Дата и час: 01 Апр 2026, 00:56

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 936 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 63  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 18:30 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
Аз искам англ. филология :), пък иначе... ще пиша всички, който могат да се кандидатстват с англ. език..

You will never win if you never begin!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 22:40 
Драскач
Аватар

Цитат:
Аз искам англ. филология :), пък иначе... ще пиша всички, който могат да се кандидатстват с англ. език..

Еми и аз така като BeTka'. :P А дано да станем колежки тази есен. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2007, 09:27 
Така като ме гледаш... прост ли си?
Аватар

Lesash написа:
Цитат:

Еми и аз така като BeTka'. :P А дано да станем колежки тази есен. :D

Хо-хо-хо... елате повече :twisted: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Юни 2007, 10:27 
Драскач
Аватар

Идваме,идваме!Ама не се знае за колко време,може и само за 19ти юли да сме в София. :lol: Е,вие ни очаквайте де.:lol:Ох,как искам пак да съм заек. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2007, 20:37 
В началото бе словото
Аватар

До къде стигнахте с подготовката? Имам чувството, че съм до под кривата круша....ИзображениеИзображениеИзображение Сега като остава толкова малко време до изпита тотално се сдухвам. Вие от къде четете... как изобщо учите.... и горе долу колко очавате да имате?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2007, 22:36 
В началото бе словото

ами.. аз главно тестове правя - и старите и новите книжки за СУ. Нови думички и изрази уча, няколко граматики преговорих. Есета трябва да пиша, ама... засега само чета от един учебник и две книжки как трябва да се напише едно хубаво есе. А иначе.. за диктовката текстове преписвам, няма кой да ми диктува :(. А за очакванията ми за оценка.. зависи от късмета ми най-вече, дано да се паднат неща, които знам :)
ПП. Гледам да не ползвам речника ми на PC-то, понеже... като отварям хартиения речник и ми се набиват някои други думи и.. уж си припомням и някои позабравени думички :)
А да ви попитам.. какви речници ползвате. Моя е на Oxford - Advanced Learner's Dictionary...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2007, 23:05 
В началото бе словото
Аватар

BeTka` написа:
Моя е на Oxford - Advanced Learner's Dictionary...

И аз използвам същия, сред най-добрите е този речник :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2007, 11:49 
scar(r)ed?
Аватар

BeTka` написа:

Леле наистина ли искаш АФ ? Мислех, че вече няма такива като мен... :) Аз исках това, даже ми беше второ желание (по първото бях сигурна че няма да вляза). После като влязох в специалността и говорих с колегите си, никой от тях не беше искал да е английска филология, всички се бяха записали като last resort... :) И досега ми е супер странно да бъда единствената която си е искала това от самото начало и да ме гледат особено когато си го казвам, с поглед 'тая не е добре'.... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2007, 12:35 
В началото бе словото
Аватар

BeTka` написа:
А да ви попитам.. какви речници ползвате. Моя е на Oxford - Advanced Learner's Dictionary...
Позвам обаче на компа Collins Cobuild и Longman Dictionary of Contemporary English :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2007, 12:36 
В началото бе словото

Ами.. Sway, може би не съм добре, че искам тая специалност, но.. това искам да уча:). А ти доволна ли си от избора си? Трудно ли е да учиш АФ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2007, 12:48 
scar(r)ed?
Аватар

BeTka` написа:
Ами.. Sway, може би не съм добре, че искам тая специалност, но.. това искам да уча:). А ти доволна ли си от избора си? Трудно ли е да учиш АФ?

Да, доволна съм. И да, много е трудно. Самата специалност е адски трудна (предметите),а допълнително има хора, които да ти го усложняват още повече :lol: Много пъти съм изпадала в безпомощен яд (особено сега в тази сесия, когато ни наблъскаха изпитите един в друг...) но всъщност това че не е лесно ми харесва... Трябва да си много силен психически обаче (то в повечето специалности се иска това, а при нас май още повече...)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2007, 12:51 
В началото бе словото

Благодаря ти за отговора Sway. Сега остава да изкарам хубава оценка на изпита ;).. хайде аз пак отивам да уча думички и фразички, че.. оff.. край нямат..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2007, 14:47 
В началото бе словото

Swаy написа:
Да, доволна съм. И да, много е трудно. Самата специалност е адски трудна (предметите),а допълнително има хора, които да ти го усложняват още повече :lol: Много пъти съм изпадала в безпомощен яд (особено сега в тази сесия, когато ни наблъскаха изпитите един в друг...) но всъщност това че не е лесно ми харесва... Трябва да си много силен психически обаче (то в повечето специалности се иска това, а при нас май още повече...)

А колко имаше на изпита и коя година го държа всъщност-миналата ли?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2007, 15:00 
Бакалавър по Румънска филология
Аватар

Благодарил (а): 38 пъти.
Значи и в английската филология е така. :D Аз уча румънска, но по първо желание и на колегите ми им беше много странно, че съм такъв ентусиаст. Трудно е, но си заслужава. Не бих раздавала съвети наляво-надясно, но все пак... съветвам всеки, който е решил да кандидатства МО например на първо желание и като резервен вариант филология, да обмисли добре в какво може да се забърка. Филология не може да се учи ей така "колкото да уча нещо". Това е нещо много трудо и ако не го желае човек много силно и няма насоченост към лингвистика и литература, по-добре да не се набутва, защото хвърчат глави. Приятелски съвет, в случай, че има такива хора. :wink:

P.S. Аз кандидатствах с английски - изпитът не е толкова страшен по мое мнение, стига човек да има тренинг с тестчетата, диктовките и есетата. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юни 2007, 23:13 
Batcaver
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
BeTka` написа:

Online речници главно (Oxford Advanced Learner's Dictionary, Longman Dictionary of Contemporary English, Collins Online Dictionaries, Cambridge Dicionaries Online, Merriem-Webster Online), когато ги ползвам за учене. За ежедневна употреба ползвам SA Dicionary. На хартия имам само Collins Cobuild English Usage и Oxford Children's Dictionary :D (Tози речник го имам сигурно от първи клас :Р Още като малък се гласях са филолог :D )

За подготовката - сега изкарах един курс за писане на есе към ФУАА, а до изпита мисля да преговоря някоя граматика, да пиша още есета, да довършата петата книжка с тестовете и да мина третата отново (първата и втората съм ги правил безброй пъти, а четвъртата я правих скоро запоследно, та тях няма смисъл пак да ги минавам) и да преписвам текстове. И е крайно време да си купя някоя нова книга на английски, че ги прочетох всички, коити имах..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 936 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 63  Следваща