Дата и час: 22 Яну 2026, 01:41

Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Кой изпит по западен език според вас е най-труден?
Немски език 35%  35%  [ 28 ]
Испански език 5%  5%  [ 4 ]
Френски език 16%  16%  [ 13 ]
Полски език 0%  0%  [ 0 ]
Чешки език 9%  9%  [ 7 ]
Английски език 33%  33%  [ 26 ]
Италиански език 3%  3%  [ 2 ]
Общо гласове : 80
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 15:04 
Легендарен флуудър
Аватар

Благодарил (а): 58 пъти.
Процентът двойки не показва трудността на изпита. По-скоро други неща, но не искам да се заяждам. Никъде не казах, че е най-трудния изпит, но определено в СУ е най-трудният изпит за 18/19 годишни деца по руски език в България.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 15:09 
Bloody, Dead & Sexy
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
е то на този въпрос може да отговори само човек който се е явявал на всичките :Р
хората или ще кажат че изпита на който те са се явили е най-труден или такъв за който са чули че някой се оплаква но нито знаят реалните му познания по езика нито нищо... това че си учил език еди си колко години и си бил насам натам по света никога не е било достатъчно за СУ :) и на английски и на немски и на френски са късани хора взели големи сертификати и живяли извън страната:)
а не може да се разчита на думите на другите...:)
та не мисля че ще е обективен резултата:Р

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 16:41 
Пишете, о, братя
Аватар

ххх немски абе ей смешковци :!: Френския е най трудния език учете него и тогава ще си говорим :!:

п.п а тея дето са писали английски се предполага че са некви бавно развиващи се или какво..... :o

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 17:14 
Шеф на матрицата

да е. Сумати сертификати Кембридж и сат и тойфел и накрая е такъв на тъп изпит по английски. То и по френски беше егати лесния пък пак сички са осраха, тай че тея от Су въртят нещата както си искат

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 01:39 
Да живей словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Аааааа,не знам за изпитите,ама мога да ви кажа,че френският език е най-сложният език на света!!!!И 1000години до го учиш пак няма да го научиш!?А и то няма смисъл да се мъчиш-отмина му модата,останаха само спомените,че френският е бил някога езика на аристокрацията....всъщност и това е коза на разпалените франкофони :D езика на цивилизацията :shock: бла бла.....(тези неща доста често съм ги чувал,тъй като по ирония ня съдбата съм бил винаги френска паралелка :D ,ама не ме направиха франкофон)
Иначе мен най си ме кефи най-вече руският език!Език,близък до нашия,език с приятно звучене... Освен това руснаците.....е признавам ги бее.....Евала им на темперамента,евала им на празниците,винаги безкрайно забавни.....а шоутата,които правят-винаги супер оригинални и направени с вкус....
Ех,доста се отклоних от темата :D Но все пак си позволявам да си дада мнението за въпросните езици!А и да не пропусна немсият-когато чуя немски,толкова ми е противен,че си казвам,хубаво че уча френски!Смятай тогава колко ми е антипатичен!А за английския-уф,ама протри се от от толкоз много употреба.......А италиянският и испанският са ми симпатични,ама да ги слушам на песничики...иначе чиста реч...хм,,,,не мерси!!!Та това е от мен :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 07:59 
В началото бе словото
Аватар

Хах, явявала съм се само на изпита по немски (който тази година впрочем също беше лесен), но доколкото слушам явно критериите за оценяване, а не самите изпити са кофти :cry: Аз изкарах малко над 4 (въпреки че на SD се представих доста добре) и смятам, че оценката ми беше обективна. Познавам и хора, които са много по-добри от мен и имат двойки.. Засега си оставам най-върл фен на руския=)) Поне ми повдига самочувствието ако не друго...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 08:15 
От дъжд на вятър
Аватар

Аз мисля,че е немския.Не съм го учила,но е много,много противен език и как да не ти е трудно да учиш такъв език?Пък и звучи ужасно.Учила съм 5 години испански и не е нито лесен,нито труден.Но е изключителен и го препоръчвам на всички,които искат да учат някакъв език.Няма как да не го научиш като е толкова красив,мелодичен и интересен.А английския винаги ми е бил много лесен.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 08:24 
Batcaver
Аватар

Благодарил (а): 5 пъти.
Трудността зависи най-вече от самия вариант, който се падне. Доколкото знам се тегли измежду три предварително изготвени варианта, като всеки е с различна трудност. Миналата година например оценките по немски бяха по-ниски от тези по английски, а сега е обратното.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 08:43 
В началото бе словото
Аватар

как немският на е неблагозвучен, чувалили сте как едно дете говори немски..толкова е мило! за мен немският е като математиката...много логика! обожавам го този език! и думи като Altweibersommer, Bordsteinkante..дълги дълги като железопътни линии..... :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2007, 09:51 
Spiritchaser
Аватар

Благодарил (а): 37 пъти.
mantut написа:
как немският на е неблагозвучен, чувалили сте как едно дете говори немски..толкова е мило! за мен немският е като математиката...много логика! обожавам го този език! и думи като Altweibersommer, Bordsteinkante..дълги дълги като железопътни линии..... :)

Въпрос на вкус е. На мен немският ми харесва как звучи, леко грубичък. Испанският също, много забавен език, който така и не можах да науча от мързел в училище. Полският обаче хич не ми харесва как звучи. Нямам нищо против Полша или поляците, но хич не ми е приятен езикът. Френският е супер, учил съм го от 1-7 клас, сега нищо не помня.

Последна промяна Don Horhe на 04 Авг 2007, 10:22, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2007, 00:34 
Пишете, о, братя
Аватар

Английски съм учила от 5 до 7 клас и после в гимназията 11 и 12.
Вървеше ми, не е много труден език, но не го учех с голямо желание.
По руски съм гола вода, завърших руска гимназия, а не мога да вържа едно изречение.. :lol:
Италианският си го обичах много преди да започна да го уча и смятам, че е сравнително лесен..
Никой не може да каже, че знае един език, защото той се учи цял живот, но пък съм доста добра, колкото и нескромно да звучи. :P
Най-сложни ми се виждат немският и френският..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2007, 01:20 
Да живей словото

Благодарил (а): 1 пъти.
Да,май темата трябва да се обърне на кой ми е любимият език : :lol: Аз ще ви кажа кой си е най-хубавия език-и това е БЪЛГАРСКИЯТ! :wink: И точно поради тази причина нека го опазим чист.....Говорете правилно български,може и да ви хареса :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2007, 07:23 
От дъжд на вятър
Аватар

Според мен най трудния за кандидатстване в СУ език е Английски поради простатта причина че има най много хора и резачката е най-голяма,не може всички 2000 и не знам си колко си да влезнат все пак. :D

едит: Не го казвам само защото аз са провалих на КСК 2007 ами защото все трябва да има някакво сериозно мерило и да се отсее най-най-доброто от толкова много хора и оттук следва изпита да е по завъртулен че да се обърка повече народ,ако не отпаднат ит незнание :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2007, 13:18 
Пишете, о, братя
Аватар

Кой западен език е най труден ?

Полски , чешки какво подяволите ...... :dontknow: :dontknow:

п.п още малко и сръбския ще го изкарате западен :roll:

п.п резултати от тази анкета са меко казани смешни никой не е обективен и всеки посочва езика който учи ... немам думи просто английския с колко гласове е не знам тея който са го посочили колко мозък имат в главата ама явно не много ....

ADeLL нема да е лошо да прочетеш внимателно заглавието 2,3 пъти след това да помислиш ощр толко пъти и тогава да пишеш :!:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2007, 14:00 
От дъжд на вятър

mantut написа:

интересно е, че немския е от езиците, които не те оставят безразличен-или ти харесва и го учиш с кеф или го намразваш, няма средно положение. А за логиката и железопътните линии си мн прав 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Заключен форум Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Факултативен западен език в ИФ

в Административни въпроси

feichka

7

686

22 Сеп 2007, 22:29

feichka Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Западен език?

в Административни въпроси

smehurko

1

265

14 Сеп 2010, 12:39

mebbeth Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Изпит по Английски като Западен език - избираем

в ФКНФ

Гост

3

889

01 Яну 1970, 02:00

Гост Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. изпит по западен език

в КСК 2007-08

sashastef

2

769

26 Юли 2007, 10:33