Дата и час: 29 Мар 2026, 11:09

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 537 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36  Следваща

За или против половото разделение и определените борйки
За 47%  47%  [ 320 ]
Против 53%  53%  [ 356 ]
Общо гласове : 676
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2007, 20:43 
Пишете, о, братя
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Нз дали е мързеливост...май има нещо друго.Ако се замислим малко:
В една даскалска специалност колко пари се дават на семестър?Не съм сигурен ма да предположим 100лв(няам си напредстава и гадая)
4 години по 200лв са 800лв. Знаем че не е лесно да се учи и да се работи(в СУ е доста облекчено за разлика например от ТУ).Но и да работим надали ще е на пълен работен ден.Нещо повече...какво ще можем да работим?Ми на фона на избраната специалност най-много да знаем някой език.И ще превеждаме за жълти стотинки.Друг вариант е сервитиорството.Там доколкото знам заплатите са около 200-300лв без бакшиша.Като завършим ще можем да работим като учители за по 300лв.Начи излиза че 4 години учим и работим за да си плащаме такси и общежития и т.н. и после работим половин година, че да си избием образованието и си тровим нервите като може директно да започнем да работим???Каде е логиката да ставаме даскали примерно.Сервитиорството можем да го заменим примерно с автомивка или дори строителство.Има смисъл в престижни специалности.Но много хора не са достатъчно добри за да влязат.И кво става?На сегашното поколение кандидатстващи не им се учи а и не виждат смисъл да учат.Еми много ясно че кандидатите ще намаляват с всяка изминала година.И към безперспективната за момента специалност ДАСКАЛ се включват за жалост и доста други. На фона и на по-ниската раждаемост напоследък(несигурни данни) кандидатите още повече намаляват.Доста от хората кандидатстват щото родителите ги задължават и защото се надяват по време на ученето им мама и тате да им дават парички.Заради тези фактори се намалява конкурентността оттам се пускат лесни изпити и прочие. При момчетата е дори по-сериозен проблема щото те искат от рано да станат самостоятелни а това става кат си фанат работа...ама ква работа-автомивка или строеж.При момичетата колкото и да е има повече родителски контрол но и там нещата са тръгнали на зле.Изобщо цялото образование започва все повече да затъва, а вие обсъждате квотите по пол дали са дискриминация или не.Първо че надали някои ще се съобрази с вас(щото както се вижда и от анкетата за момента нещата са 50/50) второ че университетите се чудят вече как да си запълват бройките(далеч по важен проблем)...Но не.Като видни българи вие протестирате.Щото както знаем когато някой не е успял да направи нещо(да влезе желаната специалност) тогава някой друг му е виновен.Аман от тоя манталитет.Никой не ви е виновен.Вие не сте се старали достатъчно и затова сте се провалили.Щото ако човек иска достатъчно силно нещо той го постига.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2007, 12:29 
От дъжд на вятър
Аватар

Значи замислете се момичета, които рипате против квотите, ако бяхте момче и бала беше по-нисък дали щяхте да се скъсате от учене или щяхте да карате по-леко? По-високите балове за момичета в едни и за момчета в други специалности не са от вчера. При едно евентуално премахване на квотите балансът след няколко години може би, след известни трусове, би се запазил не особено нарушен, но проблемът е че това не е сигурно. А защо трябва да се рискува?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2007, 00:10 
От дъжд на вятър
Аватар

Колко хубаво е да си момче...поне в такива ситуации :))

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2007, 08:08 
Летописец Виртуоз
Аватар

makeeverything написа:
Аз се сещам и за още някой друга ситуация :roll: :oops: :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2007, 10:05 
Постоянно присъствие
Аватар

явор написа:
makeeverything написа:
Аз се сещам и за още някой друга ситуация :roll: :oops: :lol: :lol: :lol:
аз пък не можах да се сетя за други :lol: :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Юли 2007, 10:17 
В началото бе словото

моето мнение е, че квоти по пол трябва да има. просто защото това, че жените изкарват по-високи резултати на изпитите, не значи, че от техните среди излизат по-добрите кадри на завършване

Учих не една година !
И ей ме – същия глупак
Какъвто бях преди, съм пак!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2007, 00:43 
В началото бе словото

Само няма да ми ревете колко било лесно да си момче . Свободните места за женки са 300 пъти повече отколкото тези за момчета и то за секви специалности братче .Ако не се лъжа единствено във физическия факултет приемат повече момчета .В останалите факултети глей кво става . За мене 50:50 е най-добре, ма това няма да стане , така че ако не ви кефи давате яко кинти на пластичен , сменяте пола и не се чувствате повече дескриминирани...елементарно е... :twisted: :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2007, 00:58 
От дъжд на вятър
Аватар

Dzvero_ide написа:
Само няма да ми ревете колко било лесно да си момче . Свободните места за женки са 300 пъти повече отколкото тези за момчета и то за секви специалности братче .Ако не се лъжа единствено във физическия факултет приемат повече момчета .В останалите факултети глей кво става . За мене 50:50 е най-добре, ма това няма да стане , така че ако не ви кефи давате яко кинти на пластичен , сменяте пола и не се чувствате повече дескриминирани...елементарно е... :twisted: :wink:

:notworthy: :notworthy: :notworthy: Евала за последното!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2007, 01:26 
В началото бе словото

Като стана на въпрос се замислих...Абе какво ли щеше да бъде ако се бях родил хермафродит... Дали щях да имам право на избор или и като двете щеше да ми е позволено да участвам...?Ехх...толкова много въпроси , толкова малко отговори... :cry:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2007, 08:24 
Легендарен флуудър

:lol: Този въпрос за смяна на пола, май много те вълнува, а? :shock: Еми ако те влече... :? :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2007, 11:17 
Постоянно присъствие
Аватар

Dzvero_ide написа:
.....
Като гледам, май ти много ревеш от всички... седни си на задника и учи, бе, какъв ти е проблемът?! И с квоти по пол и без, като не си учил, нямаш право да предявяваш никакви претенции. А щом смяната на пола би ти донесла място в университета, ми смени си го, вече стотици хора го направиха. :lol: :lol: :lol:

(Правописът и пунктуацията явно са ти слаби места, затова им обърни специално внимание!!!)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2007, 13:20 
В началото бе словото

ХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХА !!! Абе вие сте егати образите , нямам думи вече.Как само ми се впряга и ми се репчи , хахахаха...Даже на несериозните ми пост-ове пак им намира кусур , тц тц тц...Слънце аз не рева просто представям фактите , а ако те не ти изнасят това вече си е твой проблем и не знам как пък реши , че съм се провалил на изпитите...Аз още от предварителните съм вътре , така че споко , не ме мисли 8) А тва за правописа вече отдавна се изчерпа , верно че то акъла ви явно не достига , за да измислите нещо по-добро ма опитайте се поне , става досадно вече :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2007, 13:55 
Летописец Виртуоз
Аватар

Искате ли да се насочим към една друга помирителна идея...

Семейният бизнес е нещо много хубаво. Когато квотите са 50:50, всички ще имат възможността за семеен бизнес. Ще сте партньори и в любовта и в семейството и в работата...

Какво ще кажете, момичета? (моля, младежите да не се обаждат, че ще почернят цялата работа :D)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2007, 13:57 
Постоянно присъствие
Аватар

Dzvero_ide написа:
ХАХАХАХАХХАХАХАХХАХАХА !!! Абе вие сте егати образите , нямам думи вече.Как само ми се впряга и ми се репчи , хахахаха...Даже на несериозните ми пост-ове пак им намира кусур , тц тц тц...Слънце аз не рева просто представям фактите , а ако те не ти изнасят това вече си е твой проблем и не знам как пък реши , че съм се провалил на изпитите...Аз още от предварителните съм вътре , така че споко , не ме мисли 8) А тва за правописа вече отдавна се изчерпа , верно че то акъла ви явно не достига , за да измислите нещо по-добро ма опитайте се поне , става досадно вече :lol: :lol:
Нито факти си представил/а, нито ти се впрягам, щото аз от отдавна съм студент в СУ и темата пряко не ме засяга, аз вече съм минал през КСК... и това за правописа ама въобще не се е изчерпало, защото бие страшно много на очи; можем само да съжаляваме, че още един/една неграмотник/чка е усляп да проникне в СУ. :twisted: :twisted: :twisted:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Юли 2007, 14:32 
В началото бе словото

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА ! ! ! Аз пък само мога да съжалявам , че ми се падна да споря с поредния твърдоглав всезнайко от СУ , който май изобщо не знае защо се е захванал да ме критикува . Хич не ме интересува колко правилно пиша в някакъв си форум бре сине майчин. И все пак явно съм достатъчно грамотен , за да изкарам 5,50 по история , така че може и да не съм толкова зле , като се замисли човек. А фактите ти и сам можеш да си ги видиш в сайта на университета , като цъкнеш на графата за кандидатстуденти , въпреки че съм сигурен , че въобще не те и интересува , важното е да се правим на много умни , нали... :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 537 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36  Следваща