Търговецът на кристал написа:
Аз продължавам да питам защо баловете по журналистика са по-високи от тези за ПР? И няма такова нещо като ПОЧТИ познал - или си, или не си...А ти определено не си.
Омръзна ми да обсъждам темата, ще видите сами. Въпросът е дали ще си го признаете...ПРът е измислена професия, която би могъл да върши всеки с известни организационни качества. Давам го в Болд, понеже знам, че много възмутени хора ще се изредят да ме цитират. Улеснявам ви.
Търговецо, ти с този ник приличаш повече на ПР отколкото на журналист .

За баловете да ти кажа че от сигурни източници знам че е имало години, в които ПР-а е бил с по-висок бал, макар и да не е било скоро.Алх-чо предвиди правилно нещата. Разликата е само 30стотни все пак! Това е реално не-повече от 1-2ма желаещи с по-голям бал за журналистиката. И те уверявам, че догодина ще е по-висок бала, защото тази година е почти еднакъв. Хората започват да осъзнават какво е ПР и какви са предимствата му- че учат журналистика + други неща близки до маркетинг, изграждане на имидж и тн, които не са маловажни. Ти умаловажаваш ПР, защото просто не е развит в България и няма толкова добри специалисти. Прочети "Бащата на манипулацията" за Едуард Бернайс в Америка или някоя друга подобна книжка за ПР, за да видиш колко в важен и как формира цялото общество, ако се прави както трябва!
Бих обобщила, че за да си журналист трябва или да си талантлив или да си нахакан, а за ПР трябват други качества - организираност, комуникативност и разни други не по-малко важни. И двете професии си имат своя чар, не можеш да кажеш че ПР-а е измислена специалност , само защото е по-нова, по-неизвестна специалност за повечето хора в БГ. И аз мога да кажа, че ника и нападателността ти не ми допадат, но това няма значение, всеки с вкуса си. Не се престаравай с критиките, че знаеш ли...