Methuselah написа:
Да, прав си, чувал съм че такава специалност е Математика и информатика.
Стига съм слушал едни и същи неща. Кое нямало реализация, кое пък трябвало да си учиш... всичко трябва да си учиш!!!
А всъщност живеем в период на пазарна икономика. Освен наученото в Университета, трябва да си разбираш и бизнеса, пазарите, да можеш да продадеш и да купиш, в това число и себе си да продадеш и себе си да купиш.
Предпочитам да съм даскал бизнесмен, отколкото некъв прост цъкач в некоя софтуерна фирмичка, която и тя не знае какво пише. Ама тея дето работят вътре - ооо, пишем код, програми тъй тъй... А извън фирмичката какъв си? Всичко се глобализира и комбинира. В Европа се наблюдава интердисциплинарност. Биомолекулярна информатика, например. Трябва да имаш контакти и то в най-различна насоченост. Даже е излезнал лаф - coopetition. Сливат се две думи - cooperation & competition. Няма какво да добавя. Изграждаш си връзки, правиш съвместни проекти и после излизаш на пазара и там купувача ще каже кой. Той е Божия глас. То не е само да си дрънкаш нещо във форума, ами да се поогледаш настрани какво правят хората, защото да си дрънкаш едно и също, освен че ставаш смешен, ами и си пречиш. Затворените системи не просъществуват.
Ама кой да го разбере. Дай на българина само да пляска безплодни коментари, които нямат полза никому.
Нямало реализация това, а пък онова... бреееейй... Добре, че разните му там специалности дигат нечий самочувствия, иначе никаква полза нямаше да открия да се правят един милион вида.