и неговото отроче - нашия свиден, непознаващ провали, о тъй незабравим университетец.

Ах, мечти - отронвам дори самия аз в моменти като този.Ах, крадци - изсъсквам пак - самия аз, загледан в идиличната до умиление колективна снимка на псевдодоктори и нам си още к'ви видни та видни,самозабравени и самовлюбени в титличките си преподавателчета.Всъщност като се замисля, до скоро считах, че поне галгола "да преподавам" ми бе известен, но уви, живота е извънземен шегобиец.

Много ли искат хората когато предявяват претенции поне за това, което им е дължимо по право, много ли иска студентът в моментите, в които има едно простичко желание- да бъде оценен не по критерий краснопис или под претекста на друга вероломна подигравка от страна на неофициално, но пък явно напосмазан от среднощни алкохолни грешки,напоквасен но иначе всепочитан пфдн Бог ?

Системата на така нареченото ни убраз'вание е провал ама пък може би ние сме провала бе, че не разбираме от системи, не вдяваме каква е целта им - или намираш пари и хукваш с паническа усмивка на където ти видят изпълнените с надеждата за по добро бъдеще оченца или си талантлив и куражлия по рождение и решаваш, че това не те сплашва достатъчно за да му теглиш чертата, или от рано се примиряваш с мисълта, че на чуждите инвеститори ще им трябват черноработници.

Е,не е като да няма изход..ще предъбем било с дрешки, било без.Или поне така би следвало да бъде.Песента ще бъде както следва :

"Българина гащи няма баджанак,баджанак.."

Аз поне едно нещо искам, искам тия харабии, мойте преливащи от знания колеги да ми помогнат да разбера какво е да не живееш в нажежената на 40 по целзий атмосфера от страх - ще те хванат ли или няма да те хванат докато преписваш поредната премъдра , велика и единствена но все пак мистично баснословна,адски безконечна,че да и загубиш смисъла някъде по пътя към препинателния знак и рядко-нелогична мисъл от учебника на същия този вездесъщ майстор на речта и словото , самобитен гений на гениите, по необясними причини човешко същество.

Та в частност - СУ.. направо ме е гнус!!

P.S ако по необясними за мен причини темата не бъде изтрита,бихте могли да споделите, кой с к'вито терзания там си разполага,мерси :wink:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2007, 14:12 
metal angel with daemons inside
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
мен ме мързи да прочета толкова дълъг текст, за да преценя дали е за триене :lol:
колеги, кажете - за триене ли е?!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2007, 14:33 
Живее, за да пише
Аватар

Ми...трии :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2007, 14:43 
Пишете, о, братя

До някъде е прав човек, ама трябват две три прочитания да му се разбере. Не е добре така колега не е, по-ясничко трябва да се изразявате - 4.25, другия път повече :lol:

п.с. Сериозно казано, имаш право, но не със всички е така

Форумът на Английска филология! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2007, 14:52 
Легендарен флуудър

:? При нас в ИФ - с мъка 3.00! :oops: По-добре да остане на принципа: Так жить нельзя! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2007, 15:08 
Живее, за да пише
Аватар

Joker написа:
:? При нас в ИФ - с мъка 3.00! :oops: По-добре да остане на принципа: Так жить нельзя! :wink:

Може и 3,25 :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2007, 15:09 
Легендарен флуудър

:lol: Добре, щом му трябва за стипендия... :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2007, 15:10 
Пишете, о, братя
Аватар

Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...
Цитат:
Аз поне едно нещо искам, искам тия харабии, мойте преливащи от знания колеги да ми помогнат да разбера какво е да не живееш в нажежената на 40 по целзий атмосфера от страх - ще те хванат ли или няма да те хванат докато преписваш поредната премъдра , велика и единствена но все пак мистично баснословна,адски безконечна,че да и загубиш смисъла някъде по пътя към препинателния знак и рядко-нелогична мисъл от учебника на същия този вездесъщ майстор на речта и словото , самобитен гений на гениите, по необясними причини човешко същество.

Ето с това ще са съглАсим! На другото смисъла не го разбрах, хванах само нотката на длибоко отчаяние, долавяща се в гласовете на повечето от нас по време на или непосредствено след сесия. Съчувствувам!

Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2007, 17:49 
В началото бе словото
Аватар

предполагам правиш връзката когато щракна с пръсти и кажа на един дъх..maxi? всъщност няма значение
Цитат:
Естествено,при тези просташки реплики всеки нормален човек би се разочаровал.Ей тва ни е голям проблем като нация - злоба и агресия с повод и без повод
- това е по твой адрес , маркирано само преди два дена

За някои неща те разбирам, всъщност нямаш вина..и 1 минута щеше да ми е достатъчна в скромно опитче да вляза в положението на човечиту заскърбило за времиту кугату е гледалу
Цитат:
drugarq Jivkov na televizor Unost

Цитат:
Демокрация. :evil:
<- това май са твои реплики,г-н компютърен уникате,виждам че имаш разни познания..спокойно забелязън си!

За квалификация "селяк" май ти трябва да си последния осмелил се да посегне към подобен род инструментариум, в защита или не на съответната своя тезичка, с която си решил да ни запознаеш.Считам за излишно да си правя труда да онагледявам..ще е нужен цял един живот в цитиране на източници като започнем от последния ти опит да бъдеш оригинален

позволи ми да завърша с още един постинг по твои адрес
Цитат:
На некоректно отношение не смятам да отговарям по никакъв начин

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2007, 21:10 
Летящите Пръсти
Аватар

Колеги, един път поне ще бъдете ли толерантни към чуждото мнение?

За триене са коментарите след първата публикация, а не самата публикация. Но не съм тръгнал да налагам със зъби и нокти, моето верую, нали?

Та, приятелю, разочарован, имай си разсъжденията, тук е мястото където можеш да ги споделиш, без да бъдат изтрити, нали затова сме се събрали - да споделяме... поне някои от нас.

Айде със здраве!

п.п.
иначе по темата, размислите ти ми напомнят на тези на колегата за преподаването във Факултета по журналистика тук

Спасете ФЖМК >>
.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Фев 2007, 23:58 
В началото бе словото

@java ако искаш наистина да 'защитиш' СУ, просто замълчи. един твой пост (на студент от СУ,предполагам) излага университета повече от колкото затормозения ти мозък може да си представи...

@модераторите защо толкова държите да налагате цензура? не виждам нищо в поста на зловон, което да противоречи на правилата на форума... означава ли това, че се страхувате от написаното, защото усещате някаква истина в него?

@зловон подкрепям те с две ръце за това, че не си затваряш очите, не се примиряваш и търсиш промяната към по-добро. мисля, че една от основните цели на всяка образователна институция е именно да пробуди желанието за развитие, дори и чрез понасянето на критики...и това, че има хора като теб може да е само гордост за СУ.
за съжаление, каквото и да си говорим, СУ си остава най-добрата алтернатива за висше в България. определено има болезнена нужда от промени тук (а и наоколо), от внасяне на свежа кръв, идеи и подходи, но ние също сме част от СУ (колкото и да не искат да признаят това администрация и преподаватели) и си мисля, че е по-коректно да се опитваме да спомогнем за решаването на проблемите, отколкото да се разграничаваме от тях.
повярвай ми - и за мен е кошмарна летаргията тук, особено след надеждите които имах, но хайде да потърсим друго решение... хайде малко по-градивно :wink:

извинете ме за несвързаността, но днес имах изпит...не мога да се отърся и това е :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Фев 2007, 12:07 
Паисий
Аватар

(предложете на Джава близка среща от третия вид. крие се като бълха в гащи :wink: )

Fcuk you, I won't do what you tell me

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща