Дата и час: 21 Яну 2026, 13:51

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1504 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 101  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: За оценките
МнениеПубликувано на: 31 Юли 2007, 20:11 
В началото бе словото

Благодарил (а): 0 пъти.
aerodinamic ти откъде разбра какви оценки имам? Аз като ги изчислявах отстават 114 души, 19 от тях имат със сигурност по-нисък бал от моя, така че минималната позиция, която мога да заема е 95 място. Сигурно ще трябва да изчакам второ класиране. Първо да се запишат тези във Сигурност и после да се вдигна с 28 места. Моите изчисления са такива, ако греша поправете ме.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: За оценките
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2007, 10:09 
От дъжд на вятър
Аватар

stelian_hristov написа:
aerodinamic ти откъде разбра какви оценки имам? Аз като ги изчислявах отстават 114 души, 19 от тях имат със сигурност по-нисък бал от моя, така че минималната позиция, която мога да заема е 95 място. Сигурно ще трябва да изчакам второ класиране. Първо да се запишат тези във Сигурност и после да се вдигна с 28 места. Моите изчисления са такива, ако греша поправете ме.

Споко бе човек, вътре си. И аз ти погледнах оценките, не знам защо се притесняваш. Е, вече от дипломата ти си знаеш какви са балообразоващите, но според мен само си хабиш нервите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2007, 10:22 
В началото бе словото

В сайта са публикувани всички оценки и са видими за всеки, който пожелае да ги види. Аз лично видях и на още няколко приятели, повторенията са досадни особено когато им знаеш само първите имена, но.. :)
AlexHI, ако си запознат можеш ли да ми обясниш в момента как се извършва класирането. Жизнено ме интересува, защото съм писал Полиция на 1во място, а искам да вляза в Сигурност. Балът ми е 27.67 :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2007, 12:36 
От дъжд на вятър
Аватар

aerodinamic написа:
В сайта са публикувани всички оценки и са видими за всеки, който пожелае да ги види. Аз лично видях и на още няколко приятели, повторенията са досадни особено когато им знаеш само първите имена, но.. :)
AlexHI, ако си запознат можеш ли да ми обясниш в момента как се извършва класирането. Жизнено ме интересува, защото съм писал Полиция на 1во място, а искам да вляза в Сигурност. Балът ми е 27.67 :roll:

Що гледаш да се набуташ там? Става ти се темерут ли? И двамата ми приятели, които учат в Академията са в "Полиция" и споделят мнение, че просто не си заслужава да се мести човек в "Сигурност".
Иначе - по същество, доколкото ми е известно единственият ти шанс да отидеш в Сигурност, е да не се запишеш в Полиция на първо класиране, а да отиваш направо на второ класиране, ама нали знаеш, че ако не се освободи място от първото класиране / както стана миналата година/ - увисваш тотално, нищо че си с голям бал.
Ония с тройчиците след теб през това време ще ти заемат местенцето / и много ще са ти благодарни/. Хей, това са мои разсъждения, човече!
От наредбата не става ясно каква е процедурата, но ако спазват общият принцип - този, който е прие по първо желание и не се запише си лапа мухите после.
Не съм сигурен обаче на 100%, така че търси още инфо от Академията.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2007, 13:21 
В началото бе словото

А какви по-точно са ти впечатленията от факултета Сигурност? Имам впредвид реално как стоят нещата.
Иначе много интересно защо масово всички натискат за там (включително и аз, воден от хорската маса). Честно ти казвам мислил съм си го. Явно в съзнанието на хората тайния агент(разузнавач) е издигнат на пиедестал. Може би друга причина е, че местата са малко и това предполага да е по престижна професията. Според мен местата са малко, защото просто страната ни няма такива нужди от към специсти в тази област.
Виж Полиция си е друго :) Като гледам и ти си писал Полиция на 1во място, и затова поздравления :) Та кажи какви впечатления имаш от другия факултет - "Сигурност"?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2007, 14:08 
От дъжд на вятър
Аватар

aerodinamic написа:
А какви по-точно са ти впечатленията от факултета Сигурност? Имам впредвид реално как стоят нещата.
Иначе много интересно защо масово всички натискат за там (включително и аз, воден от хорската маса). Честно ти казвам мислил съм си го. Явно в съзнанието на хората тайния агент(разузнавач) е издигнат на пиедестал. Може би друга причина е, че местата са малко и това предполага да е по престижна професията. Според мен местата са малко, защото просто страната ни няма такива нужди от към специсти в тази област.
Виж Полиция си е друго :) Като гледам и ти си писал Полиция на 1во място, и затова поздравления :) Та кажи какви впечатления имаш от другия факултет - "Сигурност"?

Не е редно да обявявам публично впечатленията си, защото не искам да обидя никого. Но затова пък имам наблюдения /не ме питай откъде, ама вярвай съвсем директни и всекидневни са /.
Според мен е въпрос и на характер - аз съм открит и контактен човек и някак не се виждам като "човек на службата " Сигурност". Не искам да се товаря и обременявам цял живот с неща, които мога и да си спестя.
Не страдам и от излишни грандомански амбиции. Гледай на теб какво ти е на сърцето, не слушай хората. Аз така направих и съм много доволен, че удържах позицията си. Радвай се на живота / точно сега му е времето/и не се тормози с излишни глупости.
Забравих да ти кажа, че голям процент от този факултет не стават "разузнавачи", а висят по всяко време на денонощието да дебнат или охраняват някого. Е, не съм си мечтал това да ми е работата, определено.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2007, 23:08 
В началото бе словото

сметките ми излезнаха като по-горе някой си Щилян :) в най-лошият случай съм 94ти от 100 места, но не съм писал факултета Сигурност като желание... голям ли е шансът да няма 28 човека преди мен които да са писали факултет Сигурност на първо желание? защото ако това се случи ям варненският...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 08:04 
От дъжд на вятър
Аватар

amvr написа:
сметките ми излезнаха като по-горе някой си Щилян :) в най-лошият случай съм 94ти от 100 места, но не съм писал факултета Сигурност като желание... голям ли е шансът да няма 28 човека преди мен които да са писали факултет Сигурност на първо желание? защото ако това се случи ям варненският...

Споко, шансът ти е около и над 50%. Поне половината, ако не и повече са писали първо желание - Сигурност.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 09:51 
В началото бе словото

ако е така както казваш шансът ми е 100 %

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: НСС
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 16:37 
В началото бе словото

Първо искам да благодаря на всички за отговорите.
Искам да вметна само една скоба за мен. Оценките ми от дипломата са 4.75 и 5.00. Балът ми е нисък - 22.14, но мисля че ще успея да вляза, както казах тези зад мен имат 3.50 по история и 3.00 по литература, дори и да имат 6.00 от дипломата, балът им е 22.00, така че ако са редовни от Академията влизам.
Искам да попитам (знам че е тъп въпросът), нали всички, които са анулирани, отказали се и неявили се не участват в класирането и тези които имат слаб?

Що се отнася конкретно до класирането, според мен, моето мнение е, че независимо коя специалност ти е първа ти влизаш и в двете класирания.
Факултет Сигурност. Вижте какво, според мен службите за сигурност са най-важната държавна институция, която бди за сигурността и благото на държавата. Това че в нашата НСС има такива които охраняват е отделен въпрос. Според мен няма по-благородна, рискована и отговорна професия от тази в НСС. Отделен е въпросът, че там има много боклуци. Както виждате служби като МИТ (турското разузнаване) ни управляват, нашите политици управляват НСС, лошото е че НСС не е независима. Аз лично бих искал да съм във Сигурност не от суета или друго, а по гореизброените причини, за да не се събудим след 5 години с България до Стара планина.
Тъпо е да говоря за такива работи в две изречения. Темата е огромна. Аз лично се радвам дори и да съм в Полиция, защото пак, макар и по-скромно ще мога да защитавам всичко българско. Пък и по-късно можеш да се издигнеш в йерархията. Нали знаете каква е функцията на главния секретар, който може да е бил примерно в НСП.
Аз искам да отидат читави хора в Сигурност, надявам се да се намерят такива. Благараря Ви.

П.С. Не съм Щилян, а Стелиян :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 16:58 
В началото бе словото

Добре, Стелиян извинявай за грешката :) Иначе дано си прав и има хора които са подали първо Сигурност.Според мен не е както ти казваш че очастват и в двете класирания. Неприятното е че съдейки по статистиката миналата година е станало точно това което най-много ме притеснява. Във факултет Сигурност минималният бал е с 2 единици по-нисък от факултет Полиция. Много е неприятно заради една буква да не ме приемат никъде а хора с по-нисък бал да отидат в Сигурност. Браво за тях, но жалко за мен. Дано от октомври месец сме колеги.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 18:46 
От дъжд на вятър
Аватар

amvr написа:
Добре, Стелиян извинявай за грешката :) Иначе дано си прав и има хора които са подали първо Сигурност.Според мен не е както ти казваш че очастват и в двете класирания. Неприятното е че съдейки по статистиката миналата година е станало точно това което най-много ме притеснява. Във факултет Сигурност минималният бал е с 2 единици по-нисък от факултет Полиция. Много е неприятно заради една буква да не ме приемат никъде а хора с по-нисък бал да отидат в Сигурност. Браво за тях, но жалко за мен. Дано от октомври месец сме колеги.

Не си проследил в детайли цялото първо класиране на "Сигурност" от миналата година. Там баловете бяха бомбастични с изключение на последния - който е с 6 или 7 единици под другите и си мисля, че там работата е по-друга /гадая в момента, но мисля, че имам основание - последният е влязъл с допълнителните преференции, които дава наредбата, за определени категории/. Иначе останалите приети миналата година в "Сигурност" бяха с балове в интервала 27 и нещо до 29 и нещо.
Следя от три години класиранията и даже съм изтеглил и записал цялата информация някъде на дискети - персонални резултата от изпитити, класирания и т.н.
Така че анализът на миналогодишната кампания, който сте видели на сайта на АМВР ви е подвел в известен смисъл.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 20:13 
В началото бе словото

с две думи искаш да ми кажеш че ще има поне 28 кандидати преди мен за факултет Сигурност? :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 22:16 
В началото бе словото

AlexHI написа:
гадая в момента, но мисля, че имам основание - последният е влязъл с допълнителните преференции, които дава наредбата, за определени категории/.

Мисля, че хората с такива преференции влизат извън класирането т.е. извън определения брой места. Говоря за децата на починалите по време на службата си в МВР служители, сираците и др. Мисля че имаше такъв член от справочника.
:wink:
Много готина тема се заформи, всички са нахъсани за държавна служба и това наистина е хубаво. Дай боже наесен курсанти ;)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 08:15 
От дъжд на вятър
Аватар

aerodinamic написа:
AlexHI написа:
гадая в момента, но мисля, че имам основание - последният е влязъл с допълнителните преференции, които дава наредбата, за определени категории/.

Мисля, че хората с такива преференции влизат извън класирането т.е. извън определения брой места. Говоря за децата на починалите по време на службата си в МВР служители, сираците и др. Мисля че имаше такъв член от справочника.
:wink:
Много готина тема се заформи, всички са нахъсани за държавна служба и това наистина е хубаво. Дай боже наесен курсанти ;)

Да - §13 от допълнителните. И наистина не влизат в определените с наредбата бройки, но влизат в общото класиране. Ако си забелязал - в списъка от миналата година имаше 3 души отгоре.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 1504 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 101  Следваща