Дата и час: 20 Яну 2026, 12:18

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2007, 16:53 
Бакалавър по Румънска филология
Аватар

Благодарил (а): 38 пъти.
:love5: О, Румъния - така недооценена си ти... Ще й посветя стихотворение. Нищо, че повечето хора не възприемат насериозно тази страна и нейните преимущества. Докато нещата стоят така, ще има хляб за моята специалност, и то много, понеже няма кой да го вземе. :oops: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2007, 17:18 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
feichka написа:
Я извън темата да се намеся - аз пък съм влюбена в Гърция. :love7:

Интересно защооо? Естествено, че няма място за сравнение между Атина и Букурещ. С две ръце гласувам за Атина!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2007, 18:31 
Бакалавър по Румънска филология
Аватар

Благодарил (а): 38 пъти.
:lol: ест, че няма място за сравнение. Атина е пълна с бели сгради с навеси, за да не ги пече, и една историческа забележителност, а Букурещ е пълен с прекрасни сгради и исторически забележителности. :roll:

Пъ Съ Да не кажете, че си говоря наизуст - била съм и в Атина, и в Букурещ. :wink: В Атина даже съм живяла. Единственото, което ми хареса, беше Пирея с корабите вечер. Другото не е нищо особено.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2007, 18:37 
В началото бе словото

Catherine написа:
:lol: ест, че няма място за сравнение. Атина е пълна с бели сгради с навеси, за да не ги пече, и една историческа забележителност, а Букурещ е пълен с прекрасни сгради и исторически забележителности. :roll:

Пъ Съ Да не кажете, че си говоря наизуст - била съм и в Атина, и в Букурещ. :wink: В Атина даже съм живяла. Единственото, което ми хареса, беше Пирея с корабите вечер. Другото не е нищо особено.

Вероятно си права, бил съм по-малко от месец и в двете места, и двете ми харесаха. Иначе съм съвсем съгласен с твоята оценка за Букурещ и възможностите, които има. Всъщност това беше и причината за по-дългия ми пост отпреди няколко месеца - виж по-горе :D Ама май с теб сме единствените двама (май имаше и трети по-горе) в този форум на подобно мнение - помпаме националното си самочуствие в този общ европейски проект с Румъния, а всъщност наистина румънците умеят по-добре от нас да се рекламират.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2007, 00:37 
В началото бе словото
Аватар

я виж ти каква разгорещена дискусия се завърза!?!
В Атина съм бил 4 дена (времето в което четох една пътеводителна книга за олимпиадата 2004, докато почивах в Южните Родопи в България :) ) В Букурещ съм бил няколко пъти за по няколко часа (по време на нечия румънофилска словесна пропаганда и тук-там нещо прочетено от разни източници). Мда определено не съм стъпвал и в двете столици (за сега), но ревностното сравняване на двата града ми се струва излишно. Моето мнение е че е удобно да се изпробва един семестър в Букурещ по програмата Еразъм, ако не се хареса на човека той винаги може да се върне. Така де... човек като си е намислил да прави нещо чуждите мнения както могат да му помогнат, така и могат да го разубедят и след време би си казал "защо не опитах" и да го е яд...говоря примерно!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2007, 13:46 
В началото бе словото

ballsmile написа:
я виж ти каква разгорещена дискусия се завърза!?!
Моето мнение е че е удобно да се изпробва един семестър в Букурещ по програмата Еразъм, ако не се хареса на човека той винаги може да се върне. Така де... човек като си е намислил да прави нещо чуждите мнения както могат да му помогнат, така и могат да го разубедят и след време би си казал "защо не опитах" и да го е яд...говоря примерно!

С две ръце гласувам за - наистина е близко и винаги може да си дойдете, ако не Ви хареса! Но задължително опитайте! За да не съжалявате

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2007, 11:50 
Пишете, о, братя

Отклонявате се от темата и въпроса на човека - ако искате си отворете специална тема за сравнение на европейските столици, а за програма Еразъм има друга специална тема!!!
Въпросът тук беше поставен в следния смисъл - може ли, как и дали си заслужава да се кандидатства и учи в Румъния(не за 1-2 семестъра, а цяло следване и репсективно образование).
За мен отговрът е НЕ, НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА!!!
Явно ще трябва да направя принципни пояснения:
1 - зависи какво иска да учи човек - ако е румънска филология, може би най-доброто място е в Румъния(или друго тясно свързано с Румъния)
2 - където и да учи човек висше образование принципно си заслужава
3 - има и по-кофти страни за обучение от Румъния
4 - има много по-добри възможностио за българи от обучение в Румъния (Европа(поне 30 държави), Сев. Америка(3), Австралия, Русия, Япония, Южна Корея... )

Или обобщено - образованието е хубаво където и да е, но има около 30-40 Държави, където е по-добро отколкото в Румъния (Същото се отнася и за България). Все пак всичко е индивидуално, зависи от конкретната специалност и мястото за бъдеща реализация.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2