Тази тема е, за да ви запозная с младежките проекти на ЕС, одобрени за юни/юли 2007 година.
Условията, на които трябва да отговаряте, за да се включите в някой от тях (а може и в няколко), са:
- да говорите отлично западен език (официалният език на програмите е английски)
- да сте на възраст 18-25
Българската фондация
http://www.tsiolkovsky.net поема всички разходи по едноседмичното пребиваване в дадена страна, вие заплащате единствено самолетен билет за отиване и връщане.
Южна Испания (Cadiz) 3 -12 July 2007 250 Euro 10 участника + 1 Ръководител Тема: Културните различия и стереотипи
Турция / Konya 22.06 - 29.06.2007 160 Euro 5 участника + 1 Ръководител Тема: LET US WRECK THE CULTURAL AND RELIGIUS BARRIER WHICH WE THINK MAKING US SEPARATE
Латвия / Гулбене 12 - 17 June 2007 270 Euro 5 участника + 1 Ръководител "A different life" Културен обмен
France / Brest 6 - 13.07.2007 260 Euro 6+1 Ръководител Тема: Култура и екология
Всички проекти са с международно участие, като във всеки отделен проект участват най-малко още три страни. Участниците са млади хора обикновено на възраст между 18-25 години. Идеята на проектите е да се установи траен контакт между участниците и да се проникне в културата на страната, домакин на дадения проект. Всеки проект има програма, която трябва да се спазва. Всичко по време на патуването е покрито - пълен паснион, програма и пътуване. Всеки участник трябва да покрие единствено регламентираната сума за дадения проект. Един и същи човек може да участва в много различни проекти, стига да има желание да го направи.
За въпроси и информация моля използвайте website-а на Сдружението:
http://www.tsiolkovsky.net , както и телефонен номер : 0888816297 - Райчо Райчев
Аз самата ще пътувам за Франция и утре ще се срещна с една моя колежка, която е ходила 5 пъти по тази програма, за да ми разкаже с повече подробности. Ако някой също се интересува, да пише
Аз ще дам подробности утре какво е казала тя. Като се разберем с нея за час и място, също ще пиша тук, ако има заинтересувани, да дойдат да чуят на място.