Дата и час: 19 Яну 2026, 12:33

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Примерният тест по химия
МнениеПубликувано на: 24 Апр 2007, 12:20 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Здравейте, има една задача от примерния тест по химия, която ме затруднява и не мога да си обясня посочения отговор .Бих се зарадвала и оценила всяка идея относно решението. Става въпрос за 12-та задача от теста: "В какво обемно отношение трябва да се смесят разтвор на солна киселина и вода ,та концентрацията на киселината да намалее три пъти"- отговорът е 1: 2. Изчислителните задачи не са ми силата ,но има два факта ,които мисля че са добра отправна точка :C (HCl)=C (хидрониевите /хидроксониевите йони ), тъй като солната к-на е силна и дисоциацията й е необратим процес (протонира напълно водата);при максимално насищане на вода с хлороводород се получава к. солна к-на със съдържание на хлороводород 37%-не знам до колко това ще е от полза, и си мисля ,че формулата ,по която трябва да се работи е с=n/v ,но не стигам до никъде. :?

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2007, 20:30 
В началото бе словото

Въпросът е елементарен. Има 2 части вода и една част солна киселина. Така водата е два пъти повече от киселината. Или киселината е два пъти по-малко от водата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Май 2007, 01:00 
В началото бе словото
Аватар

Очевидно не си прочел/ ла условието внимателно, концентрацията на киселината трябва да намалее три пъти . :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Май 2007, 07:29 
В началото бе словото
Аватар

Имам един малък въпрос, това от кой тест по химия е, за 8 клас ли?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Май 2007, 07:56 
В началото бе словото

Напровтив, прочела съм го. Водата е 3 пъти по-малко от киселината. Замисли се и не задавай подобни въпроси. Все пак ще сме бъдещи колеги.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Май 2007, 12:53 
В началото бе словото
Аватар

:) Всъщност се надявам да не се стига до там, тъй като МФ към СУ ми е резервен вариант ,а главната ми цел е МУ /нищо лично/. Колкото до задачата- разбрах я, мислех, че не може да е толкова проста, макар да е логично ,и се мъчих с всякакви формули, просто изчислителните задачи не са ми силата ,а и в моя свят всичко е медицина ,а не химия ,а и така съм се сбъркала от учене,че направо вече се хипнотизирах/ зомбирах от теми и задачи и нещата са злее.............. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 6 мнения ]