Да - студентка на всяка цена - това е мотото на родителите ми.
Винаги са ме натискали да уча, или поне до 9ти клас. После училището ми само не ми позволяваше да лентяйствам, здрави изпитвания падаха. Накрая се оказа, че ми е време да завършвам. С не много висока диплома (
5.56 - не е като пълно 6.00, поне според наште) си наумих, че в СУ размитат само за мен. Две години чаках момента да се явя на приемните изпити. Падна ми се късмет - Далчев. Няма да го коментирам пак. Балът не ми стигна с 0.20 стотни, за да ме приемат нещо от 11те специалности, които бях записала на състезателния картон.
Мечтата? Тя беше да уча журналистика. Не стана. Изплаках си очите миналото лято. Всички съученици (
дори най-големите загубеняци) влязоха да учат висше, а аз с 6-ците не успях. Но сама си бях виновна, не бях записала специалностите с по-нисък бал - къде ще се излагам, ама моля ви се

Трагедията ми беше пълна и си я изживях до дупка.
И за да не страда детето, родителите му го записаха в едно частно висше училище... вече бях студентка, въпреки наистина високите такси, те се гордееха с мен - поне там ме бяха приели, поне там се бях справила що годе с приемния тест. И така изкарах една година студентстване. Да не мислите, че посипват с почести и слава, само защото си студент? Ученето ми излезе през носа. Учех това, което мразя най-много. Икономимка, финанси..... все в тоя ред. Това учехме в училище, това и във ВУЗа ми.
Но преглътнах всички гадни спомени от миналото лято. И се нагърбих пак с тежката кандидатстудентска кампания 2007. Да видим сега до къде ще го докарам. Искам да разкарам скапаното си учене, не ме интересува, че ако го завърша, ще бъда с доста котираща се професия и ще си намеря работа. Добра съм, изкарвам си изпитите с не кой знае колко много учене, но с прилични оценки. И въпреки това насила хубост не става. Искам да си докажа, че мога да вляза в СУ. Искам да "покоря" журналистиката, та да мирна.
"Човек слуша сърцето си, когато е на 20 и разумът си, когато е на 40."
Значи все още имам право да се слушвам в "шестото си чувство"

ще се възползвам от това, пък дано издрапам от калта и не се наложи да си досърбам съвсем не-вкусната попрака