genhack написа:
В първия момент си помислих,че тази теория наистина е вярна. Но после се усетих,че не е точно така. И двете области се развиват с бързи темпове - това е ясно. При софтуера също си има основи, на които се надгражда. Ако учиш сам алгоритми(примерно) ок, но те самите алгоритми на какъвто и новоизплюпен език да ги пишеш пак си остават доста подобни.
Извода: да влизаме,където за момента решим, после да си мислим,че на другото място е по-добре, накрая да седнем да учим сами и да станем заветните "компютърни специалисти"!
Имах впредвид, че за хардуера наистина ти трябва помощ докато софтуера ако си учил(макар и малко) в средното от тук нататък можеш спокойно да се занимаваш сам.Едно е да седнеш да научиш новия език друго е да седнеш да се опиташ да разбереш еди кой си микроконтролер как работи и защо и прочие...Разбира се си и прав...сичко идва от желанието на човек да учи:)Говори се , че КН и СИ са добри-може да, защото учебния план е нов и покврива по-нови изискваия в програмирането...ама скоро ще застарее и тогаз какво...Пак го откарваме на самообучение.Докат при хардуера относно предметите няма какво толкоз да се измени...ама ся нз как стой въпроса с избираемите дисциплини.Казах вече че са ми МЪГЛА.Може там да има нещо интересно:)А за алгоритмите дет ги спомена...еми да-логиката е същата ама има доста доста разлики между да речем едно делфи и един с++.Просто са си различни, а ще излизат и други различни и т.н.И както казах в нета има много книги в които много хубаво са си обяснени нещата...аз лично visula c++, php и mysql съм ги учил от нета.Смея да твърдя, че има много приятни книжки...докато за хардуера си признавам, че не съм ровил особено, но и не съм попадал на подобни екземпляри:)