http://www.ntv.bg/productions/show_prod ... .php?id=42
Свърши преди няма и пет минути, а аз седя и не мога да възприема. Когато тази катастрофа беше най-тиражираната новина и обвиненията се сипеха от всички страни, се получи така че някой важни неща останаха скрити под медийната плява и евтиния популизъм. Не харесвам Мартин Карбовски, но заради този епизод на "отечествен фронт" има уважението ми.
Все още съм твърде афектирана, за да мога да изкоментирам и една трета от това което видях, но ми се иска да знам, че виновните са влезли на топло и за дълго. Само че не - госпожа директорката, която в нощта на националния траур е давала банкет в кръчма и е искала да гледа репортажите за катастрофата по телевизията и другата учителка, която вместо да занесе едно цвете на помена си е чистила прозорците, не са осъдени. По собствената им логика, те също са жертви.
Може би по-голямото наказание за тях е, че всички знаят за престаплението им. А специално за г-жа Хабиб - това, че се е затворила в дома си и общува единствено със семейството си не е достатъчно наказание. Защото тези деца не са със семействата си. Антония няма да стане художничка, Юлиян няма да бъде футболист.