ToNi_bOnI написа:
бих искала да ви попитам някои ходил ли е тази година на курсовете в софийския университет защото аз тази година явно няма да успея да бъда студентка тъй като изкарах 3.38 по литература,въпреки че Димов ми е любимия автор и дадох абсолютно всичко от себе си при писането на темата.Почти всичките ми познати имат ниски оценки а мога да кажа със сигурност че иначе са адски добри по литература.Ще имам ли по-голям шанс на следващата кандидат-студентска кампания ако се запиша на курсове?
Мисля,че в една от темите бях напсиала за някои от курсовете и дали си заслужават. След като тази година са те оценили зле, предполагам,че ти самата знаеш,какви са ти пропоските. Според мен е хубаво да отидеш на курс, но преди това трябва отново много да си чела...
Аз не съм съгласна с ниската си оценка,която получих в СУ, като се има на впредвид ,че са ме оценявали много по-високо. Отидох да видя работата си и о, каква изненада- бяха ми подчертавани произволни думички. Личеше си,че на някой му е било все едно и е чел отгоре отгоре, другите само са одарили по един подпис! Нищо,освен парите си не губиш като отидеш на тези курсове, за някои са били полезни,за други-не... И все пак догодина кандидатствай и на други места, и ако пак не те приемат,значи не си за СУ! А, друг е въпросът,дали ще имаш късмет, много са субективни нещата. Има хора,които четат книги за обща култура, а не са чели произведенията и накрая имат високи оценки. Други са се готвили 14 дни,но пак са постигнали много. Всичко зависи от теб,от подготовката ти и не на последно място -от проверяващите.
Иначе познавам 3-ма. които ходиха на курсовете. Едното момиче успя да изкара 6 на национална, другите двама успяха да влязат в СУ. Сама си направи сметката,дали си заслужава или не.