Дата и час: 17 Яну 2026, 06:38

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Интернетът в 17 и 18 блок: монопол на Атлантис!!!
МнениеПубликувано на: 11 Мар 2007, 17:13 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Абе много съм недоволен от тея Атлантис. Много скапана връзка. На хартия като го плащаш изглежда гадно, а в действителност е още по-гадно. Плащаме 20 левa и те щели да ни осигурят 512 кб връзка на бг качване, 256 кб на чуждестранните. Това е за тегленето. А за качването, забележете - 32 кб за българските сайтове и 16 за чуждите. В действителност скоростите са по-малки дори и от тези, като най шибаното е, съм забелязал, че вечер към 7-8 като се върнат всички по стаите и като седнат нета спира. :evil: Като тегля със торент клиента си скороста е някаква мижава- да речем 10- 20 кб на торент и като спра торентите и оставя да се точи само един скача на 60-70 кб. А пък уж съм ги сложил да са равнопоставени и не би трябвало да става така. Най-тъпото е, че това е в 17 и 18 блок само( май и 57, не съм сигурен) и там не ни разрешават да се вържем към Мегалан например. Атлантис и чичко Петко са сключили договор и Мегалан не им е разрешено да окабеляват. Моля колегите от двата блока да изразят мнението си по проблема, който, смятам, ги касае.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2007, 00:28 
Легендарен флуудър
Аватар

вържи се към Мегалан по wireless ;) мисля че има един access point някъде на 53-ти блок отгоре, така че ако си купите малко по-качествена антена, няма да имате проблем, те ловят на километри. пък и с една антена можете да се вържете няколко човека, само трябва разпределение, някакво рутерче което да седи нон-стоп включено и да разпределя интернета между потребителите, които се връзват към него чрез кабели (ей тука вече не може да се мине без ваши кабели)..

тва ви го давам като идея, не е много лесно за осъществяване, но поне е някакъв вариант :roll:

http://avatek.bg

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2007, 23:25 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодаря, Сашо. Аз от компютри не разбирам, ама ще видя един колега, който разбира повече, какво ще каже по случай твоето предложение. Благодарности. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2007, 23:41 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Къде мегалан са слагали аксес пойнтове в тоя район? Че той Джоков много знае какво е безжична техника. :shock: :shock: Аз виждам некви измислени спотове и такива на неткафето, некском и подобни. От неткафето обаче си цъкам стабилно :twisted: :twisted:

Това за антените... Трябва да има пряка видимост, че ми се е случвало, някои да си мислят, че outdoor антените "пробиват" стени.
За до 2-3 км препоръчвам антенки със 70-90 градуса насоченост, от 12 до 17 децибела коефициент на усилване и N male конектори да могат да се завиват тука и таме. За тази цел симпатичните антенки са над 150 левчета до 200 и няколко. Един приличен рутер също е към 200.
Също зависи и отсреща каква е антената.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2007, 23:49 
Легендарен флуудър
Аватар

да бе, антените са скъпички, ама за рутер.. зависи колко човека са, може да се ползва един стар комп, стига да го накичим с достатъчно лан-карти :lol: или пък мост + суич, ама за тая комбинация не съм сигурен как ще работи, все пак с това трябва да се заеме някой който разбира, аз само предложих безжичния интернет като идея, щото знам че има хора в студентски дето са на такъв.. обаче не съм сигурен дали тва отгоре на 53-ти е АП или няква по-слаба антенка, не знам дали ще прати до 17-ти и 18-ти, но си струва да се провери ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2007, 23:59 
Europa League
Аватар

Tripio написа:
обаче не съм сигурен дали тва отгоре на 53-ти е АП или няква по-слаба антенка, не знам дали ще прати до 17-ти и 18-ти, но си струва да се провери ;)

Няма смисъл да се проверява. Това се предвижда много лесно. Продуктите са по каталог и си имат спецификации и параметри. Кажи ми какво, къде е сложено и ще ти кажа дали стига до 17-ти и 18-ти.

Иначе тва с компа е селско. Сега има такива рутери, че се откажи с комп да постигнеш това. 200Мхц-ови процесори, SPI, NAT, WPA1, WPA2, PSK, FireWall, кънектване във VPN мрежи, смяна на MAC адреса, 128 битово WEP криптиране

С некво уиндоусче трудна работа да направиш всичко това. Трябва сума програми да инсталираш и пак не е сигурно, защото едната прецаква другата и безплатните които са в нета, са писани от пишман програмисти и затова един рутер за 200 лв и пей сърце.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Мар 2007, 15:35 
Легендарен флуудър
Аватар

нямам представа какво къде е сложено, знам само че съквартирантката на Марина беше до скоро на безжичен, нагласяхме антената да има пряка видимост до 53-ти блок щото иначе не ловеше..

тия всичките неща дето ги изброи за рутера, са мноо хубави, ама дали ще трябват? все едно ще прекарваш Интернет в Пентагона..

и кой говори за Уиндоус? въобще не ми я споменавай тая дума когато говорим за мрежи и Интернет :lol: там дори свестен уеб сървър няма, да не говорим за рутиране..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Мар 2007, 18:39 
Europa League
Аватар

Tripio написа:
нямам представа какво къде е сложено, знам само че съквартирантката на Марина беше до скоро на безжичен, нагласяхме антената да има пряка видимост до 53-ти блок щото иначе не ловеше..

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Тъкмо потвърди приказките ми от по-горе, че има доста навитаци да минават през стени на голямо разстояние. Еййй не запомниха, че 802.11 b/g минава през стени само с Indoor антени до по-малко от 100 метра. Ако са повечко стеничките метрите стават 30, че даже и по-малко. Зависи стените от какъв материал са. Най-много ебава сигнала железо-бетона. Мор. Тухлата и тя, ама... абе чистак работа си пряката видимост 8) Там вече всичко е както по книжките и не се ядосваш със стени и не ти се налага да гадаеш. За 802.11а дето е на 5Ghz същото важи. Натъквал съм се обаче на бъдещи разработки по стандарта IEEE 802.16. Връзката е 1 гигабитова заради MIMO технологията (multiple-input/multiple-output). Но по-важното е, че сигнала може да се хвърля през стени на километри. Заделили са две честотни ленти - 3.4-3.6Ghz и една по-висока около 13 май беше, не съм сигурен. До 1-2 години ще го пускат.
Но засега това е положението! Искаш километри - пряка видимост и парички за антени.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Интернетът в 17 и 18 блок: монопол на Атлантис!!!
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2007, 09:23 
От дъжд на вятър
Аватар

I am weasel написа:
Абе много съм недоволен от тея Атлантис. Много скапана връзка. На хартия като го плащаш изглежда гадно, а в действителност е още по-гадно. Плащаме 20 левa и те щели да ни осигурят 512 кб връзка на бг качване, 256 кб на чуждестранните. Това е за тегленето. А за качването, забележете - 32 кб за българските сайтове и 16 за чуждите. В действителност скоростите са по-малки дори и от тези, като най шибаното е, съм забелязал, че вечер към 7-8 като се върнат всички по стаите и като седнат нета спира. :evil: Като тегля със торент клиента си скороста е някаква мижава- да речем 10- 20 кб на торент и като спра торентите и оставя да се точи само един скача на 60-70 кб. А пък уж съм ги сложил да са равнопоставени и не би трябвало да става така. Най-тъпото е, че това е в 17 и 18 блок само( май и 57, не съм сигурен) и там не ни разрешават да се вържем към Мегалан например. Атлантис и чичко Петко са сключили договор и Мегалан не им е разрешено да окабеляват. Моля колегите от двата блока да изразят мнението си по проблема, който, смятам, ги касае.

реално съществува вероятността скоростта ти да се изчислява в килоБИТи(Kb), а не в килоБАЙТИ(KB) и тъй като първото е 8х1024 пъти по-малко, кофти скоростта е лесно обяснима ... а за торентите много зависи от скоростта на уплоудърите т.е. може от 2ма сийдъра да теглиш по-бързо отколкото от 50 ако първите имат хипер ъплоуд скорост...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Мар 2007, 12:12 
От дъжд на вятър
Аватар

Човек, не е от сийдърите. Нарочно спирам всички торенти освен един, който ме дразни колко бавно се тегли, и скоростта на тегленето му се покачва. Пускам отново останалите торенти и скоростта му пада до първоначалната си стойност. Спирам останалите торенти - покачва се, пускам ги отново, пак спада. А като ги пусна всички общата скороста на сваляне е в рамките на 100-150, много по-малко от обещаната ми горница - 512. И тъй как за 4 месеца не улучих един торент дето име хипер бърза връзка, а тегля някакви популярни неща - Изгубени, Бягство от затвора, някакви нови филми. Е един път не съм видял да тегля общо с 512 кб, най-много 350, 400 рядко. Не знам може и да е от торент клиента ми, ама не ми се вярва.
Не е лесно обяснима бавната скорост. Те си пишат на обявата в блока за скороста, че е 4096 кбита в секунда, тоест 512 кб в секунда. Обаче за тези пари други фирми предлагат с пъти по-добри услуги, и там е въпросът че на нас не ни е разрешено да се вържем за тях, заради глупавата бюрокрация в СБО. Аз нямаше да критикувам Атлантис, ако можех да се вържа към Мегалан, направо щях да се вържа. Ама ми казват - не става. Защо? питам аз. Защото Атлантис са доставчика за 18 блок и са сключили договор. Обаче за мен това е дискриминация, защото аз съм студент от СУ като всички останали, плащам същите пари за същите мизерни стаи в които всички живеем в СГрад. Обаче хората от 42 например, могат да се вързват към Мегалан и други там фирми, обаче аз не мога. За мен няма алтернативи, макар че имам същия статут.
Стига съм писал. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Апр 2007, 19:09 
В началото бе словото

Колеги, да ви питам нещо за Атлантис и аз :D

Как стои въпросът с два компа, включени към Интернет в една стая? Значи съквартирантката ми си плаща 20 лв на месец за нет, обаче искам и аз да си включа компа към www. Та има ли вариант да плащаме една такса и да вържем двата компа или трябва да плащаме отделни такси..:(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Апр 2007, 13:14 
От дъжд на вятър
Аватар

Не съм сто процента сигурен, ама да кажем 90%, че ще трябва да плащате по 20 лева всяка, защото мой колега и съквартиранът му са в същата ситуация и си плащат отделни сметки. Те си искаха да се вържат заедно, обаче от Атлантис казват 20 лева 1 компютър, не повече.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Апр 2007, 13:35 
Постоянно присъствие
Аватар

Трябва, трябва...даже и отстъпка не искат да направят....

А Мегалан не се навиват да карат до нас....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Апр 2007, 21:18 
В началото бе словото

I am weasel написа:
Не съм сто процента сигурен, ама да кажем 90%, че ще трябва да плащате по 20 лева всяка, защото мой колега и съквартиранът му са в същата ситуация и си плащат отделни сметки. Те си искаха да се вържат заедно, обаче от Атлантис казват 20 лева 1 компютър, не повече.

Ясно:? I am weasel, благодаря ти за отговора...За мен не е кой знае какъв проблем да плащам 20 лв, защото нетът ми трябва, но съквартирантката ми...няма да й стане весело - ще трябва да си плаща сама, ама какво да се прави. А знаете ли как стоят нещата с окабеляването? Трябва ли да се добавят някакви допълнителни кабели, защото мисля, че има само един...Ама какъв съм индианец...не е истина...но просто наистина не знам, а искам да съм в бойна готовност и да имам нет след ден-два. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Апр 2007, 23:26 
От дъжд на вятър
Аватар

Пак съм почти напълно сигурен, че трябва да ви прокарват и втори кабел.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Монопол на Атлантис в Студентски град

в Студентски живот - АРХИВ

I am weasel

10

3094

28 Окт 2007, 22:48

П. Горанов Преглежда последните мнения