Дата и час: 21 Яну 2026, 14:47

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 388 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2005, 17:14 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
всеки, който има някакъв усет, може да бъде журналист. аз съм най-добрият пример за това,след като почти 3 години водих предаване и бях репортер в държавно радио.
глупаво е да се съревновават журналистиката и ВО. защото зад привидно близките им тематични кръгове, разликите са твърде много. нека всеки е доволен от това, което е записал, и моля ви, спрете да гледате в чуждата паница :evil:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Авг 2005, 18:00 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Виж сега, Яница, в радио СтЗ работи куцо и сакато...не се обиждай, нямам предвид теб, просто имам поглед какво е нивото. Аз говоря за истинска журналистика.

Млъквам по темата, можеше поне едно благодаря да кажете за учебните планове, ама нейсе. :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2005, 00:12 
В началото бе словото
Аватар

ами ако трябва да подхващаме тази тема, за мен истинска журналистика в България няма, по простата причина,че конкуренцията е на ниво нула. но това не е причина да я оплювам като специалност в университета,нали? и точно защото куцо и сакато може да работи в радиото, подкрепям твърдението, че не е нужно да си учил журналистика, за да работиш в тази сфера. но всичко е въпрос на личен избор и лични приоритети, така че спорът отдавна стана безсмислен 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2005, 00:43 
най-голем
Аватар

Търговецът на кристал написа:
Виж сега, Яница, в радио СтЗ работи куцо и сакато...не се обиждай, нямам предвид теб, просто имам поглед какво е нивото. Аз говоря за истинска журналистика.

Млъквам по темата, можеше поне едно благодаря да кажете за учебните планове, ама нейсе. :lol:

Истински журналист ли беше оня галош, дето зададе въпроса на волен Сидеров : "Откога не сте ходилИ на психиатър?" Щот нещо ми се вижда много плосък тоя журналист, а по начина, по който ръкопляскаха на това коелгите му, явно и те не са цветенца за мирисане.
А онзи ден попаднах случайно на Албена Вулева по СКАТ. Тая шундра нарече себе си "журналистка" !!!! Пази боже!
Тъй че много хора се кичат с титлата "журналист", дори аматьорите от ботевградксата телевизийка, въпросът е доколко наистина знаеш за какво...става въпрос.
Аз самият много искам да бъда журналист! И мисля, че в ВО пак ще придобия необходимите знания!

Мерси за учебните планове, които получих от united_colours :lol:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2005, 03:01 
Летописец Виртуоз
Аватар

А според теб, какво е истинска журналистика? За мен това е -разследващата, а нея все още я няма в България!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2005, 03:03 
Летописец Виртуоз
Аватар

Al-x4o написа:
аз поне от втория курс по журналистика насам разправям, че тая година ПР ще влизат с по-висок бал!!! и почти познах :evil:
петата власт си е това, все пак :idea:

Грешка - ЧЕТВЪРТАТА е журналистиката!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2005, 03:06 
Вазов
Аватар

Himera написа:
разследващата, а нея все още я няма в България!

Има, има. Снощи Ралица Караджова и естествено двамата да не казвам какви Ромето и Грънчов разследваха за убийството на Жорката Илиев. До три часа сутринта и малко отгоре им се отвори работа. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2005, 03:26 
Летописец Виртуоз
Аватар

iliyan написа:
Himera написа:
разследващата, а нея все още я няма в България!

Има, има. Снощи Ралица Караджова и естествено двамата да не казвам какви Ромето и Грънчов разследваха за убийството на Жорката Илиев. До три часа сутринта и малко отгоре им се отвори работа. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

И да не би да постигнаха нещо? Откриха ли кой е убиецът? Като открият,ела мис е обади! Ама тогава и те ще умрат,защото се съмнявам някоя политическа сила да застане силно зад тях, аккто е в по-големите държави!

Последна промяна Himera на 27 Авг 2005, 21:36, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: 5та власт
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2005, 20:25 
В началото бе словото
Аватар

Al-x4o написа:
ти си учи, както си знаеш,гоше, да не те интересуват барбитата!!! :P мерси за цитатчето.те деликатните не оцеляват ( цитат от реклама на аристон, мисля)

Al-x4o не беше ли медията като цяло 5-тата власт? :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Критичния търговец
МнениеПубликувано на: 27 Авг 2005, 20:40 
В началото бе словото
Аватар

Аз продължавам да питам защо баловете по журналистика са по-високи от тези за ПР? И няма такова нещо като ПОЧТИ познал - или си, или не си...А ти определено не си.
Омръзна ми да обсъждам темата, ще видите сами. Въпросът е дали ще си го признаете...ПРът е измислена професия, която би могъл да върши всеки с известни организационни качества. Давам го в Болд, понеже знам, че много възмутени хора ще се изредят да ме цитират. Улеснявам ви.

Търговецо, ти с този ник приличаш повече на ПР отколкото на журналист .:P За баловете да ти кажа че от сигурни източници знам че е имало години, в които ПР-а е бил с по-висок бал, макар и да не е било скоро.Алх-чо предвиди правилно нещата. Разликата е само 30стотни все пак! Това е реално не-повече от 1-2ма желаещи с по-голям бал за журналистиката. И те уверявам, че догодина ще е по-висок бала, защото тази година е почти еднакъв. Хората започват да осъзнават какво е ПР и какви са предимствата му- че учат журналистика + други неща близки до маркетинг, изграждане на имидж и тн, които не са маловажни. Ти умаловажаваш ПР, защото просто не е развит в България и няма толкова добри специалисти. Прочети "Бащата на манипулацията" за Едуард Бернайс в Америка или някоя друга подобна книжка за ПР, за да видиш колко в важен и как формира цялото общество, ако се прави както трябва!
Бих обобщила, че за да си журналист трябва или да си талантлив или да си нахакан, а за ПР трябват други качества - организираност, комуникативност и разни други не по-малко важни. И двете професии си имат своя чар, не можеш да кажеш че ПР-а е измислена специалност , само защото е по-нова, по-неизвестна специалност за повечето хора в БГ. И аз мога да кажа, че ника и нападателността ти не ми допадат, но това няма значение, всеки с вкуса си. Не се престаравай с критиките, че знаеш ли... :wink: :evil: 8) 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2005, 01:24 
My kinda heaven
Аватар

Благодарил (а): 194 пъти.
Само на ника ми не разбрах какво ми има? Да си чела "Алхимикът"? Да имате идея за какво иде реч и кой е търговецът на кристал? Не? Тогава недей да говориш.
Ако си чел/а книгата и въпреки това имаш против образа, толкова по-зле за теб.

И не ми излизайте с номера, че Коелю е комерсиален, понеже дори и да е така, казва верни работи, нали така, alhimikat? :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2005, 05:54 
Летописец Виртуоз
Аватар

Само на ника ми не разбрах какво ми има? Да си чела "Алхимикът"? Да имате идея за какво иде реч и кой е търговецът на кристал? Не? Тогава недей да говориш.
Ако си чел/а книгата и въпреки това имаш против образа, толкова по-зле за теб.

И не ми излизайте с номера, че Коелю е комерсиален, понеже дори и да е така, казва верни работи, нали така, alhimikat? :wink:

Не съм Алхимика, но съм чела книгата! Да, Пауло Коелю пише и за хубави неща. Има логика в мисълта му. Авторът е осъзнал ценностите на живота! Мисля,че идеята на Just_A_Soul е да ти каже,че си търговка, един вид продаваш нещо, каквато е и дейността на ПР-а, а не на журналистта, който търси и анализира!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)))))
МнениеПубликувано на: 28 Авг 2005, 07:35 
В началото бе словото
Аватар

Право в целта Химера!
И в другите ти постове личи, че умееш да анализираш и да общуваш:wink: Какво си се записала в СУ ?
"Търговец на кристал", не съм чела книгата. Чела съм малко от Паулу Коелю, но го харесвам. Въпросът беше (както каза Химера, да я похваля пак :P) не в персонажа, който дори не знам, че съществува, а в значението на думата търговия. Може да се поучиш от умението на Химера да преценява нещата достатъчно добре преди да си вади изводи или по-лошо да прави критики. Всъщност критичността (прекалената и необоснована критичност и настоятелност) почти винаги вреди на общуването и ти като бъдещ журналист (защото все пак това учиш сега, въпреки че после може да се занимаваш и с друго) трябва да го знаеш! Това го казвам по повод целия спор, а не нещо конкретно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2005, 04:49 
Летящите Пръсти
Аватар

Излишно е да се включвам и аз в спора с моето "професионално мнение"
Мисля, че в случая подписът ми говори ясно какво е отношението ми към дискусията (както и много други неща)

peast

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Авг 2005, 19:53 
От малък съм си форумец.
Аватар

не знам защо, но се чувсвам пряко отговорен за настаналата суматоха, затова карам поред
1. за 5-та власт имах предвид ПР! , а медиите са си 4-та от 2-3 века, поне -> да живее промиването на мозъци
2. стига сте се карали кое е по-престижна професия, щото мн добре знаете, че е индивидуално :!: :!: :!: и понеже н добре знаете, че след година-две вероятно ще ви се наложи да работите заедно по някое проектче
3. Bayer Leverkusen Suckkkkzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!!

http://www.alexanderkrastev.com
http://www.azcheta.com

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 388 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Следваща