Дата и час: 16 Яну 2026, 20:42

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Мар 2007, 00:19 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
coup написа:
С риск да ме нападнат някои потребители смятам, че таксите трябва да бъдат увеличени

Е как ше те нападнат? Едно смислено мнение да имаш и да те нападнат :?:
Ice_Spirit написа:
Още няколко служебни коли за шефа ли?!

Стига сте коментирали колАТА му. Заслужава си я и точка.
Иначе до другото... Знаете ли в Московския гасударствен колко плащат? Ами с хиляди. Ние тука с пет лева се ебеме. Така че си замълчи. :evil:

Даже за тея малко пари е истинско геройство, че се постига такова качествено образование. Наистина заслужава поклон. Защото едно е да се кефиш с пари, друго е със стотинки да правиш нещо. В това отношение СУ гази всякакви европейски университети.

Ама вие сте хора заблудени. И затова държавата е такава. Ами вижте поне едно нещо, с което сме най. Не 10. Едно. И се кефете. Епа после нека станат 10 и пак се кефете. Комплексирате се и после се чудите защо кретенчета като онова със страшно смисления ник, който апелира с коя най-близка родствена връзка да осъществим полов акт, си казват шибаните мнения.
На запад как правят? С половин нещо да са напред и веднага се изкарват най. А ние тука все се преебаваме един друг :evil: :evil: :evil: :evil: и накрая обвиняваме един Господ знае кого за положението си. Ама не обвинявайте никого. Помислете малко и толкова, вместо да псувате и себе си да псувате за нищо.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Мар 2007, 00:22 
Badass-motherfuka
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
абе каквото и да си говорим 100 лева си е едно нищо! аз ги възприемам като символични едва ли не

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Мар 2007, 13:14 
В началото бе словото
Аватар

Ако ще има реално подобрение на материалната база - качествени аудитории с удобни места, интернет информационна система - справки, информация и т.н., обогатена и добре поддържана библиотека и още някои дреболии, нямам нищо против да плащам и по 400 лв на семестър. За съжаление нещо ме съмнява, че ще стане точно така, но може и да бъркам :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Мар 2007, 14:38 
Вазов
Аватар

Хм, ами и 400 лв за това няма да стигнат...
Пък и айде първо да даваме пари, пък после да имаме изисквания! Това е много удобно - защото да даваме пари, като ХИПОТЕТИЧНО те няма да бъдат похарчени разумно. :evil: Даваш и имаш претенции. Даваш 100 лв и се радваш на малкото, което ти се дава.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Мар 2007, 19:08 
Малък принц
Аватар

Всъщност таксите, които плащаме в момента не са такси за обучението ни. Таксата за обучението ни се плаща от държавата като размера и някъде около хиляда лева на семестър. Ние си плаща ме само административна такса т.е. такса за обслужването от секретарки и пр. И къде си представята, че ще направят таксите по 1000 лв. Все пак хората от управата на унито не са прости и могат да преценят,че тази сума не е по джоба на голяма част от хората. Никой от тях не иска броят студентите в СУ да намалява драстично, защото това ще се отрази и на тях. Според мен увеличение ще има, но едва ли ще е толкова драстично. По-лошото е ,че за да привличат повече студенти следователно повече пари университетите ще занижат критериите си (не само приемните,които принципно не трябва да са такива като сега, ами и тези на семестриалните изпити) и ще почнат да създават нови специалности, повечето безсмислени, подобно на един наш вече всеизвестен университет превърнал студентсвото в бизнес.
За тези, които не са чели новата стратегия за висшето образование и искат да се запознаят с нея ето я - http://minedu.government.bg/opencms/exp ... o-2007.pdf
Аз лично я подкрепям :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Мар 2007, 19:21 
Europa League
Аватар

Кажи какво подкрепяш, че не ми се чете.

А до измислените специалности. Много се навъдиха такива в последно време. :roll: Какъв е смисъла да са много :?: :?: :?:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2007, 01:08 
Тhe regular one
Аватар

Благодарил (а): 1 пъти.
Знаете ли...много хора смятат, че специалността Книгоиздаване е безсмислена, без бъдеще и т.н. ... Но се надявам, че ние, студентите ще докажем, че никак не е така и че България има нужда както от качествени редактори, коректори, така и от хора, които владеят тънкостите на този бизнес.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2007, 02:34 
Легендарен флуудър

Честно казано аз съм "ЗА" увеличението на таксите,но при дадени условия.Идеята за стипендиите не е лоша,но не смятам,че тя е най-належаща.На първо място е добре да се предоставят адекватни условия за учене.Тоалетните и аудиториите са под всякаква критика,но смятам,че мога да обединя всичко и да кажа,че МАТЕРИАЛНАТА БАЗА не е пипана от години,много години.Да не говорим,че "тебеширените факултети" все още са на мода.Това според мен е сериозен проблем.Има и още куп неща,които трябва да бъдат взети под внимание и аз мисля следното:по-високи такси - ДА,но само при положение,че стандарта и базата на обучение също са по-високи от сегашните.Ако трябва честно да си кажем сегашните 122.50 лв (това мисля,че е таксата за повечето специалности) са напълно,напълно достатъчни за това което се предлага.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Мар 2007, 10:00 
В началото бе словото
Аватар

съгласна съм с теб THE_PARASITE , че сегашните такси са напълно достатъчни за базата ,която ни се предлага в момента. Моето мнение също подкрепя идеята, че ако се вдигнат таксите - трябва да се вдигне и нивото и стандарта на условията в Университета! С удоволствие бих учила при по-добра материална база :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2007, 17:54 
Малък принц
Аватар

Бeтон написа:
Кажи какво подкрепяш, че не ми се чете.

А до измислените специалности. Много се навъдиха такива в последно време. :roll: Какъв е смисъла да са много :?: :?: :?:

Смисълът е, че в новите специалности ще влизат нови студенти, които ще носят нови пари, които ще носят нови коли и т.н. :D А иначе идеята е таксите да са диференцирани т.е. тези с по-ниски оценки да плащат пълният размер на таксата, а тези с по-висок успех да бъдат "облекчени" в плащането.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Мар 2007, 22:27 
Europa League
Аватар

coolman написа:
които ще носят нови коли и т.н. :D

Как искаш да се проведе нормален разговор, като пак се зачепвате с колата на Ректора. Говорете за депутатските мерцедеси.

Другото за диференцираните такси... сега интегрирани ли са :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Добре - първата година как ще се разбере кой да плаща повече и кой по-малко :?: Никъде го няма това. Таксите са си такси. Стипендиите са си стипендии. Не трябва да се смесват двете неща.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 30 Мар 2007, 22:38 
Малък принц
Аватар

Въобще нямах предвид колата на ректора просто това беше първото нещо ,което ми хрумна че се купува с повечеко пари. А дали депутатски дали ректорски няма значение - важно е как са придобити. А диференцираното плащане не разбрах защо да не почне нормално от първата година ? Ако става дума за първи курс то при тях това ще става на основа приемния бал предполагам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2007, 21:20 
Малък принц
Аватар

Днес в предаването "Вижте кой" на Канал1 ректора на УНСС каза, че техните такси ще станат към 700 лв на година. Колко ли ще направят нашите ?! :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Апр 2007, 09:48 
Живее, за да пише
Аватар

техните по принцип са по-ниски ,зна4и нашите ще станат над 700 лв... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Апр 2007, 13:03 
Малък принц
Аватар

Пепел ти на устата :x А студентите "в заварено положение" т.е. тези, които ще са приети преди влизането в сила на този закон (то ще е през месец май) увеличението ще е не повече от 30% от сегашните такси, което е малко повече от 40 лв. на семестър.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. По повод новите такси смет за крупни собственици

в България

peterdi

0

207

28 Яну 2009, 14:39

peterdi Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Новите годишни такси за 2011/2012....???

в Новини

well

7

1634

24 Юли 2011, 16:53

izvestniinfo Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Новите такси - по специалности

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в Административни въпроси

alhimikat

24

6191