Първо искам да благодаря на всички за отговорите.
Искам да вметна само една скоба за мен. Оценките ми от дипломата са 4.75 и 5.00. Балът ми е нисък - 22.14, но мисля че ще успея да вляза, както казах тези зад мен имат 3.50 по история и 3.00 по литература, дори и да имат 6.00 от дипломата, балът им е 22.00, така че ако са редовни от Академията влизам.
Искам да попитам (знам че е тъп въпросът), нали всички, които са анулирани, отказали се и неявили се не участват в класирането и тези които имат слаб?
Що се отнася конкретно до класирането, според мен, моето мнение е, че независимо коя специалност ти е първа ти влизаш и в двете класирания.
Факултет Сигурност. Вижте какво, според мен службите за сигурност са най-важната държавна институция, която бди за сигурността и благото на държавата. Това че в нашата НСС има такива които охраняват е отделен въпрос. Според мен няма по-благородна, рискована и отговорна професия от тази в НСС. Отделен е въпросът, че там има много боклуци. Както виждате служби като МИТ (турското разузнаване) ни управляват, нашите политици управляват НСС, лошото е че НСС не е независима. Аз лично бих искал да съм във Сигурност не от суета или друго, а по гореизброените причини, за да не се събудим след 5 години с България до Стара планина.
Тъпо е да говоря за такива работи в две изречения. Темата е огромна. Аз лично се радвам дори и да съм в Полиция, защото пак, макар и по-скромно ще мога да защитавам всичко българско. Пък и по-късно можеш да се издигнеш в йерархията. Нали знаете каква е функцията на главния секретар, който може да е бил примерно в НСП.
Аз искам да отидат читави хора в Сигурност, надявам се да се намерят такива. Благараря Ви.
П.С. Не съм Щилян, а Стелиян