Дата и час: 21 Яну 2026, 21:01

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 376 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 26  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2007, 14:50 
Да живей словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Disasterpiece написа:
Не е много така, баловете определена ще са доста по-високи.

Ти пък откъде знаеш? Обясни се :shock:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2007, 14:50 
Неебателна.
Аватар

Благодарил (а): 806 пъти.
само аз си мисля, че няма да вляза журналистика на първо, балът ми е 33.40 ...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2007, 14:54 
От дъжд на вятър

AzoN написа:
С тези високи оценки не само, че няма да се повтори балът от 2001 г., но изглежда и ще се повиши. В Стандарт пише, че толкова малко двойки не е имало от 10 г.

Да. Което е адски лесно обяснимо явление. Хората, които не знаеха нищо, се насочиха към УНСС (предполагам няма нужда да казвам защо, просто куцо и сакато реши, че може да влезе, щом е тест). Тези, които се явиха в СУ, в мнозинството си бяха подготвени за изпита и в резултат- 33% двойки.

Лично аз предполагах, че това ще се случи (като разбрах, че имало 3000 кандидати по-малко за СУ си казах просто: и какво от това, това са предимно хората с двойките).

hypnosssa написа:
Що,я сподели кви си ги омазал... :?:

Ако въпросът е към мен, обърках Психологията с Философията (имах някаква вътрешна увереност, че първото се влиза и с история) и в резултат написах трите неща, които ми се учат- Политология, Психология и История. В крайна сметка не написах останалите "средни" специалности- от рода на Културология, Социология (математика- никога веч) и прочее и петичката ми само ще ме грее, че не съм чак толкоз тъп. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2007, 14:54 
summer написа:
Ти пък откъде знаеш? Обясни се :shock:

Има доста хора с отлични оценки просто.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2007, 14:56 
@нямазначение, не е така, познавам много хора с високи оценки в СУ от предварителните, които изкараха също високи оценки в УНСС и предпочетоха именно икономически специалности пред перспективата да учат нещо практически неприложимо.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2007, 14:59 
Плиний Стари
Аватар

Не мисля,че има някой кандидат-студент,който може да казва кое е практически приложимо и кое не...За всеки влак си има пътници...

Мн мразя,когато някой говори това,което е чул,че говорят покрай него

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2007, 15:00 
Шеф на матрицата

хаха че то за Политология, Социология и още към 90% от желаните специалности можеш да кандидатстваш с какъвто и да е предмет, така че предвид лесните изпити по езиците например конкуренцията не е само с историци ми със всички които са писали тези специалности независимо с кво кандидатстват. Ако искате проверете справочника. Никой не знае дали примерно някой кандидатствал с испански дето е супер луд по еззика и има 5.99 на изпита няма да е писъл пъро желание Политология и да измести някой историк дето си мисли че с 5.66 ще влезе. Така че до класиранията сичко останало си е догатки 8)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2007, 15:04 
От дъжд на вятър

hypnosssa написа:
Сещайте се,че тия с високите оценки по история първо ше земат местата за МО,Политология,Публична администрация,Социология и Философия(те са с доста високи балове,по-високи от правото,или поне мин година е било така) така че,за Право пак ше се задържи долу горе бала същия,най-много с 20тина стотни да се качи....
Пък и за право не забравяйте че има и БЕЛ...доста хора имат висока оценка по едното,пък ниска по другото...така че,не очаквайте чудеса :D

право е най-търсената специалност на СУ и не можеш да сравняваш бала за право с този за политология или философия, защото за право кандидатсваш само с история и литература- два принципно нелеки предмета, а за другите специалности можеш и само с езици. Затова балът на право ви се вижда нисък, а всъщност изобщо не е.

От друга страна има повече бройки за всички специалности, а и резултатите не са кой знае колко по-различни от минали години. Така че по-скоро се очаква падане на баловете отколкото покачване. Не си тровете сами дните до първо класиране :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2007, 15:14 
От дъжд на вятър

Disasterpiece написа:
@нямазначение, не е така, познавам много хора с високи оценки в СУ от предварителните, които изкараха също високи оценки в УНСС и предпочетоха именно икономически специалности пред перспективата да учат нещо практически неприложимо.

Хубаво, но аз говоря за друго явление. :wink: Иначе да, УНСС има множество специалности, които звучат апетитно, докато примерно Педагогика в СУ... (Макар че, както каза hypnosssa- никой не може да каже кое как е. Бях на интервю в една американска фирма, на английски, и оня ме пита- какво учиш- аз викам "Педагогика", оня вика- аа, много хубаво, какво е това, нещо свързано с обучаване на персонал ли... аз му викам "да" и той- ааа, хубаво, значи в бъдеще можеш да се развиваш в тази дейност. Така че контекстът е нещо много важно...)

Относно баловете: както казаха хората, вероятно голяма разлика няма да има, не му мислете толкова. Политология- около 27.30-27.50 (второто е ужасно високо и ми се струва невъзможно), останалите- в параметрите от миналата година. Гледайте си баловете от миналата година и смятайте (от миналата година са адски точни, понеже пак се падна лека тема). Подкрепям д-р Хаус, не си тровете живота в догадки; достатъчно чакахме да излезне тая помия резултатът. Слушайте старите псета.
:wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2007, 15:15 
Шеф на матрицата

тва са минималните балове ли? :shock: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2007, 15:19 
hypnosssa написа:
Не мисля,че има някой кандидат-студент,който може да казва кое е практически приложимо и кое не...За всеки влак си има пътници...

Добре, завършваш Класически филологии и какво правиш?

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2007, 15:21 
с тея потребителски рангове се оляхте
Аватар

Благодарил (а): 2 пъти.
Disasterpiece написа:
hypnosssa написа:

Добре, завършваш Класически филологии и какво правиш?

Учител в НГДЕК или където има латински/старогръцки. Може и да се пребориш за асистентско място в катедрата по класически филологии и да започваш научна работа :)

Изображение

'Cause life's a bitch and then you die ^^

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2007, 15:21 
От дъжд на вятър

ми то квото и да завършиш пак го има тва "....и кво правиш?"...зависи от човека...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2007, 15:23 
Учител в НГДЕК да не мислиш, че се става ей така? :lol: Пък и пак стигаме до уравнението СУ=стани учител.

Всяка икономическа специалност е практическа приложима. Но не и всяка от специалностите в СУ.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2007, 15:24 
Плиний Стари
Аватар

Говори,когато станеш компетентен...

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 376 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 26  Следваща