^PrincessA^ написа:
От това твърдение достигам до закономерния извод, че ти имаш неопровержимата дефиниция за любовта! Моля те, сподели я с нас!
А, сега, може и да имам неопровержима дефиниция, ама нищо няма да споделям.

Важното е да поспорим малко.

^PrincessA^ написа:
Сега сериозно

Всеки има различна представа за любовта, степенува "любовите" по различни начини...И защо не? В даден момент може да ти се струва, че си открил своята "перфектна половинка", че цял живот си търсил точно този човек, да си безмерно щастлив....И по-късно, когато помъдрееш или просто се промениш, или пък дори и без видима причина, да откриеш още по-перфектната половинка, своята "сродна душа", човекът, който си търсил през всичките си прераждания

....И какво, това прави ли емоциите от първия казус по-малко истински, прави ли ги по-малко "любов"?

Да, прави я. Явно не е бил човекЪТ, ами просто поредният.
^PrincessA^ написа:
Просто искам да кажа, че любовта расте и се променя заедно с нас!

Да, факт е, че много хора пазят думата "любов" за онова, "най-силното" чувство....но как можеш да бъдеш сигурен, че някога някой ден няма да те връхлети нещо още по-силно?
Много хубаво, но когато ТЕ връхлети - значи онова миналото не е било нещо по-особено от едно обикновено привличане по външност, характер и т.н. Оф, абе какво ми става и на мен, баси, говоря за любов...

Нещо се побърквам.

Светът отива на зле, казвам ви!
^PrincessA^ написа:
Надявам се коментарът ми да бъде възприет толкова добронамерено, колкото беше и написан!

Разбира се.
Едит: абе, с две думи, просто мисля, че думата "любов" се използва твърде много, твърде не намясто, от твърде много хора, най-вече пикльовци, които дори не знаят какво значи това. Не, че аз знам кой знае колко, защото още си чакам перфектната половина, и ще има да си почакам, но поне не ръся наляво-надясно, че съм влюбен в еди-коя-си, като след месец се повторят нещата, но с друга. Използвам думичката "харесвам".