Дата и час: 16 Яну 2026, 22:14

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Затъпяват ли студентите?-04.10.2004
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2004, 00:09 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Точно гледах "Сблъсък"-основно, защото ми беше интересно кой какво ще каже и как ще защити тезата си. Ако трябва да бъда откровена имаше много верни неща :roll:
Аз също мисля, че голяма част от хората записват да учат нещо, за да "имат диплома" или "за да оттърват казармата", но това не означава, че мотивите на всички студенти са такива :cry:
От друга страна повечето студенти са принудени да работят, което пък значи, че е много по-трудно за тях да поддържат необходимото ниво :roll:
Какво мислите по въпроса :?:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2004, 10:02 
Гутенберг
Аватар

Мисля, че не може да се каже така отделно за студентите, че затъпяват. Ако затъпява народът като цяло - тогава и студентите, разбира се. Те са част от цялото, деца на другите, майки и бащи на другите хора, свързано е.

Но аз си мисля, че такива обобщения, хвърляни ей така направо, за да се провокират хората, са просто в стила на 'сблъсък', а нямат някаква стойност.. :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2004, 13:14 
В началото бе словото

Така е, но не ми е ясно защо решиха да излеят помията върху нас :shock: Честно казано всичките им подобни теми са обидни-защото съм гледала и други такива :twisted:
Странното е, че за някой хора "интелигентността" се изразява в сваляне на правителства и т.н. А най-жалкото е, че никой от студентски съвет и т.н не реагира по никакъв начин :cry:
Всъщтност не мога да разбера какво точно искат от студентите :?: Това, че не си намират работа в България и печелят конкурси в Европа или Америка и започват работа там едва ли ги прави "тъпи" :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2004, 14:35 
Гутенберг
Аватар

Оди, те нищо не искат, просто си правят шоу, а на масата хора такива трамвайни спорове им харесват - дай да се съберем тука, да си викаме и да оплюем някого... Тъпо, ама вдига рейтинга, защото голям процент от хората това им е най-любимото. Да не мислят, само да изливат негативизъм върху някого без значение има ли причина.

На Сблъсък отдавна не обръщам внимание, защото ми е противно :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2004, 15:02 
В началото бе словото

Това, че на народа му трябва "хляб и зрелище" ми е известно :cry: Само, че ми омръзна ние да сме "зрелището" :twisted: Мисля, че е крайно време да спрат през седмица да ни лепят етикети-колко сме мързеливи, колко сме тъпи, какви сме егоисти и т.н.
Ако слушаш какво се говори за студентите ще стигнеш до извода, че освен купони няма нищо друго. Излезе, че учим "за да се намираме на работа" и "за да ни издържат родителите, докато си купонясваме" :twisted:
Няма ли кой да им каже да престанат да правят шоу за наша сметка-едва ли като не обръщаме внимание на такива неща ще се промени отношението. Малко или много медиите "моделират" мнението на обществото :roll: Факт е, че след като завършиш много трудно можеш да си намериш работа по простата причина, че "вчера си завършил и нямаш никакъв опит" :cry:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Окт 2004, 16:21 
Гутенберг
Аватар

За Медиите, така е.

Бих казала, че всеки, който позволява да му се формират представите за хората от приказваното в 'Сблъсък', просто не заслужава вниманието ми... :(

Но разбира се - никога не е напразно да се бори човек. Понякога се губи вяра в каузите, и аз изпадам в такива пасивни настроения :wink: , но ... Колкото и да си приказваме, какво предлагаш да се направи?

Може би ако седнеш и напишеш една хубава статия - апология на студента, и я пратиш на някой вестник, ще я публикуват.

Ако отидеш в някое предаване да защитаваш истината, просто ще се превърнеш в поредното зрелище за тези хора, дето аз им казвам 'трамвайни плювалници'.

Може би има начин - само че аз не го знам.

Но човек не трябва да спира поривите си и не трябва да се отказва. Това знам!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Окт 2004, 08:42 
В началото бе словото

Радвам се, че има хора, които разсъждават като теб 8) И аз не знам начина, по който могат да се променят нещата, но ако някой има идеи може да пише :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Окт 2004, 23:15 
В началото бе словото
Аватар

Tova si zavisi ot otdelniq 4ovek. Edin 4ovek ako si e prost, i v Oxford da go pyhnesh, po-umen nqma da izleze. I obratno, edin inteligenten i seriozen 4ovek moje da se obrazova mnogo dobre i v BG stiga da ima jelanie.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2004, 17:21 
В началото бе словото
Аватар

Spored men istinata e,4e 4ovek sam izbira kakvo da vzeme ot universiteta i kakyv da izleze ot nego.Universiteta ne e kato v u4ili6te-mama, tati i u4itelite te karat da u4i6.Tuk sam izbiraa6 kakyv 6te izleze6. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Окт 2004, 21:58 
В началото бе словото
Аватар

Maria Kircheva написа:
Spored men istinata e,4e 4ovek sam izbira kakvo da vzeme ot universiteta i kakyv da izleze ot nego.Universiteta ne e kato v u4ili6te-mama, tati i u4itelite te karat da u4i6.Tuk sam izbiraa6 kakyv 6te izleze6. :roll:

Съгласен 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Окт 2004, 17:10 
Да живей словото
Аватар

Vlad, а ти защо не си написал на кирилица всичките си постове? :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2004, 21:32 
Драскач
Аватар

Истината е, че има много тъпи и мързеливи студенти! Аз познавам доста такива! Но също така има и интелигентни, трудолюбиви и амбициозни студенти! Такива също познавам!

Така че темата в Сблъсък беше формулирана както винаги сеирджийски и некоректно и няма смисъл да се коментира точно по този начин! Ако беше формулирана по друг начин, то и дискусията щеше да протече в друга посока!

Едно ще кажа и то не за пръв път: Университетът е място, където получаваш само основни насоки...Всичко друго зависи от човека - ако се интересува, чете и иска да постигне нещо - не, не затъпява!!!Но ако разчита на това да наизустява записки за изпити , да не чете нищо допълнително и да е неинициативен - да, затъпява поради простия закон , който казва, че няма застой - или вървиш напред или назад...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2004, 22:04 
Гутенберг
Аватар

Камък, така е. Кофтито е, че после и тъпото, и умното, има еднаква диплома. Едното назубрило 5 изречения на професора и има 6. Другото има богата обща култура, чело много, но има 5 поради това, или пък пак 6.
А и много често бутащите се, кариеристите с големи усти, мазните, дето се издигат на всяка цена, много често са от тъпите. Дето умеят да говорят много и със сложни думи, но да не кажат нищо. И дето други такива ги гледат със зяпнала уста и им пляскат. И колелото се върти.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2004, 22:16 
Драскач
Аватар

Да, така е за съжаление, но и на друго място казах, че повечето са в СУ заради дипломата за висше образование и много малко от тях ще работят по специалноста си, а не защото искат да бъдат добре образовани професионалисти...

Жалко е, но това е реалността...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2004, 21:57 
В началото бе словото
Аватар

xpucmo написа:
Vlad, а ти защо не си написал на кирилица всичките си постове? :wink:

Очаквах този въпрос.
Просто на компютъра в залата, в която бях нямаше кирилица. Не ми беше особено приятно да пиша на интернетица, особено със картинката след всяко мое съобщение...но другия вариант беше да не пиша изобщо :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Оцеляване на студентите-Ужасен непукизъм към нас! (10/2004)

[ Отиди на страница: 1, 2, 3 ]

в Студенти - АРХИВ

пикси

42

3406

20 Окт 2004, 21:26

oddi Преглежда последните мнения