Дата и час: 21 Яну 2026, 19:34

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 98 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юни 2007, 15:13 
Шеф на матрицата

Благодарил (а): 0 пъти.
@sepio
Твоят пост звучи смешно, точно по такъв начин погледнах на него. Моят беше по-скоро саркастичен :wink:
-Късмета е само 1% бате 99% си е учене, пари, връзки и сички други екстри.
-Добре че си споменал за мама и тате, не мисля че е редно до 20 и кусур годишна възраст те да намират работа, да плащат квартирата, другите работи дето си ги изброил са безсмислени.
-Що се отнася до специалностите: СОЦИОЛОГИЯ бе пич за ко мислиш иначе се фащам за думите ти :lol:
-За заплатата не се притеснявай, със сигурност съществува такава която отговаря на твоите критерии.
-Сигурен съм че не чакаш на дипломата(who does).
-Обръщай се към мен на ти :wink:
-Плазмодий е никнейм на юзер от форума, дано не се е засегнал :D
В СУ не само няма място за хм нали ми май не за всички има място 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2007, 01:00 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
FTF написа:
@Тремор
Всички пишат всичко, пък кой къде се падне, не че няма желаещи.Просто дано си от първите :wink:

Освен мене,аз писах само 3 специалности. :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2007, 01:24 
impossible is nothing
Аватар

heygod написа:
FTF написа:
@Тремор
Всички пишат всичко, пък кой къде се падне, не че няма желаещи.Просто дано си от първите :wink:

Аз писах само 2 :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2007, 08:24 
В началото бе словото

Vanuushka написа:
А някой може ли да ми разясни каква е разликата между МСЮИЕ и Балканистика след като и в двете специалноси се учат балкански езици :oops:

Крайно гениален въпрос! На знам как си се сетил за него, след като няколко дузини хабилитирани преподаватели трудно правят тази разлика, в рамките на майтапа, разбира се.... Иначе МСЮИЕ е повече история и езици, докато Балканистиката е повече филология, отколкото странознание. В по-нормален небалкански университет не биха позволили да има две такива специалности едновременно, а биха поощрили двата факултета да направят обща специалност. Но тук сме на Балканите, които са силно фрагментирани и на принципа всеки-срещу-всеки и всичко е възможно!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2007, 10:17 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 8 пъти.
impreza написа:
heygod написа:
FTF написа:
@Тремор

Колега :lol:
Жената,която приемаше документите като видя,че съм писал само 2 и ме изгледа странно и каза - "абе ти сигурен ли си,я пиши още 5-6" :D
Btw кои писа?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2007, 10:27 
Пишете, о, братя
Аватар

Плазмодий написа:
sapio написа:
(

Само така. Сигурен съм, че съдбата играе важна роля във Вашето ежедневие на този етап. Съдбата ще Ви проверява писмените работи на изпитите, съдбата ще отреди после с кого да живеете, с какви хора ще учите и какви ще Ви преподават и в голяма степен дали ще завършите. Също така мама и тате ще изиграят ролята на съдбата като Ви намерят работа след това, плащат Ви квартирата, в която водите колежките от село, както и ще спонсорират всяко Ваше безпаметно напиване.

П.С.С. В Алма Матер няма място за Плазмодий... независимо на кое ниво от еволюцията си са...

То това,че колежката е от село какво значение има,тъкмо ще носи зарзават и свинско.
За плазмодии не знам ма и за такива като теб няма място щом не можеш да съгласуваш мн. число с останалата част от изречението хахахаха

Приемам забележката.... но да не забравяме все пак, че аз съм вътре и тенденцията не е да го напускам :)

Успех на изпитите...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2007, 10:31 
impossible is nothing
Аватар

heygod написа:
impreza написа:
heygod написа:
FTF написа:
@Тремор

Колега :lol:
Жената,която приемаше документите като видя,че съм писал само 2 и ме изгледа странно и каза - "абе ти сигурен ли си,я пиши още 5-6" :D
Btw кои писа?

Ами право редовно и право задочно... аз съм принципен в избора си- или право или нищо, тъй като в Пловдив съм вече приет. Все пак трябва да се учи нещо, което си струва и наистина има широка реализация! :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2007, 10:41 
В началото бе словото

Xin, pi6e6,4e kakvoto i da sa ti govorili si znaela svoeto? Syjelqvash li sega?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2007, 11:03 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Не, аз не влязох политология, защото беше модерна, а защото наистина много се интересувах от политика и си представях бляскавата реализация на политолог-анализатор... да речем, че за една година получих отговорите на въпросите, които ме вълнуваха чисто интелектуално и в някаква степен загубих интерес. От друга страна, разбрах, че единствените възможности са свързани със сериозно политическо обвързване и зависимост, а не ми допадаше вариантът да стоя без работа, защото съм на различно мнение от дадено партийно бюро.
И от трета, преподавателката по основния ми политологически предмет, не знам дали влезе и 10 пъти за два семестъра, накрая ни попита какво сме учили, за да знае за какво да изпитва... имах лекции три дни в седмицата, по няколко часа, асистентът се гавреше, даваше да четем текстове, които в никоя библиотека не можеха да се намерят и като му кажехме, отговаряше: "Аз като бях студент и аз съм се мъчил, сега и вие ще се мъчите"... беше пълна пародия, исках да ходя на лекции и да научавам нещо, защото аз през тази една година, не мисля, че научих нещо съществено. И не съжалявам и, че се преместих :D Това е е едно от най-смелите и правилни решения, които съм взимала. Идеята ми е, че в личен план може би ми беше полезно, срещнах страхотни хора и животът ми би бил доста по-различен, ако не бях я записала, но от гледна точка на образованието ми... слава богу, че се преместих! Сега имам професия, даже няколко на практика, които мога да върша, ако бях останала, щях да имам доста по-мизерни перспективи.
А интересът, като такъв, винаги може да се задоволи и с книги.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2007, 11:54 
Шеф на матрицата

Това с правото е толкова масово колкото едно време инженерството. Малко статистики ако погледнем може и да направим грубото заключение че на глава от населението се падат по няколко адвокатчета, да не говорим колко от тях стоят без работа. В тоя бизнес е като в джунгла- или имаш връзки да се пласираш някъде или си вечеряш с дипломата. Адвокати под път и над път, с лопата да ги ринеш. А и всички знаем кои са добри и кои имат сумати дела, а кои кършат пръсти в кантората, за мен няма голяма перспектива и развитие ако се подвизава човек на собствени начала в тая професия.
@Хин много се радвам че не всички мислят като теб. Може би щях да се повлияя много от мнението ти ако не бях чул и други противоположни на твоето, от хора дето са намерили своето призвание учейки и дай боже работейки по тази специалност. Иначе ще се окаже накрая че слуховете не са слухове и наистина най-"престижните" и модерни и желани и високобални специалности в СУ не ти дават никаква професия и мизерни перспективи, пък тези дето уж не са толкова желателни и хората влизат там само щото не са се класирали за горните се оказват по-добри.Who knows :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2007, 12:11 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Ами на мен това ми се случи преди 4 години, нямам преки наблюдения от след това, те променяха учебния план, може да са се променили нещата, не знам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2007, 12:29 
Да живей словото
Аватар

хора, някой ще ми обясни ли защо за ПА има такъв висок мин. бал :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2007, 12:48 
Пишете, о, братя
Аватар

Защото е много търсена специалност... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2007, 13:01 
Танцуващия с клавиатури
Аватар

Много хора са силно изкушени от заплатата от 285 лева :lol:
Защо не ги пишат тези неща в справочниците? :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2007, 13:06 
Шеф на матрицата

Ами то в форума има достатъчно писано за тази прословута заплата но явно това не пречи на хората. Те работят за кауза а не за пари

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 98 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща