deepkeeper написа:
Изисквания? Според мен, а и смятам според вас, не би следвало да има някакво особено значение колко стойностни са на практика аргументите в есето. Това е изпит по език. Ако ще и пълни глупости да си написал, ако си ги написал на добър, разбираем английски, значи го владееш и трябва това да бъде оценено.
Дам, и аз така мисля. След като излязох от изпита, много се ядосвах за есето и го нарекох "най-малоумното нещо, което съм писала". Просто защото за 40 минути нямах време да мисля кой знае колко, да не кажа никак, и буквално нахвърлих първите глупости по темата, които ми хрумнаха, без дори да ги обмислям. Просто писах. Очаквах, че доста ще ме орежат, но... Имам 5,52. На диктовката съм сигурна, че имам 4 грешки (за едната още ме е яд на тая, дето четеше

) и ако 1 точка се равнява на около 7 стотни (както разбрах, че е), то като сметна, излиза, че освен тия 4 грешки, имам още само 3 - общо от теста и есето. Тия 3 точки не вярвам да са ми ги отнели от есето, просто защото е абсурд на теста да нямам грешки. Нааааай-много да имам 2 грешки на теста и 1 от есето да са ми взели, но това не ми се вярва много. Т.е., при всички положения излиза, че есето ми е точно по техните "изисквания". Така че... по всичко личи, че явно основно оценяват това дали правилно и ясно се изразяваш на английски, а не толкова идеите ти. Може би затова са и тия 40 минути - като си притиснат от времето, пишеш механично, нямаш време, примерно, да обмисляш как да си построиш изречението правилно. А така много реално може да се прецени доколко владееш добре езика. Така си мисля...