Дата и час: 20 Яну 2026, 14:51

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2007, 21:22 
Shogun

Благодарил (а): 12 пъти.
veronika_smile написа:
Здравейте! От няколко дни насам чувам, т.е. чета все негативни неща за МО в СУ. Хайде вие, които го учите, да си кажете мнението, ако може де. Питам защото вероятно ще бъда изправена пред дилемата Мо в СУ или МО в УНСС. Бях 100 процента за СУ, ама нещо започвам да се колебая...

Щом на този етап се колебаеш, не знам. На мен ми харесва, но зависи какво търси човек. МО-то и Правото са начин на мислене и живот, всеки поотделно. А не инструмент за реализация.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 08:00 
В началото бе словото
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Някъде четох, че са пуснали линк към програмата на МО. Може ли да го дадете и тук? Иначе това, което намерих - от 2004 май беше - ми звучи много интересно. И точно това си, което искам да уча. Само още малко инфо ми трябва...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 13:22 
В началото бе словото
Аватар

http://flaw.awardspace.com/courses/courses-ir-list.php

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 20:26 
От дъжд на вятър

vikito написа:
В УНСС не е ли МИО?Не знаех, че и там има МО

Нека ти обогатя представите за света извън СУ. В Студентски град има една бяла сграда с паметник отпред, на която хората казват УНСС. В нея се преподава МО и МИО. Първото от тях(МО) съществува далече преди 1993/4, когато подобна специалност се открива и в СУ. Годината на основаване на МО в УНСС е 1976. Редица наши политици и дипломати завършват образованието си в тази специалност, в УНСС. За почитателите на "Панорама" давам за пример Антони Тодоров- наистина добър политолог.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 20:57 
Shogun

д-р_Хауз написа:
vikito написа:
В УНСС не е ли МИО?Не знаех, че и там има МО

Нека ти обогатя представите за света извън СУ. В Студентски град има една бяла сграда с паметник отпред, на която хората казват УНСС. В нея се преподава МО и МИО. Първото от тях(МО) съществува далече преди 1993/4, когато подобна специалност се открива и в СУ. Годината на основаване на МО в УНСС е 1976. Редица наши политици и дипломати завършват образованието си в тази специалност, в УНСС. За почитателите на "Панорама" давам за пример Антони Тодоров- наистина добър политолог.

Както влезли, така и излезли- корумпирани боклуци и връзкари. Ти пък намери най-добрите примери да дадеш :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 22:04 
От дъжд на вятър

Дай ми пример за някой известен, завършил МО в твоя университет :?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 19:19 
доказано жива
Аватар

голяма дума да не кажа, защото винаги си защитавам мойто добро или лошо...ама сега как съжалявам, че не влязох МО в УНСС,като ми казваха всички , че в СУ е пълна боза. явно ми е било писано да я пия тая боза 4 години, така че целият живот да ми се обърка :? вярно е че много диполомати от кариерата са от УНСС, а не от нашата измислена специалност , по дяволите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 19:27 
От дъжд на вятър

Това че си го признаваш е повече от похвално. Още повече, че си вряла и кипяла в специалността, а не си току-що завършила първокурсничка като Инспектора.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 19:33 
Драскач
Аватар

Цитат:
явно ми е било писано да я пия тая боза 4 години

Боза в смисъл предметите не отговарят на това, което изискват международните отношения или нещо друго? :scratch:

Гледам в учебния план сте учили предмети като Международни икономически отношения, Геополитика, История на международните отношения и т.н. Тези предмети не ви ли дадоха някаква почва за професията?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 21:06 
Shogun

Времето ще покаже всичко. Няма какво да коментираме повече. В сферата в която аз работя виждам хора завършили МО в СУ или които в момента са в тази специалност, че се развиват и вървят напред.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 21:37 
От дъжд на вятър

в коя сфера работиш?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 21:42 
Shogun

Продавам банички на една сергия :lol:
Хайде стига сме щракали по клавиатурите. Всеки ще е прав за себе си, тъй като всеки разполага с различни възможности, връзки, информация и т.н.
Вярно е, че в МВнР черпят кадри от УНСС. Вярно е и, че тези които дърпат конците не са на бюджетна заплата. Затова единствено и само времето ще покаже. Който иска да научи и да знае, ще научи и ще знае. Който иска да избута заради хартийката накрая- ще избута.
И който може- ще.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 21:57 
доказано жива
Аватар

''Гледам в учебния план сте учили предмети като Международни икономически отношения, Геополитика, История на международните отношения и т.н. Тези предмети не ви ли дадоха някаква почва за професията?''

ох, тука ми трябва Berserker , че той най-точно я плюе специалността ни :lol:

тези предмети наистина бяха много интересни и полезни- за една стабилна ОБЩА КУЛТУРА. нищо повече. никакви упражнения, никакви обяснения. преподавателите се появяват, КОГАТО ИМ СЕ ДОХОДИ НА РАЗХОДКА С КОЛАТА. а изискванията са страници задължителна литература на всякакви езици. мразя някой да изисква от мене като не ми дава нищо. може моя да е грешката. УЧИМ ПРЕДМЕТИ ПО 2 ПЪТИ , ЗАРАДИ ОБЪРКАНИ УЧЕБНИ ПЛАНОВЕ ...когато се явяваме по изпити като ти кажат ''ами колежке, вие сте за 4'', аз казвам, ''не, аз съм за 6 '' . и те ми пишат 6 :? т.е. няма никаква сигурна обективност.
но всеки сам усеща нещата. лично на моите колеги, които вече преживяха много неща в тая специалност, единственото което им се иска , е по-скоро да забравят 4е са направили грешката да се запишат :lol:
ама не се знае, всяко зло за добро :) аз все още не работя по специалността си, защото в момента имам по -важни задачи като майчинство, но винаги си остава надеждата, все пак това са 4 години от живота ти, посветени на нещо.
дано всеки си намери своята реализация :) пък моето мнение е просто 1 от многото.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 22:06 
доказано жива
Аватар

да добавя, че можеш да преписваш гадно, нагло и коравосърдечно, царските пищови се толерират, даже си ги и мерят. дето се казва, размерите винаги имат значение, особено щом става дума за пищови :? :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 22:06 
Легендарен флуудър
Аватар

Аз като колежка и другарче на Берса също много мога да плюя по МО.Само погледнете темата,която пуснах "Прославихме се"..Това не обяснява ли всичко?Не го ли обяснява и факта ,че сме толкова зле администрирани,че за вски изпит се разхождаме като простинали коне да си търсим аудитория?

П.П.Относно пищовите-справка:изпита при Бойчев :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща