Дата и час: 21 Яну 2026, 22:15

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 283 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2007, 10:06 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Не е точно така.Има и такъв вид стипендии,но се отпускат и други-10 пълни и 30 частични за тези,които имат най-високи резултати от ТОП-а....та се чудех с мойте точки дали ще се добера или поне ако се напъна до 63-65 дали имам някакъв шанс,макар че дълбоко се съмнявам,НО надеждата умира последна ;)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2007, 12:13 
В началото бе словото
Аватар

аз смятам, че тия стипендии са някаква формалност, струва ми се, че или трябва да изкараш 80/90т с отлична диплома при кандидатстване или да имаш отлични оценки на изпитите вече като студент за да ти отпуснат(даже и тогава не е сигорно), тук във Варна в Свободния е същата работа, имам познати с 6-ци на всички изпити и пак не им дават стипендия, просто това са частни университети и не на празно таксите са толкова високи, те нямат полза да дават стипендии ей така...в крайна сметка щом кандидатстваш там значи имаш възможност да си плащаш...не е ли така???

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2007, 12:26 
Летописец Виртуоз
Аватар

В Свободния няма стипендии, но може да ти опростят част от таксата, ако помагаш в КСК. В НБУ тези стипендии са факт, но за да продължиш да вземаш трябва да си първи или най-много втори в своята специалност :?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2007, 13:31 
Пишеща машина
Аватар

макар и частични, стипендии дават стига да имаш 75 точки, което пак хич не е лесно.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2007, 16:40 
В началото бе словото

aHu Пуснато на: Вто Юни 19, 2007 12:13 pm Заглавие:
...в крайна сметка щом кандидатстваш там значи имаш възможност да си плащаш...не е ли така???

Ми не точно...просто искам да уча в този университет прецених му приоритетите и осъзнах,че ми дава много...е и получава доста де :roll: :D но съм решила,че искам да уча там!Наистина парите са много,но мисля,че си заслужава де да знам...а стипендиите наистина са факт,но е трудно да се добереш до тях!Пък и смоите скромни точки.дано последния изпит е сравнително лесен,макар че както е тръгнало ще се окаже ,че мита градацията в трудността на изпитите със всеки следващ се доказва :(

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2007, 18:58 
Владимир Владимирович Путин
Аватар

Доколкото знам, едно от нововъведенията в НБУ е електронното записване. Няма нужда да се разкарваш до у-та и да се записваш, курсове за семестъра можеш да запишеш по Интернет. Много ме кефи тази система, другите у-ти едва ли ще я внедрят скоро, дори частните... браво на НБУ!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2007, 23:44 
В началото бе словото

НБУ е един от малкото...да не кажа единствения университет в България,който за толкова малко време "на сцената" се задържа и печели много суперлативи и е жалко това,че все се намират хора,които да го оплюят по една или друга неоснователни причини-има редица частни уни-та в БГ и не мога да си обясня защо взеха под прицел точно НБУ?-може би една от тези причини е тъкмо това,че той въведе редица новости (за БГ),които другите уни-та отхвърлят,което само доказва архаичността им :roll: пък и за всеки университета е въпрос на личен избор-това,че примерно не искам да ъуча в СУ не означава ,че не съм достойна за СУ,а че наистина не искам...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2007, 23:54 
Europa League
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Естествено, че не си достойна! Въпрос е на самосъзнание!

Като ше възхваляваш тоя измисления "нов" да не пиша цялото му име, че ще ми отнеме време, там отивай, както си си решила принципно :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2007, 01:20 
В началото бе словото

Девойчета, за там сте...
aHu написа:
... което наистина ме Учуди, незнам, дано ме приемат и пожелавам успех на другите :wink:

aHu написа:
...(даже и тогава не е сигУрно), ...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2007, 10:04 
Аватар

Бeтон написа:

Като ше възхваляваш тоя измисления "нов" да не пиша цялото му име, че ще ми отнеме време, там отивай, както си си решила принципно :wink:

Университета не е измислен, а е много добър! Проблема е там, че мнозина студенти не заслужават такива добри условия. Но какво да се прави, и в СУ е пълно с некадърници.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2007, 11:40 
В началото бе словото

Бeтон написа:

Като ше възхваляваш тоя измисления "нов" да не пиша цялото му име, че ще ми отнеме време, там отивай, както си си решила принципно

Девойчета, за там сте...
aHu написа:
... което наистина ме Учуди, незнам, дано ме приемат и пожелавам успех на другите

aHu написа:
...(даже и тогава не е сигУрно), ...

Вижте сега,първо niik не ме поставяй под общ знаменател с когото и да било,тъй като не поемам отговорност за чуждите правописни грешки :wink: .А ако аз съм допуснала такива-о'к-ще го приема :roll: .И второ,Бетон-от многото прочетени твои изказвания във форума съм забелязала,че ти наистина обожаваш уни-то,в което учиш или което си посещавал на времето (sorry, ама не те познавам и не знам възрастта ти).Знам само,че човек трябва да уважава избора на останалите,та дори и те да са непознати за него хора.И ако на теб НБУ не ти вдъхва и капка доверие и респект-можеш така да се изразиш като човек,а не да нападаш останалите и да вмъкваш по някоя и друга пропита от ирония фраза...просто не си прав-аз съм на 18 години,а ти със сигурност си по-възрастен от мен и мисля,че е жалко да ме нападаш,защото ако по този начин се опитваш да докажеш пред някого или пред теб самия колко си интелигентен,бързо и адекватно мислещ....някак си не не виждам в начина,по който го правиш нищо редно.А относно достойнството-позволи на нас,"недостойните",да направим сами този избор къде да учим.Аз се готвя стабилно и за СУ-не изключвам този университет като вариант в никакъв случай(особено за магистратура и евентуално второ висше),просто за мен НБУ не е по-назад в класацията.Надявам се,да спрете с нападките и то не защото не търпя конструктивна критика,а защото не определям тази като такава...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2007, 12:19 
В началото бе словото
Аватар

Цитат:
Вижте сега,първо niik не ме поставяй под общ знаменател с когото и да било,тъй като не поемам отговорност за чуждите правописни грешки :wink: .А ако аз съм допуснала такива-о'к-ще го приема :roll: .И второ,Бетон-от многото прочетени твои изказвания във форума съм забелязала,че ти наистина обожаваш уни-то,в което учиш или което си посещавал на времето (sorry, ама не те познавам и не знам възрастта ти).Знам само,че човек трябва да уважава избора на останалите,та дори и те да са непознати за него хора.И ако на теб НБУ не ти вдъхва и капка доверие и респект-можеш така да се изразиш като човек,а не да нападаш останалите и да вмъкваш по някоя и друга пропита от ирония фраза...просто не си прав-аз съм на 18 години,а ти със сигурност си по-възрастен от мен и мисля,че е жалко да ме нападаш,защото ако по този начин се опитваш да докажеш пред някого или пред теб самия колко си интелигентен,бързо и адекватно мислещ....някак си не не виждам в начина,по който го правиш нищо редно.А относно достойнството-позволи на нас,"недостойните",да направим сами този избор къде да учим.Аз се готвя стабилно и за СУ-не изключвам този университет като вариант в никакъв случай(особено за магистратура и евентуално второ висше),просто за мен НБУ не е по-назад в класацията.Надявам се,да спрете с нападките и то не защото не търпя конструктивна критика,а защото не определям тази като такава...

Amen!!! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2007, 17:38 
В началото бе словото

awe i su i nbu za ni6to ne stavat!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2007, 21:05 
Легендарен флуудър

Каза "лайно", само за да се намеси в разговора, ама нищо, нали му е първи пост, да го отбележим! :thumbright:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2007, 21:21 
Аватар

Joker написа:
Каза "лайно", само за да се намеси в разговора, ама нищо, нали му е първи пост, да го отбележим! :thumbright:

ама е прав донякъде, и 2та университета супер много се излагат

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 283 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Следваща