^PrincessA^ написа:
Аз пак съм на последния влак, не е нарочно, не ме бийте!
Та, ако успееш, Жоро, ето още няколко въпроса
1. Съдбата на кой литературен /може и филмов, ако искаш

/ герой би искал да преживееш? А кой чувстваш най-близо до себе си като душевност?
2. Помниш ли първия си стих?

И ако не е нахално, може ли да го споделиш с нас?
3. Умира ли надеждата? Кога, ако да? И какво я възражда от пепелта, ако не?
4. От какво трябва да се страхува човечеството като цяло?
5. Най-трудният, но и неизбежен компромис? /личен опит или принципно виждане- както прецениш

/
6. Откъде е любовта към Германия?
Danke!

Ейх, добре, имаш късмет, щото тази сутрин не е много напечено в офиса
1. Може би на някой от героите на Ремарк, които се изправят лице в лице с войната в най-страшната й форма (Е, все пак ако може да оцелея и да си похапвам от време на време между престрелките, ще съм доволен). Ама само за малко, разбира се. Просто винаги съм искал да надникна назад в историята и да видя какво е по време на световна война..когато светът гори в пламъци... Никого не чувствам близък като душевност - още няма писател, който да е създал толкова шизофреничен герой, че да се асоциирам с него.
2. Първият ми стих...да, бил съм някъде втори-трети клас. Беше от един куплет:
"Пролет мила и добра,
тя донесе ни на всички радост и цветя.
И градини, и ливади - всичко се раззеленя,
тя е толкова добра-тя развесели света"
3. Надеждата е като Жоро - не умира! И ние, българите, го знаем най-добре. Дори когато всичко изглежда загубено, намираме сили да се вдигнем и винаги се озъртаме за мъничкото зрънце надежда, за слабата светлина в тунела.
4. От Джордж Буш, от продължаващото въоръжаване на световните сили, от замърсяването и от липсата на достоен наследник на Кърт Кобейн...
5. I am a bear of a very little brain and long words bother me..., както казва Мечо Пух. Сложен въпрос. Компромис - най-трудния направих наскоро със себе си, лишавайки се от свободното си време и някои други възможности, за да се впусна в професионална реализация.
6. Не бих го нарекъл любов. По-скоро някакъв интерес. Кефи ме немският език, немската история, митология. Немците са адски странен народ - интересно ми е тяхното постоянно лашкане в крайности и заемането на централно място в най-големите световни конфликти...