Дата и час: 16 Яну 2026, 17:11

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Какво трябва да се направи с Кремиковци?
Да се модернизира и да продължи да работи 61%  61%  [ 17 ]
Да се затвори - не ни трябва! 39%  39%  [ 11 ]
Не знам, нямам мнение 0%  0%  [ 0 ]
Общо гласове : 28
Автор Съобщение
 Заглавие: Какво да правим с Кремиковци?
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2007, 11:59 
най-голем
Аватар

Благодарил (а): 0 пъти.
Бойко Борисов изпрати молба до Европейската комисия по екология да му помогнат да се справи с отровите на Кремиковци. Темата нашумя много в последните дни.
Възможните решения, които се спрягат са:
1. Задължаване на Кремиковци да налее пари в модернизация и пречиствателни устройства, които да намалят вредните пушеци и отрови, бълвани денонощно.
2. Затваряне на комбината и реабилитиране на отровените площи, като се потрои жилищен комплекс например.

Какво мислите?

Ето моят коментар по темата в блога:

http://joruel.blogspot.com/2007/07/blog-post_809.html

Изображение

Share on Facebook Share on Twitter Share on Orkut Share on Digg Share on MySpace Share on Delicious Share on Technorati
Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2007, 12:39 
хромозоми XY
Аватар

Ще ми се да се затвори. Стига е тровил Софийското поле. Не стига замърсяването от самата София, ами и комините на Кремиковци бълват най-разноцветен дим за радост на малките деца и за ужас на местните. Единствено си мисля, ако го затворят, какво ще стане с хората, които работят там :?

ГГФ: Господи, Готин Факултет

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2007, 12:41 
Постоянно присъствие
Аватар

Кремиковци е изключително важен за промишлеността.Престъпление ще е ако се затвори,ама затворете го щом искате слаба икономика.От друга страна наистина е време да се направи нещо със замърсяването.Най-доброто решение е модернизиране. :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2007, 14:34 
Легендарен флуудър
Аватар

Абе кои са тия "гении " дето са казали да се затвори?Това е едно от дете останали предприятия в БГ дето да работи(Нефтохим е другото).Кой ви трови па вас ,бе?Давате ли си сметка ,че стотиците хиляди автомобили бучащи по улиците на столицата ви "тровят" много повече от МК" Кремиковци"?И въобще давате ли си сметка как ще се отрази на безработицата в града? :evil:Май "сметиките" не са ви силната страна...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2007, 14:46 
Летописец Виртуоз
Аватар

Първо да излязат едни учени и специалисти и да заявят какви ще са ползите и вредите и от двете и тогава да се пита обществото... Всички в България смятат, че сами всичко си знаят и могат да решават...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2007, 14:57 
хромозоми XY
Аватар

Тъй. Какво сега? Икономиката на страната ни се гради върху Кремиковци ли, че ако го затворим, ще се срине? А разбира се, че София се замърсява много от атомобилите, но това значи ли, че трябва да се игнорират газовете от Кремиковци като по-малко зло? Нямам нужда дори от статистически данни, достатъчно ми е да карам по магистрала Хемус и да вдишам въздуха навън. Вече се изказах за хората, които работят там... И съм съгласен с явор, че трябва знаещите глави да решат кое е най-добре. Не съм излязъл с експертно мнение "Давайте, още утре запечатваме вратите". Изразих какво ми се ще.. :wink: :)

ГГФ: Господи, Готин Факултет

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2007, 17:03 
Летящите Пръсти
Аватар

Desodeset написа:
Кремиковци е изключително важен за промишлеността.

не е вярно, един аргумент - работи на загуба, втори - на практика такова предприятие никога не може да се преструктурира, може да работи само с политическа протекция, както е в момента, на загуба, въпреки, че е частно (не знам, може би се крият истинските отчети)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2007, 17:07 
Летящите Пръсти
Аватар

Richard B. Riddick написа:
Давате ли си сметка ,че стотиците хиляди автомобили бучащи по улиците на столицата ви "тровят" много повече от МК" Кремиковци"?И въобще давате ли си сметка как ще се отрази на безработицата в града?

За автомобилите - право в десетката!

За безработицата - има около 7000 служители в завода, както и най-висока смъртност сред работещите. Няма да се отрази фатално, ако тези хора бъдат по един умен начин пренасочени в други сектори. На тяхно място бих се чувствал по-добре на строеж в полите на Витоша, където поне няма да се тровя и случайно да умра при злополука.

Моля, посочете ми здрав и прав мъж или жена, които да не могат да си намерят работа в София. Не познавам такива, дори тук (в София) има глад за работници във всяка една сфера. Поради което всекидневно идат от страната и чужбина. Сериозно помислете върху това. Този ти аргумент не издържа.

Поздрави :-)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2007, 17:15 
Легендарен флуудър
Аватар

Не ми обяснявай обстановката в Кремиковци-знам я по-добре от всеки тук :wink:
Също така не ми казвай ,че навсякъде в София можело да се намери работа със заплата като в комбината :idea:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 09:07 
най-голем
Аватар

Да, това последното е така - заплатите там са много високи, но и това отново си има цена. За какво ми е 800 лв заплата, при положение че ми се вие свят от отровите, които дишам ежедневно и здравето ми е като на 70-годишен? :wink:

Предприятието би имало смисъл, ако имаше суровина в района, която да се обработва, а не, както казва Симион, да работи на загуба, което е факт! Но в момента се внася суровина от Азия, за да може да се преработи тук. Какъв е смисълът? По-добре направо да внасяме готова продукция. Малка България не е създадена за промишленост. Да се тровят на друго място...

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 10:52 
Легендарен флуудър
Аватар

Който не иска да се трови ей я на Странджа.Току виж "всеотдайни" природозащитници я "спасили" и ще можете да си живеете на чисто
А що се отнася до внасянето на суровини от Азия и други краища на света-внася я собственика(както знаем той е индиец),значи има изгода от това.Ако нямаше ,нямаше да го прави.Много западни предприятия(всъщност повечето)работят с вносни суровини(особенно металургичните,Европа има много малки запаси) и определено НЕ са на загуба .Така ,че вноса на суровини въобще НИЩО не означава :idea:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 11:07 
Летящите Пръсти
Аватар

Не ми обяснявай обстановката в Кремиковци-знам я по-добре от всеки тук :wink:

И тя е?

Също така не ми казвай ,че навсякъде в София можело да се намери работа със заплата като в комбината :idea:

Няколко мои приятели, съученици бивши, сега по на 22 години, вземат по 25 лв. дневно + храна + квартира, платени от работодателя и строят къщи в полите на Витоша и по кварталите. Това е нискоквалифициран труд, следователно може да се намери високоплатена работа и извън Кремиковци.

Предлагам ти да прочетеш репортажа от еднодневната ми разходка в Кремиковци неотдавна споделил съм някои впечатления.

http://nabludatel.blogspot.com/2007/02/ ... st_06.html

"Момче, вземи камерите и елате да снимате ужасните условия на труд. Затова не ни дават да говорим пред никого и нищо чудно да ме уволнят. А за тая мизерна работа взимам 470 лв".

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 13:30 
Легендарен флуудър
Аватар

Ми стойте си тогава "под полите " на Витоша взимайте по 50+ лева на ден с платени квартири,храна,кола,жена,пътуване до Хавайте веднъж в годината...Радвам се за вас..Но не се правете,че знаете всичко само защото сте студенти :idea:В тази държава всеки разбира от всичко :roll:
Разбира се ,че предприятието има нужда от подобряване на условията на труд и модернизация.Новите собственици са казали ,че ще го направят,но не за 2-3 месеца...ЕС ни е дал срок до 2011 да "вкараме" предприятията си в еко нормите им.Остават 4 години все пак :idea:
Повече по тази теми въобще няма да споря.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Авг 2007, 17:20 
Летящите Пръсти
Аватар

Ми стойте си тогава "под полите " на Витоша взимайте по 50+ лева на ден с платени квартири,храна,кола,жена,

Повече по тази теми въобще няма да споря.

Ама човече, кой спори? Обменяме мнения. Ако целта беше да тръшна по масата и да кажа повече няма да споря, Героги сигурно нямаше да пусне темата в такъв случай.

Защо го приемаш толкова агресивно? Аз ти предложих гледна точка. Да не би да не съм привел аргументи? Питах те за твоите, разкажи какво знаеш и какво може да се направи? :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Авг 2007, 19:50 
Легендарен флуудър
Аватар

Фифитата ми, Кремиковци е ценен ПК, обаче трябва да се налеят бая мари за да не замърсява. Когато се прибирам в Сф, мне гадно да видя гнусния черен облак над Кремиковци,но ако се модернизира, комбинатът може да е ценен източник на ресурси работни места.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Подобни теми   Автор   Отговори   Преглеждания    Последно мнение 
Няма непрочетени мнения в тази тема. Какво правим когато той/тя си отиде...?

[ Отиди на страница: 1 ... 5, 6, 7 ]

в Любов, романтика...

Дъждът върху лицето

96

6295

09 Май 2008, 15:58

Curseyou Преглежда последните мнения

Темата е заключена, не можете да променяте мнения. Ако сме приети на общежитие, какво правим?

в Студентски живот - АРХИВ

KRSOne

5

918

15 Сеп 2008, 11:20

Angel Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Какво ще правим ако не спамим?

[ Отиди на страница: 1, 2, 3, 4 ]

в СПАМ

alter ego

53

2500

20 Авг 2013, 14:50

Kristo Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Какво правим с дипломите?

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в КСК 2010-2011

Northern_Light

22

1801

25 Юли 2010, 10:40

littlefairy Преглежда последните мнения

Няма непрочетени мнения в тази тема. Какво да правим с Кърджали?!

[ Отиди на страница: 1, 2 ]

в България

la_cazadora

27

2541

28 Яну 2008, 21:17

Бавария Преглежда последните мнения