raitchev написа:
Провинция e дума с латински произход, означаваща територията на дадена страна, намираща се извън големите градове.повече -
линкМного ти знае устата, а елементарна култура нямаш...
Само да ти кажа, че в България хората под провинция разбират всичко освен столицата!!! За един шоп Пловдив, Варна и Бургас са провинция! Не съм аз виновен, че са толкова ограничени!
Затова недей нарежда хората каква култура имали, защото тя го съотнася с общото разбиране в България, а не според това, което мислят латините и което за тях е правилно!
Бeтон написа:
Така по темата - кое му е интересното и по-точно квалифицирания труд на сервитьорството? Ами предпочитам да бъда учител пред сервитьор, ако в задачката се пита да избирам между тези две работи.
А аз пък не искам децата ми да ги учат някакви като теб(като изключим останалите ти познати за мен дадености), дето не ще станат учители само и само да не са сервитьори!!! А иначе - сервитьорството си е и квалифицирано. Една от най-добрите ми приятелки работи в 5 звезден ресторант към 5 звезден хотел и да Ви кажа има средно за сервиране и учи в Колеж по туризъм. Всичко се прави в ресторанта на изключително високо ниво. Един те посреща, друг ти слага кърпа, трети сервира, четвърти отсервира... друго си е обслужване на ниво, което ти явно или не си имал честта да получиш, или не си обърнал внимание, че получаваш!
И аз да отбележа, че напълно се присъединявам към мнението, че това го пише някой голям комплексар шоп, защото само той би се изказал така!
1. Има хора и от столицата, които заради "купона" стават студенти! Освен това тук има достатъчно комплексирани "мутри", които ми ходят по по-евтините студентски дискотеки, да си показват колите и да въртят главите на по-"леките" студентки. (мога да потвърдя, че във Варна не е така)
2. Не знаяь за кой пореден път го повтарям, но СОФИЙСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ НЕ Е НА СОФИЯ, А Е НА БЪЛГАРИЯ!!! Спрете да си го присвоявате като ваш!!! Братята Христо и Евлоги съм убеден, че биха били огорчени от подобни коментари!