uktc написа:
Methu, твоите аватари са номер 1!
Хакер, на 9та от предварителния са взимали яко, поне на мен

.
Написах: "... И т.н. всяко дете взима все по 9 бонбона..." без да го доказвам. Резултат- при очаквано над 4.80 имам 4.50

За глупости много обичат да режат.
Не казвам, че си писал глупости. Щом си се обосновал на 10та, значи не знам... Нещо не си обяснил както трябва по някоя друга задача явно... Ходи си виж работата!
Мен поне мисля, че доста добре са ме отценили - в смисъл и на предварителния и сега ...
ПС: Значи математиката е точна наука, но понякога и там има субективизми - ако направите нещо тъпо, напишете някаква глупост или намерите/докажете нещо по много идиотски начин или с нещо друго подразните проверяващите - веднага ви намират нещо което не сте го доказали добре(или дори по-тъпо - не сте се изразили добре) и могат да решат да не ви го признаят... Следващия ще направи същото и така...
Има го и другия момент - има проверяващи, които биха поощрили кандидат за интересно(хитро) решение и да си "затворят" очите за някоя неточност ...
Но всичко това според мен е в рамките на 10-20 стотни ... Примерно ако имаш 4, а си очаквал 5 или нагоре - преценката ти куца ...
ПС2: Това е мое лично мнение. Аз лично ако съм проверяващ примерно много бих се издразнил ако някой ми пише малоумно подробни доказателства. Или пък пише изречения се едно изпита е по литература. Така, че важно е да знаеш как да подходиш и ти човешки към проверяващия, за да ти отвърне със същото...