Дата и час: 19 Яну 2026, 18:59

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Въпросите на "Атака" към Джордж Буш
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2007, 18:16 
Живее, за да пише
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
В декларация на партия Атака по повод посещението на американския президент Джордж Буш се заявява, че посещението на държавния глава на САЩ у нас дава възможност да му бъдат зададени въпроси, засягащи българския национален интерес.

Тъй като до момента нито един представител на партия Атака не е получил покана или акредитация за срещите на президента Буш с български политици, Атака обявява какви въпроси би задал техен представител на американския президент. Президентът Първанов и премиерът Станишев като първи във властта са длъжни да ги поставят официално като държавници. Ако не го направят, ще докажат, че не работят за българския държавен интерес, заявяват от Атака. Въпросите, които Първанов и Станишев са длъжни да поставят пред Буш, според Атака, са следните:
Защо след като сме в един и същ военно-политически блок със САЩ и сме членове на Евросъюза, Вашингтон иска визи от българите и продължава да ги подлага на унизителни процедури при влизане в САЩ? Коя е причината за този двоен стандарт?
Защо САЩ обещаха да решат въпроса ни с външния дълг от Ирак на стойност 2 милиарда долара и ни излъгаха, като след участието ни във войната ни посъветваха да опростим дълга? Как ще ни компенсират похарчените 1 милиард долара и жертвите?
Защо САЩ не направиха през последните години нищо за освобождаването на медиците ни, а вместо това започнаха да търгуват самолети срещу петрол с диктатора Кадафи?
Защо САЩ дават на Израел всяка година като подарък по 5-6 милиарда долара, а за България не правят нищо дори за опрощаване на нарастващия ни външен дълг от вече 26 милиарда лева?
Защо САЩ говорят непрекъснато за мафията и корупцията у нас, а позволяват на наши мафиоти да си купуват къщи в Маями и даваха през цялото време бизнес визи на хора от подземния свят като Димата Руснака и други покойници?
Защо след влизането на САЩ и съюзници в Афганистан след 11 септември 2001 г. производството на хероин там се увеличи многократно според данни на ООН?
Защо САЩ нападна Ирак, при положение, че сред установените от ФБР терористи от 11 септември 2001 г. нямаше нито един иракчанин, а имаше саудитци и колко милиарда спечели фирмата на вицепрезидента на САЩ Дик Чейни “Халибъртън” от иракски петрол след свалянето на Саддам?
Защо САЩ искат от нас безплатно военни бази, след като знаят чудесно ниския стандарт и мизерията на голяма част от българите?
Защо САЩ искат от нас отново безплатна подкрепа за противоракетния си щит, която подкрепа ни скарва с други европейски страни?
Кога САЩ ще ни изплатят щетите от бомбардировките над Югославия, които възлизат на милиарди?
Защо САЩ не дадоха рамо да спасим атомните си реактори, след като техни специалисти участваха в експертизите и знаеха, че са окей?
Защо САЩ лобират бясно Турция да влезе в ЕС, което ще унищожи икономически България и си затварят очите пред ислямизацията на България от страна на фундаменталисти от Турция и арабския свят?
Защо България само губи от обвързването си със САЩ, а САЩ само печелят, питат от Атака.

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1057109

Въпроси, на които, за съжаление, няма да чуем отговорите. :?
Моля, не го обръщайте в безсмислен про- или анти-"Атака" спор. Не мисля, че има значение кой задава въпросите, а какви са те и защо неминуемо ще бъдат премълчани.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2007, 22:09 
Легендарен флуудър

:? Не е много възможно да съвпаднат интересите на кита и на хлебарката...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Юни 2007, 23:04 
Пишете, о, братя

Как няма кой да ги забрани тези от Атака бе...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Юни 2007, 01:07 
Robot Unicorn Sith
Аватар

Благодарил (а): 182 пъти.
О, да, сигурен съм, че забраната ще помогне :P

Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Юни 2007, 01:56 
Летописец Виртуоз
Аватар

Аз пък /за разлика от повечето представители и привърженици на Атака/ съм си глобалист, но съм и анти-американски настроен. Много са хубави въпросите! Жалко, че сигурно никой /не говоря само за Президента/ няма да отговори на тях :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Юни 2007, 14:12 
Летящите Пръсти
Аватар

melestorm написа:
Как няма кой да ги забрани тези от Атака бе...

Както се казва,
Това ми звучи като извадено от "Швейк ": "Каза "лайно" за да се включи в разговора."

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Юни 2007, 13:40 
Легендарен флуудър

:lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Юни 2007, 20:33 
Шеф на матрицата

Евала за въпросите.Тия от Атака не ги признавам ама и FeverNew си е сложил готин аватар в подписа 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Юни 2007, 20:44 
Badass-motherfuka
Аватар

FTF написа:
Евала за въпросите.Тия от Атака не ги признавам ама и FeverNew си е сложил готин аватар в подписа 8)

:lol: това изречение е едно от най-логически несвързаните, които съм чел в последно време

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Юни 2007, 22:56 
хромозоми XY
Аватар

GaVrosH написа:
FTF написа:

:lol: това изречение е едно от най-логически несвързаните, които съм чел в последно време

Ми не е много добре структурирано, но какво толкова нелогично има. Общо взето като мен мисли. Против Атака съм поради ред причини, но не подкрепям политиката на Буш. Някои от въпросите намирам за доста уместни. Друга част съдържат отговора в самите себе си. Накратко - политика -> всеки гони собствения си интерес, като силните определят правилата на играта. А примерите за двойни стандарти са безкрайни. Но важно е и доколко ние (сме в сила да) браним интересите си :idea:

ГГФ: Господи, Готин Факултет

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2007, 17:49 
спамероинтелигент
Аватар

Благодарил (а): 4 пъти.
Дали ще дочакаме някой ден Атака да предприемат инициатива, която да има поне теоретична възможност да постигне някакъв ефект. Щото празнодумието всички го умеем, но не си оправдаваме с него депутатските заплати :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2007, 22:17 
Легендарен флуудър

Принципът за уседналост в избирателния закон е главно тяхна инициатева. Да си спомняш нещо предложено и прието от СДС или ДСБ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Юни 2007, 22:51 
спамероинтелигент
Аватар

Joker написа:
Принципът за уседналост в избирателния закон е главно тяхна инициатева. Да си спомняш нещо предложено и прието от СДС или ДСБ?
Тяхна инициатива беше един идиотски законопроект за забрана на двойното гражданство :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2007, 16:12 
Легендарен флуудър

Какво идиотско имаше в него? :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2007, 16:14 
спамероинтелигент
Аватар

Joker написа:
Какво идиотско имаше в него? :shock:
Да оставим повече от милион емигранти в Европа и САЩ без българско гражданство е меко казано идиотско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща