Дата и час: 18 Яну 2026, 16:39

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Изпитите по журналистика 2007
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 13:08 
Resurrected
Аватар

Благодарил (а): 39 пъти.
:? Лошо, много лошо!!
:angry4: Аз ще ходя на изпитите по журналистика, но яко ме е хванало шубето. Някой има ли представа кои ще са в комисията на устния изпит, долу-горе какви въпроси задават, има ли значение от какъв порядък като обем ще е есето (мисля, че имаше някакви ограничения)?? И още нещо- според фолклора, който се носи за специалност ЖУРНАЛИСТИКА, там не учели почти нищо и не си заслужавало да се набутваш вътре. Вярно ли е това? Ако някой вече приет тази специалност ми отговори, ще съм му крайно задължена!! :thumbup:

I swear I'm not the devil though you think I am...

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2007, 02:09 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Не знам дали ще прочетеш това, но искам да ти кажа, че ако си с големи очаквания от ФЖМК ще се разочароваш тотално. Първата година ти пълнят главата с разни легенди как журналистите (за тях знам :) ) са голяма работа, будната съвест на обществото и т.н. плява. В точно обратното се убеждаваш като си почнеш стажа. Моят личен съвет... по-скоро препоръка, защото има голяма доза лично отношение - не се занимавай с ФЖМК. Освен купоните, другото ни е куцо. Иначе успех, ако дойдеш при нас - толкова по-весело :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2007, 07:49 
В началото бе словото
Аватар

стига бе защо така ме отчайваш.аз от 8ми клас съм си решила журналистика да уча, ти сега ще кажеш, че не било хубаво. излажи ни нещо, замажини ни очите. На нищо ли не са те учили - истината трябва да се преразказва. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2007, 12:15 
В началото бе словото
Аватар

:D Добре, де, аз само казах моята гледна точка. Имам много колеги, които са доволни и все още ентусиазирани. Но според мен си е панаир на суетата. Не се отказвай от мечтата си само заради някакво тъпо мнение. И аз съм мечтала да стана журналист от доста време. Само те предупреждавам, че трябва да изтърпиш много суета около себе си и да се подготвиш за сериозно блъскане за кариера. Иначе във факултета е купон - повечето изпити са лесни и често се организират много приятни срещи със "светила" на журналистиката. Но не всичко е цветя и пеперуди

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2007, 12:21 
От дъжд на вятър
Аватар

И не забравяйте най-важното: Никой не може да ви отнеме мечтата за журналистиката,защото писането всеки си го носи като талант!Журналистиката е талант и в повечето от случаите ФЖМК ти дава просто диплома,която дори може да не ти послужи!Журналист можеш да бъдеш винаги,дори и ако си завършил Аграрна икономика ,просто защото можеш да пишеш и ти се отдава!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2007, 12:51 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 58 пъти.
Не мога да отговоря на въпроса за изпитната комисия, но мога да посъветвам нещо:
Не се влияйте от чужди мнения, никога не знаете как могат да се обърнат нещата за вас... И най-вече, влизайте най-вече това което ви е на сърце, а не което ви посъветват, за да не си задавате въпроса "ами ако бях..." след време...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2007, 15:53 
От дъжд на вятър

ами няма да ме откажат изказвания от сорта на 'във ФЖМК е много зле".. не съм решила да уча това заради другите. и все пак ако на някого не му харесва, какво прави там?...нищо лично..просто се чудя.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Юли 2007, 19:46 
В началото бе словото
Аватар

Прави много неща там. Там е единственото място, където можеш да пишеш, ако това е нещо, което безумно обичаш. Прави това, че излиза от там с професия, която може да го храни, докато се занимава с неща, които обича, но не носят пари в България. Прави това, че се надява нещата рано или късно да се променят. И прави това, че се издължава на хлапето в себе си, което е мечтало да е журналист. Надявам се отговорих на въпроса изчерпателно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2007, 16:59 
В началото бе словото
Аватар

някой може ли да ми отговори, ако имам 2 на изпита по литература имам ли шанс за другите или с тоя се приключва окончателно???
За журналистиката!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2007, 17:04 
dReam*catcher
Аватар

Ако имаш 2 по литература... сбогувай се с журналистиката ;) Трябва ти минимум 3.50 - тая оценка ти е достатъчна, че да те допуснат до изпитите по журналистика.
Мечта ми беше до миналата година. Сега искам просто "да се издължа на хлапето в себе си" ;) - да докажа, че мога да вляза, защото съм грамотна, умна, интелигентна. Стига само комисията да ми позволи да стигна до изпитите... искам само да ме приемат. Не бих записала журналистика. По-добре българска филология. По-горе са обяснили защо... и на мен доста неща ми станаха ясни :roll: Пък и с химери и заблуди - не се живее леко.....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2007, 17:04 
От дъжд на вятър
Аватар

Трябва да имаш над 3.5 по БЕЛ за да продължиш с другите изпити.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2007, 17:41 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Еми и моята мечта си беше да уча журналистика...обаче! :lol: в последния момент се отказах и аз не знам защо...много вероятно е да е заради "слуховете"...не мога да го отрека...в крайна сметка ме приеха българска филология и съм доволна от избора си!Тааа моя съвет е, ако някой се нуждае от него,разбира се :lol: ако не ви приемат журналистика и българската филология е вариант.После винаги може да запишете магистратура :!: Чувала съм какво ли не и за двете специалности.Казват, че по-добрите журналисти са филолозите...за мен обаче по-важното е да можеш да пишеш...и да имаш желание за това!Успех на всички

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Юли 2007, 23:41 
Драскач
Аватар

BeReady написа:
Еми и моята мечта си беше да уча журналистика...обаче! :lol: в последния момент се отказах и аз не знам защо...много вероятно е да е заради "слуховете"...не мога да го отрека...в крайна сметка ме приеха българска филология и съм доволна от избора си!Тааа моя съвет е, ако някой се нуждае от него,разбира се :lol: ако не ви приемат журналистика и българската филология е вариант.После винаги може да запишете магистратура :!: Чувала съм какво ли не и за двете специалности.Казват, че по-добрите журналисти са филолозите...за мен обаче по-важното е да можеш да пишеш...и да имаш желание за това!Успех на всички

При мен е така. Ако не е ФЖМК е БФ ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2007, 14:15 
Resurrected
Аватар

Благодарил (а): 39 пъти.
Аз пък оставих журналистиката на 2ро място, а на първо посочих PR-а :twisted: Мисля, че това е по-добрата специалност!! Стискайте палци за хубава оценка по БЕЛ и да ме пуснат и мен на тези прословути изпити по ЖУРНАЛИСТИКА!! :roll:

I swear I'm not the devil though you think I am...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2007, 14:33 
най-голем
Аватар

По принцип много си харесвам факултета. И трите специалности са интересни, но наистина не се учи кой знае какво. Идеята е, че журналист или пиар можеш да станеш независимо какво си учил.

Най-големият плюс на нашия факултет, който никак не е за пренебрегване е, че си в постоянен досег със истински имена и личности от журналистиката и пиара, с наистина готини преподаватели, които са дали много на академично ниво и т.н.
Аз есента ще съм трети курс и не съжалявам, че съм в този факултет. Липсата на по-сериозни академични знания мисля да компенсирам с една стабилна магистратура - задължително в друг факултет. Но ученето тук е песен, изпитите са майтап, купонът е гарантиран, а самата обстановка предразполага към по-разчупено отношение...

Елате и вижте. Имаме си и забележителности - чин на два века, Ичева, лелката на ксерокса, която работи колкото да не заспи, Кафтанджиев, интересни семинари и други.
Минуси има навсякъде. Няма да ви лъжа, че има и при нас. Но пък друг плюс е, че от този факултет трамплинът към реализация в някоя медия или пиар агенция е доста стабилен. :roll: :roll: :roll:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Подготовка за изпитите по биология и английски (2006/2007)

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2004-05-06

Blackmore

17

5404

13 Сеп 2006, 11:49

vaska87 Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Теми от изпитите по журналистика от минали години

в КСК 2011-2012

foreveryours

1

1259

09 Мар 2011, 22:22

svetlio.varna Преглежда последните мнения