Traqn`` написа:
ти не ме разбра ...
аз ти препоръчвам да си намериш поне приятелка и социален живот ... защото така като гледам най-добрия ти приятел в монитора ...
стига си хранил във форума
момчето е задало върпсо който го вълнува за специалностите .. не е търсил някой комплексар да му се прави на отворен ...
затова програмисти като тебе без социален живот жените не ги искат за нищо на света ... защото са скучни и могат всичко .. ама само в интернет

Хаха браво брато

Нямаш си идея колко си прав за такъв тип хора.
По въпроса:
Едва ли ще се прецакаш , която и да избереш от 4-те специалности. Вярно е че са със сравнително различни учебни пласнове, но ако много искаш да учиш нещо , което не ти влиза в задължителните предмети , то нищо не те спира да го пишеш като изборен. Друг е въпроса, че задължителните предмети са толкова времепоглъщащи, че не ти остава много време за други неща. С повечко желание и учене всичко се постига де
Аз сега съм 1 курс информатика и се занимаваме цяла година със C++ и съм сравнително доволен като цяло. Тук идеята при програмирането е да те научат на ниво синтаксис. Не очаквай да правиш игри след 1-2 и т.н. години престой тук. Както някой каза тук знанията са предимно теоритични, но това далеч не е лошо и за подценяване.
Друга много добра специалност е КН - там учат Java и дотам се изчерпват разликите май. Вярно , че учат Дискретната математика в първи курс, а Висшата алгебра във 2-ри , а при нас е обратното.
Като стана въпрос за математиките само един коментар ще дам - е*али са си майката брато. МНОГО трудни.
Новите 2 специалности май също са добри и си заслужават, но няма да давам мнение, защото не съм добре запознат.
И това са специалностите , от които има смисъл във ФМИ, ако питате мен. ПМ, М са добра идея само за хора със много големи заложби за математици. Ако не сте наистина добри (под добри разбирам съзтезатели по математика) по-добре не се захващайте , защото нещата стават наистина сериозни.
А МИ също не е оферта според мен...освен ако не изгаряте от желание да станете учители. Учат нормални предмети първите 2 години, но след това се почват някакви педагогически предмети, с които едва ли някой би желал да си губи времето.