Дата и час: 19 Яну 2026, 16:43

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Какво е мнението Ви за специалностите:
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 15:39 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
АРХИВИСТИКА И ДОКУМЕНТАЛИСТИКА
ПУБЛИЧНА АДМИНИСТРАЦИЯ
КУЛТУРОЛОГИЯ
ПСИХОЛОГИЯ

и има още една, която била нова и я четох в справочника си, но в момента не е в мен. Става дума за нещо в Югоизточна Европа :P

Съжелявам ако се повтарям с темите, нямам много време да ги разгледам.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 16:51 
Овчи пастет
Аватар

ПА рууууууууулллллзззззз

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 16:58 
Пишеща машина
Аватар

MСЮЕ :) МИнало и Съвремие на Югозиточна Европа ... може би имаш впредвид :)

Специалностите,които си изборил.......са хубави всяка сама по себе си.

МСЮЕ е нова.....и доста перспективна. От приятели знам,че е ужасно интересна.

Социология - Ще ви разкажат играта ....... една приятелка живее,за да учи от както учи това!

ПА - Мога да кажа УЖАС! Или не си работиш по специалността, или нещо друго. На мен специално не ми допада. Но въпрос на лично мнение.

Културология - Жестоко е! Познавам преподаватели в тази спец. и съм чувала само и единствено чудесни отзиви.

Архивистика - Обърни се към Раче ф ;) Тя може да помогне ;) Но ако историята ти е интересна, ще ти допадне ( имаме заедно лекции, и знам какво учат ;) от части )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 19:51 
Дивото зове
Аватар

Аз съм от Минало и съвремие. :) Ето ти учебния план, той сам говори за себе си :wink: - http://www.clio.uni-sofia.bg/BG/UplanMS.pdf
Ако имаш въпроси - пиши на ЛС. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 19:54 
Пишеща машина
Аватар

Квото и да избереш все си в България, брато, няма кво да се залъгваме :roll: :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 20:22 
Форумно зомби
Аватар

Скоро някой ме пита за АРХИВИСТИКА И ДОКУМЕНТАЛИСТИКА на ЛС..дано го пазя,за да copy/paste какво бях отговорила.. Да, ето го:

Като за начало ще ти кажа,че сигурно ние сме галениците на факултета. Изпитите са много на брой по време на сесия,но се взимат много по-леко отколкото в други специалности. Като цяло обучението протича доста приятно. Учим /1курс/ малко история,главно древна и средновековна малко,която е свързана с архивите,пътят на документите от самото им възникване. 2 семестър се набляга на системи за съвременно документирани,реквизити за документи,отделни институции в Бг,с какви док. боравят,как се създава деловодство и тем подобни. Догодина ще учим много история.
Какво е предимството пред История?! Да кажем,че в История се занимават само и единствено с история и са по-тясно специализирани,докато ние обхващаме много по-широк кръг от познания и възможностите за намиране на работа след това са мнооооооооого повече Wink Давам ти 2 пресни примера Smile Сега ще имаме практика и ние трябва да си намерим къде да я караме /2-3 седмици/. Аз лично се уредих в канцеларията на Министерството на транспорта /естествено с малко помощ от баща ми,че работи там,иначе аз сама да си уредя нещо...какъвто съм заплес.. /. Доста охотно приеха идеята,защото се изпитва доста остра нужда от хора с подобна специализация. Вторият пример: напуснах работа и една приятелка ми предложи да се явя на интервю при шефа й. Работи като секретарка в Движение Гергьовден. Та аз трябваше да говоря с лидера на съвответната партия Wink готин човек,направи ми впечатление,че кажа,че специалността ми е мн хубава .. съответно аз бях одобрена за негов личен асистент Wink
Специалността е сравнително нова. От 5години е в Историческия факултет. Само в СУ я има,като самостоятелна. Въвеждат я специално заради ЕС. Имало някакво изискване във всяко учреждение,фирма,държавна или частна организация да има човек,който се заниамва с документацията и деловодството и да е специалист,т.е. завършил такава специалност. Още повече,че сега,като стаан 2ри курс има специален курс-1 година е, за придобиване на учителска правоспособност. Демек пак си имам удостоверенеито,но го взимам само за 1 год. Това е общо взето..
Ако имаш още въпроси-питай Smile

П.С: Дано съм била максимално изчерпателна ..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 22:38 
Tick Tick Tick
Аватар

Благодарил (а): 423 пъти.
Архивистиката-по мое лично мнение страшно добра специалност,мн актуална,широко приложима,непопулярна с една дума с добра реализация,явно нещата са така както ги мислех по думите на рачето
Културология-не че нещо ама за мен е една от най безмислените специалности в университета изобщо.Имам близки познати там иииии абе много неща се учат,нищо специализирано,много отнесена работа,яко на философия бие ама дори не е и философия.И е известно,а и в самия справочник пише,че не дава никаква професия,а просто богата обща култура....
ПА-бях я писал на първо място,но се убедих че не е за мен,според мен мн ограничаваща професия,чиновническа с малки възможности за растеж,нямам познати и преки наблюдения просто мнение.
МСЮЕ-на теория нааааъ-яката специалност,учебният им план е супер богат и комплексен,има всичко,но дет казват ората на много стола не може да се седи.Ако успеят да ги съчетават е супер.Като минус виждам и факта,че специалността е пилотна,демек не е разработена..
Психология-уча това и даже и пръви курс минах.Специалността е за мен и другаде не се виждам,но е строго индивидуално,може да те депресира материала и да не ти хареса това което научаваш...инак е леко и приятно,никой за нищо не те юрка,няма заверки,изпитите не са невъзможни,с малко учене и повече увереност става.Преподавателите засега са дружелюбни,не се гаврят,от лекциите съм доволен,когато съм ходил,упражненията са бошлаф...както и в повечето хуманитарни специалности мисля.Та туй е,за повече инфо ЛС

[quote=jantex]Квото и да избереш все си в България, брато, няма кво да се залъгваме[/quote]

Е и,и ти си българин няма кфо да се залъгваме,цепиш ли :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Юли 2007, 23:21 
От дъжд на вятър
Аватар

Хах и аз съм българка, то всички сме българи щом живеем в България:) и сложих на първо място МСЮЕ, като разглеждах учебния план много ми хареса, а и разпитах доста хора за нея и все хубави и интересни работи слушам, тоест чета:) и засега никой, който казва, че тази специалност е поредната глупост в СУ не е успял да ме убеди в това, а напротив точно обратното супер си е :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2007, 00:38 
Дивото зове
Аватар

Vanuushka написа:
Хах и аз съм българка, то всички сме българи щом живеем в България:) и сложих на първо място МСЮЕ, като разглеждах учебния план много ми хареса, а и разпитах доста хора за нея и все хубави и интересни работи слушам, тоест чета:) и засега никой, който казва, че тази специалност е поредната глупост в СУ не е успял да ме убеди в това, а напротив точно обратното супер си е :)

Ще те чакаме на есен. :wink: А раче, айде да поспорим кои са галениците на ИФ. :lol: Шегувам се. :)
Плазмодий, ела да видиш дали не можем да съчетаваме нещата. Всички в нея сме хора, които сме искали да учим това, въпреки опитите на хора да ни разубеждават. Вярно, не е разработена, но засега нещата се получават доста успешно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2007, 10:12 
Tick Tick Tick
Аватар

Благодарил (а): 423 пъти.
Аз лично не харесвам специалности,в които се учи от много неща по малко,но то това си е моя работа,щом съчетавате,ем хубаво

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2007, 10:33 
Форумно зомби
Аватар

feichka написа:
А раче, айде да поспорим кои са галениците на ИФ. :lol: Шегувам се. :)

Трябваше да напиша,че не е мое мнение това ;) ДОнков и Нейкова ни го бяха казвали 1-я семестър. 8) Честно казано и аз смятам,че МСЮЕ и мойта спец са .. как да го кажа .. по-перспективни от другите в ИФ.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2007, 10:39 
Пишеща машина
Аватар

ra4e^f написа:
feichka написа:

Трябваше да напиша,че не е мое мнение това ;) ДОнков и Нейкова ни го бяха казвали 1-я семестър. 8) Честно казано и аз смятам,че МСЮЕ и мойта спец са .. как да го кажа .. по-перспективни от другите в ИФ.

Раче, а да си Президент не е перспективно нали :)

Казваш така, защото си е твое. Нормално.
НО не забравяй един жив пример Георги Парванов........ завършил История в СУ :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2007, 10:41 
Форумно зомби
Аватар

Хаха :) Само дето има 1 президент в Б-я :) А институциите,които се нуждаят от специалист - много :)
Кой ли е преподавал на Първанов :D Любопитно ми е

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2007, 10:49 
Дивото зове
Аватар

ra4e^f написа:
feichka написа:

Е, на нас не ни разправят, а ни го показват. :lol: Но мир да има, нека и двете са по-така. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2007, 11:29 
Стенограф
Аватар

Благодарил (а): 218 пъти.
е наистина - нормално е всеки да си защитава специалността,аз лично съм си много доволна от историята,именно защото учим предимно и само история,а не от всичко по малко,пък и определено не сме едни от галениците на факултета,защото имаме много изпити,които не се взимат никак лесно :roll: но от тук изброените специалности съм за психологията :D това е нещото,което ако имам възможност бих изучавала с удоволствие,мечта ми е от малка :wink: иначе в ИФ другите специалности,които лично на мен ми допадат са етнология и археология :) в крайна сметка всеки трябва да учи това,което му е интересно 8) архивистика и документалистика - ами възможно е да е по-перспективна,обаче единия семестър,в който я изучавах се побърках,беше ми мъка,не знам дали щях да издържа 4 години ако бях в специалността :roll: това е от специалностите,които може би не стават за всеки,трябва първо да разгледаш за какво става въпрос,за да не се окаже после,че не си подхождате :lol: а това между другото важи за всяка специалност,тъй че най-добрия вариант е да разгледаш учебните планове и да си прецениш сам за себе си кое от нещата би учил с удоволствие :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Какво ви е мнението за брачните договори?

в Мнения

Kristo

14

860

02 Юни 2010, 18:21

Ivo Penev Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Какво е мнението ви за разните ТВ игри с SMS-и?

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в Хоби и Забавления

mushroomhead

21

1040

28 Сеп 2005, 08:19

Venik Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Какво е мнението ви за подрастващите поколения...?

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в Хоби и Забавления

mushroomhead

59

1657

21 Авг 2006, 11:33

Плазмодий Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Какво е мнението ви за хомосексуалистите?

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в Хоби и Забавления

Циндил-Пиндил

56

1707

30 Авг 2006, 17:19

Circle Line Преглежда последните мнения