Дата и час: 19 Яну 2026, 14:19

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Студентски град
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2007, 15:24 
От дъжд на вятър
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Кажете къде мислите да живеете ако ви приемат в СУ (за тези, които не са от СФ) на общежитие или квартира? И нека някой по-запознат да каже как стоят нещата с кандидатстването за общежие. Какъв успех трябва да имаш, по колко първокурсници приемат, приема ли се по доход и т.н. :?:

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2007, 16:32 
От дъжд на вятър
Аватар

Ето нещо по въпроса:

http://uni-campus.net/klasaciq.php

:)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2007, 17:20 
Летописец Виртуоз
Аватар

Зависи какъв човек си... Нищо не ти пречи да пробваш, ако си кораво дете. Като цяло е луда работа... Аз не съжалявам обаче, че не съм там, защото искам да имам собствено пространство, да не минавам покрай 21321321 студенти, когато ходя до магазина и фърлям боклука, да не се притеснявам, че ще ме оберат, да не слушам сяка нощ музика, която не харесвам... Затова казвам, че е до човека. Иначе си е съвсем друго покрай теб да са ти много от колегите. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2007, 17:36 
Волтрон!
Аватар

Вярно е, че си е до човека. Аз лично издържах само 3 месеца в Щутгарт, защото беше пълна простотия около мен и не ми издържаха нервите. Пък и така и така не спах много често там, а само хвърлях пари на вятъра. Иначе за Щутгарт 1 съвет - железни нерви, особено ако не попаднеш на съквартиранти. Иначе, ако го харесаш - супер, за всеки влак си има пътници. Аз лично катеря друг влак (подземния за Обеля :) )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2007, 19:35 
От дъжд на вятър
Аватар

Кажете нещо и по въпроса с цените на общежитията и квартирите в Сф

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2007, 21:15 
Да живей словото
Аватар

V_I_P написа:
Кажете нещо и по въпроса с цените на общежитията и квартирите в Сф

Не е ли малко раничко да мислим за Студентски град? :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2007, 21:25 
Легендарен флуудър

Благодарил (а): 130 пъти.
Не е раничко.
Та, наемът в студентски зависи от това в каква стая те сложат, дали има тераса, с колко легла, и прочее. Ааа, също е и различен за различните блокове. Ама да не ти пука. Разликата не е ужасяваща. Всъщност дори не се усеща.
Общо взето е малко над 15 лв... съществува вариант да си го предплатиш и да ти направят някаква мъничка отстъпка.
Освен наем, плащаш и консумативи.. И те са там някъде. Колкото си изконсумираш, де.
Колкото до квартирите, не съм била де, май ще ми се наложи.. както и да е. Обаче е в пъти повече. В центъра искат по 300 евро за малък апартамент. Това само наем. Зимата тока колко отива... не ми се мисли.

Абе идвайте в Студентски. Първокурсниците, повечето, ги приемат. Така мисля. То зависи и от факултета де... Трудното идва после.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2007, 21:39 
Пишете, о, братя
Аватар

брех и канар сме си илимали у форума :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2007, 22:03 
В началото бе словото
Аватар

MERCES_LETIFER написа:
То зависи и от факултета де...

Какво значи това? В кой е по-добре и кой не е? :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2007, 22:29 
Легендарен флуудър

Благодарил (а): 130 пъти.
Всеки факултет прави своя собствена класация. Съответно, различните факултети имат различен минимален бал.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2007, 23:22 
Да живей словото
Аватар

явор написа:
Зависи какъв човек си... Нищо не ти пречи да пробваш, ако си кораво дете. Като цяло е луда работа... Аз не съжалявам обаче, че не съм там, защото искам да имам собствено пространство, да не минавам покрай 21321321 студенти, когато ходя до магазина и фърлям боклука, да не се притеснявам, че ще ме оберат, да не слушам сяка нощ музика, която не харесвам... Затова казвам, че е до човека. Иначе си е съвсем друго покрай теб да са ти много от колегите. :roll:

male, o6te malko 6te po4ne6 da recitira6 "Zimni vecheri" :lol: ...dano ne e golqma mizeriq, che ne mi se tyrsi kvartira

ps: sry za shliokavicata, ama mi se pre*ba flex-type-a neshto :x

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2007, 00:44 
Летописец Виртуоз
Аватар

MERCES_LETIFER написа:
Всеки факултет прави своя собствена класация. Съответно, различните факултети имат различен минимален бал.

Съответно, ако си приет Право, ще ти трябва бал от порядъка на 27,75 (няма разлика в пола) за първата година, защото бройката е за Юридически факултет. Там са 2 специалности и местата са по-малко. Изпитите на МО се минават по-лесно, а и всички чужденци са с предимство, така че се стеснява доста и е най-висок за целия СУ

П.П.damien, можем да си поговорим и за хлебарки :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2007, 03:47 
Малък принц
Аватар

Ако можеш да си позволиш квартира - бягай. Ст. град е всичко, но не и студентски ... Като място за живеене sux отвсякъде - невъобразим шум, мръсотия до шия (и в общежитията и около тях). Живеете по 3ма човека в стая 18кв.м. В повечето случаи извън сесия няма да ти е много леко да учиш като имаш предвид, че я съквартирантите ти избухват нещо, я комшиите. Звукоизолацията в сградите е толкова "яка", че като вървиш по коридорите може да познаеш кой по коридора се къпе, а пък като има купон на етажа ... Купоните се разпознават от 2-3 блока разстояние, а като 50% от студентите в Ст. град са дошли само за т.нар. "студентски живот" можеш да си представиш колко често има купони. Купи си и едни рибарски ботуши, че като завали тука става една ... Друг аспект е храната - изборите са няколко: или си готвиш в стаята и осмърдяваш всичко на готвено (18 кв.м. нали помниш), или хапваш на стол (за качеството на храната и особено за хигиената там не питай), където поне е по-евтино, или го даваш на бургери/дюнери :pukeright:, или ... даваш маса пари да ядеш на свястно място. Предвиди и едни 50+ лв. за метална врата или поне решетка на старата врата. Пази от доста главоболия, при условие че старите врати не могат да спрат и 14-годишния ми племенник, а желаещи да ти "заемат" телевизора се намират. А споменах къпането преди малко - тук условието е, че трябва да се съобразяваш с часовата зона. Около 5-6 следобяд е цяло чудо, ако имаш топла вода, понеже целия блок се къпе тогава. В останалото време също не е много сигурно, но ... живота е борба :twisted: Може да предвидиш и малко пари/труд за едно леко ремонтче на стая в началото, защото повечето (особено баните :!: ) се нуждаят, ако не друго от яко чистене. Надявам се горе-долу добре съм ти обрисувал обстановката и дано не съм те отчаял :oops: Но "положителните" страни според мен бледнеят :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2007, 06:57 
В началото бе словото
Аватар

coolman написа:
Надявам се горе-долу добре съм ти обрисувал обстановката и дано не съм те отчаял :oops: Но "положителните" страни според мен бледнеят :roll:

Обрисува я и то цветно! :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2007, 08:35 
От дъжд на вятър
Аватар

Ако ме приемат в друг град не бих живяла в общежитие.Предпочитам да дам повече пари за квартира и да ми е мирна главата отколкото всяка нощ да слушам различни музики от всякъде и от там да минават по милион хора на ден. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 271 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Следваща