Дата и час: 17 Яну 2026, 15:39

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Май 2007, 20:23 
Гутенберг
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Бeтон написа:
Winyan написа:
за шофьорите им пука

Лелееее... Страхотно бъркаш.

Така им пукнало, че продължават да ги експлоатират с девет и отгоре часови смени по линиите. Тея 200 лв., които бяха отпуснати са само бутафорни. Никой не искаше стачката, защото щеше да стане мазало.

Не бе нямам предвид тва, че за шофьорите лично им пука :lol: изразила съм се странно да.. имам предвид, че им пука от тва, че няма да има рейс...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Май 2007, 20:26 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Горките. Колкото пъти ме срещнат ми реват за смените. Ама аз не мога да направя нищо повече, освен да им чуя песничката и да бъда съпричастен.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Май 2007, 20:39 
Стенограф
Аватар

мен ми писна от тази държава аз ще емигрирам, да става каквото ще :evil: не знам за другите вишисти, но в българия учените /в научната сфера имам предвид/, не само се пренебрегват, а често стават и обект на подигравки.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Май 2007, 20:54 
Пишете, о, братя
Аватар

безредици...още от времето на Спартак хората са си знаели, че дори да сменят властимащите, общественият строй остава...Никого не нападам, но не видях никой, който подкрепяше ефективната стачка на лекарите да се замисли кой би го реанимирал, ако се наложи и дали е готов да се жертва по този начин...Всеки ден виждам хора, които разсъждават така:
"Аз виждам, че законите в общия случай не се спазват. Това означава, че не съм длъжен да ги спазвам. Но аз имам право да изисквам от другите да се съобразяват с правата ми."
Да, очевидно всички имаме права. В нашата мила конституция(не знам колко хора са я чели) си има отделни раздели за права и задължения, което ги прави еднакво важни. Ние като стадо естествено много рядко се сещаме за задължения, но винаги имаме право да искаме.
Аз смятам, че една власт избрана от граждани и ангажирана с техните интереси трябва да е техен глас. Ако не е способна да изпълнява тази си функция има проблем. Но това не значи, че тя трябва да се поддава на уличен натиск. Има си мирни законови начини проблемите да се преодолеят и никъде не пише, че затова трябва да умират хора. Законите са там, за да гарантират правните интереси на всички, а не да рестриктират. Законите ги прави обществото. Това, че нашето общество е изродено е съвсем друго. Ако се съберем и заедно свалим властта, това не ни прави гражданско общество а тълпа.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Winyan
МнениеПубликувано на: 16 Май 2007, 21:10 
В началото бе словото
Аватар

Winyan, чела ли си хипократовата клетва, че се изказваш? Казвам за стотен път, че всички адски нагло разсъждават. Какво още да кажа по въпроса? 4-те страници на тая тема си казват всичко - изказах мнение на страната на лекари, учители, университетски преподаватели и т.н., и всички скочиха срещу мен сякаш съм някъв прокажен. Това показва на какво ниво е обществото Ви. Правилно четете - ВАШЕТО общество, защото аз отдавна съм казал, че това не е моята държава и моите хора. С такива хора държавите са от ранга на Сомалия и компания. Скоро и българия я очаква същото. Не ми е ясно що се чудите на новини от сорта, че някое дете пребило или изнасилило друго. Та вижте се как разсъждавате за учителите и колко им струва труда. Отдавна съм решил да се махна от тая кочина БГ и всички изказвания дето ги прая тука са, защото ме боли за интелигентните хора, които са изтикани в ъгъла и са мачкани денонощно. Сега след всичко написано, давайте, скачайте с анти-мнения срещу мен. Казвайте, че лекарите са Ви длъжни да Ви работят за без пари и да са "никой" в това общество. Казвайте, че учителите са Ви длъжни да Ви работят за без пари и да са "никой" в това общество. Казвайте, че университетските преподаватели са Ви длъжни да Ви работят за без пари и да са "никой" в това общество. Жалка история е т'ва!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Май 2007, 21:20 
В началото бе словото
Аватар

Трудът си е стока като всяка друга и трябва да се заплаща по подобаващ начин. Когато това не става в продължение на 17 години, а в същото време медиите бълват информация за откраднати с помощта на държавата милиони, лекарите са в пълното си право да стачкуват дори и ефективно. То с един гол морал не се живее,а и срещу морални ценности в магазина не ти дават материални такива, за съжаление.
И една стачка на преподавателите и учителите би имала силен ефект, особено ако заради нея се провали една кандидатстудентска кампания и завършването на последните випуски в училище и университета. То и без друго преподавателите вече ще взимат 3 пъти по-малко от шофьорите, та едва ли има какво да губят.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Winyan
МнениеПубликувано на: 16 Май 2007, 22:55 
Гурбангули Бердимухамедов
Аватар

Благодарил (а): 313 пъти.
KlimBo написа:
Казвайте, че лекарите са Ви длъжни да Ви работят за без пари и да са "никой" в това общество. Казвайте, че учителите са Ви длъжни да Ви работят за без пари и да са "никой" в това общество. Казвайте, че университетските преподаватели са Ви длъжни да Ви работят за без пари и да са "никой" в това общество.

Продължаваш да ми слагаш в устата думи, които не съм изрекъл.

Изображение

Правила на раздел "Мнения"
:cat: :albino: :cherry: :faroah: :cherry: :albino: :cat:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Протест и пълна блокада

в България

KlimBo

8

1217

23 Сеп 2007, 23:58

Roskomanson Преглежда последните мнения